La Fundació UAB

"Forma't al Port és una activitat molt productiva i formativa"

Alumnes de CFGS que han participat a Forma't al Port

Marta Meneses, Dolors Font i Judith Santasusana són estudiants de segon del CFGS en Comerç Internacional que han participat en el programa Forma't al Port i van viatjar a Itàlia des del Port de Barcelona. Com han viscut l'experiència?

30/11/2022

Forma't al Port és un programa ofert en col·laboració amb l'Escola Europea Intermodal Transport en el què hi poden participar els estudiants del CFGS en Comerç Internacional, per facilitar que coneguin de primera mà el Port de Barcelona, les seves infraestructures, els equipaments logístics i les operacions.

S'estructura en 2 mòduls, al llarg dels 2 cursos acadèmics del CFGS en Comerç Internacional. En el primer es participa en Forma't al Port Introduction, dos dies al port de Barcelona, incloent conferències i visites a una terminal de contenidors, una terminal intermodal, una terminal de càrrega rodada i al ZAL, la plataforma logística del Port.

En el segon curs es duu a terme Forma't al Port Talent, una formació 100% en anglès de quatre dies de durada, que consta d'una visita al port de càrrega de Barcelona i una travessia d'anada i tornada de 24 hores en un buc rumb a Itàlia.

La Marta, la Dolors i la Judith, com a estudiants de segon, han participat en aquest darrer mòdul i han viatjat a principis de novembre a Civitavecchia, el port de Roma.

Estudiants i professor de CFGS participen a Forma't al Port

Marta Meneses, Judith Santasusana i Dolors Font amb el seu professor a bord del buc

L'experiència Forma't al Port vista de prop

"Puges al vaixell a Barcelona", explica la Marta Meneses, "t’ofereixen conferències i has de fer un cas d’estudi i activitats de cohesió de grup amb companys d’altres instituts, tot en anglès. En el nostre cas, el treball de grup era sobre uns frens que van de Saragossa a Itàlia, i has de calcular els camions i els contenidors que necessites, i fer l’horari dels vaixells, calcular preus del transport, la benzina, i el cost mediambiental. És una activitat molt productiva i formativa, ho repetiria."

"Els professors ens van inspirar a anar-hi", comenta la Dolors Font. "En el primer curs em va motivar veure com funcionava la dinàmica de l’Escola Europea Intermodal Transport. És un viatge molt útil."

"Per entrar en el projecte havies de passar per un procés de selecció, en el què enviaves el teu currículum, un vídeo i una carta de presentació", detalla la Marta, "i quan acabes la formació et fan un test psicotècnic i entres a la borsa de treball del port". "És el què més em va agradar", comenta la Judith Santasusana; "després de fer aquest curs sorgeixen oportunitats laborals i et van enviant ofertes de treball". "Veus la part pràctica de tot el què aprens al cicle, com funciona tot, i fas exercicis en els què necessites aplicar els coneixements adquirits. Recomano fer aquest viatge sobre tot a qui es vulgui centrar en transport i logística."