La Fundació UAB

Emotiu acte de graduació de les promocions 2020, 2021 i 2022 de Prevenció i Seguretat Integral en línia

Discurs d'Albert Corominas a la Graduació del Grau Online 2020, 2021 i 2022
Un moment del discurs de l'Albert Corominas, representant dels titulats/des.

La celebració, que es va dur a terme el 28 d'octubre a l'Hotel EXE Campus, va comptar amb la presència de la vicerectora d'Estudis i Innovació Docent, Maria Valdés, la directora dels Estudis en Prevenció i Seguretat de l'Escola FUAB Formació, Montserrat Iglesias-Lucía, i del professor Armando Equeter. En representació de tots els estudiants de la promoció, el titulat Albert Corominas es va encarregar del discurs central de l'acte.

04/11/2022

Els titulats i titulades de les promocions 2020, 2021 i 2022 del grau en Prevenció i Seguretat Integral en línia van rebre els seus diplomes en un acte acadèmic molt emotiu i festiu, que es va celebrar el passat divendres 28 d'octubre, a l'Hotel Exe Campus UAB. Una seixantena de persones van assistir a la graduació,en la que van intervenir amb parlaments representants del professorat, de la UAB, i dels graduats i graduades dels estudis.

L'acte es va iniciar amb les paraules de benvinguda de Maria Valdés, vicerectora d'Estudis i Innovació Docent, en representació del rector de la UAB, Javier Lafuente, i de Montserrat Iglesias-Lucía, directora dels Estudis de Prevenció i Seguretat Integral de l'Escola FUAB Formació. El professor Armando Equeter, expert en seguretat corporativa i sistemes de gestió de la qualitat, va ser el docent escollit pels exalumnes com a padrí de l'esdeveniment i representant del professorat, i César Torrero, coordinador dels estudis, va exercir de mestre de cerimònies durant el moment de l’entrega de diplomes.

En el seu discurs de felicitació, el professor Equeter va aconsellar els titulats i titulades que mai deixessin d'estudiar després de la carrera, cursant màsters, postgraus o especialitzacions, entre d'altres, perquè hi podien "trobar noves oportunitats que valien la pena d'aprofitar" tant pel seu desenvolupament professional com personal, i que des del centre, sempre treballaven per oferir-los la millor formació per cobrir les noves necessitats del mercat laboral.

L’acte va continuar amb el lliurament de diplomes, amb la participació del coordinador del grau, César Torrero, que va donar a cada graduat i graduada el document acreditatiu de la titulació i la seva beca blava, per fer la fotografia corresponent i capturar el moment.

 

Un instant del parlament de Pedro Antonio Monzón Duran, Premi Extraordinari de la Titulació
L'alumni Pedro Antonio Monzón Duran agraint la seva candidatura a Premi Extraordinari de la titulació.

 

Parlaments emotius dels titulats

Albert Corominas Fernández, representant dels graduats i graduades, va oferir un parlament on després d'agrair al centre la possibilitat d'estudiar el grau en línia, una modalitat adient per les persones interessades en formar-se en l'àmbit en un moment vital en què estan actives laboralment i en molts casos han format una família, va fer extensiu l'agraïment als éssers estimats que li han donat suport en aquests quatre anys d'estudis universitaris amb un alt nivell d'exigència.

No va faltar el reconeixement al professorat del centre, descrit com "una gran família", ni als companys d'estudis, que, tot i estar separats per pantalles, han sabut funcionar com un grup cohesionat.

Un cop feta la repassada a les circumstàncies viscudes durant aquests quatre anys, tant impactants com la pandèmia i l'atac informàtic a la UAB, hi va haver un moment de record pel Dr. Manuel Ballbé, "el pare de la nostra escola (...), que ens va deixar una empremta inesborrable".

Tot seguit, el titulat va voler reivindicar la rellevància de la seva professió: la seguretat laboral. Fent ús d'estadístiques de persones que han perdut la vida treballant, -prop de 550 de gener a agost de 2022 a l'Estat espanyol-, va assenyalar la importància dels gestos petits per treballar envers un canvi cultural que contribueixi a fer baixar aquesta xifra esfereïdora. I va destacar una disciplina concreta del seu àmbit laboral: la psicosociologia, que ha d'ajudar que les persones puguin treballar amb més "felicitat. Felicitat i seguretat no són incompatibles!", segons el titulat, que va arrodonir la seva intervenció citant a un amic, enginyer i escriptor, Joan Junyent: "hem de ser capaços de donar valor a la nostra tasca".

També va intervenir amb un breu discurs el graduat proposat pel centre per al Premi Extraordinari de la titulació, Pedro Antonio Monzón Duran, que va agrair al professorat i direcció dels estudis que li concedissin aquest reconeixement, i va subratllar que havia estat complicat conciliar vida laboral i familiar amb els estudis a distància, a més en circumstàncies de pandèmia. "Ha estat un treball enorme, però, sobretot, ha estat un esforç de les famílies, ja que no t'hi has pogut dedicar o no has pogut estar-hi. Però, al final, s'agraeix molt haver pogut finalitzar els estudis", va afegir el titulat del País Basc, que es va desplaçar amb els seus familiars per assistir a l'acte acadèmic.

Montserrat Iglesias-Lucía i Maria Valdés van recordar que els titulats ara formaven part de la comunitat Alumni de la UAB, i els convidaven a seguir tenint vincles amb l'Escola i la Universitat.

Podeu descarregar-vos les fotos de la celebració clicant sobre la següent imatge:

 

Foto del grup de titulats i titulades