La Fundació UAB

L'exdirectora de l'APAC, Assumpta Cros, al llibre Dones i Turisme, Pioneres del Sector

Dones i turisme

El llibre repassa la història del turisme modern a Catalunya a través de 16 entrevistes a dones pioneres del sector. Assumpta Cros va ser fins al 2016 la directora de l’Agència de Promoció d’Activitats i de Congressos (APAC), creada l’any 1992 en el si de la Fundació UAB.

08/03/2023

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya va presentar el passat 6 de març el llibre Dones i Turisme, Pioneres del Sector, l'autora del qual és Soledad Morales Pérez, professora d’Estudis d’Economia i Empresa de la UOC. En el llibre hi participa l’exdirectora de l’Agència de Promoció d’Activitats i de Congressos UAB Campus, Assumpta Cros.

El llibre, presentat en un acte que va tenir lloc al pavelló Mies van der Rohe (Barcelona), repassa el paper de la dona en la història del turisme modern a Catalunya i dona visibilitat a la realitat femenina del sector en els anys 60 i 70, a través del testimoni de 16 dones pioneres en aquest sector. 

Una de les entrevistes correspon a Assumpta Cros, que va ser directora de l’Agència de Promoció d’Activitats i de Congressos UAB Campus (APAC) -actualment Congressos i Esdeveniments UAB Campus-, del 1992 al 2016. Llicenciada en Filologia Catalana per la UAB, va exercir com a professora i càrrecs de gestió fins a esdevenir vicerectora de Campus. Al cap d’uns anys, va acceptar l’encàrrec de dinamitzar Vila Universitària, on va crear l’APAC, sota el paraigua de la Fundació UAB.

A la publicació, l’exdirectora explica com s’endinsa en el món del turisme en un moment de canvis a la ciutat de Barcelona, just després dels Jocs Olímpics. En aquest context, l’APAC es crea amb els objectius de fer valer el patrimoni de la universitat, rendibilitzar les seves instal·lacions i que fossin d’ús públic, i donar suport als professors per organitzar els seus actes.

Congressos i Esdeveniments UAB Campus és un servei plenament consolidat i valorat per la comunitat universitària, que anualment col·labora en l’organització de més de 200 actes als campus de la UAB de Bellaterra i Casa Convalescència.