
El Workshop de l'EPSI connecta els estudiants al món professional en l'any de celebració dels seus 25 anys

El XXIIIè Workshop de Prevenció i Seguretat Integral – Escola FUAB Formació (EPSI) va tornar a demostrar la seva gran capacitat per connectar talent jove amb el sector professional. Aquesta edició, celebrada a l’Hotel Exe Campus i en el marc del 25è aniversari dels estudis universitaris en Prevenció i Seguretat Integral a la UAB, va reforçar el seu compromís amb la inserció laboral de l’alumnat a través d’un format dinàmic i renovat.
09/05/2025
La jornada va reunir, el passat 7 de maig, a més d’un centenar d’estudiants, i gairebé una seixantena d’empreses i organitzacions dels àmbits públics i privats, incloent-hi representants de cossos policials, bombers, empreses multinacionals, i firmes especialitzades en serveis de prevenció de riscos laborals, vigilància i seguretat privada, i ciberseguretat, entre altres. Enguany, a més de les tradicionals taules rodones i l’"Speed Networking", s’hi va incorporar un nou espai de trobada directe entre empreses i estudiants, el “face-to-face”.
“És un moment meravellós perquè l’alumnat pugui veure i esbrinar totes les oportunitats que ofereix la Prevenció i la Seguretat integral”, va explicar Montserrat Iglesias-Lucía, directora dels estudis. Iglesias-Lucía també va destacar que el nou format buscava “enfortir els primers contactes que es generen en les altres fases del Workshop i afavorir un acostament més profund i real entre empresa i candidat”.
La directora Montserrat Iglesias-Lucía donant la benvinguda als participants del XXIIIè Workshop en Prevenció i Seguretat Integral.
Les organitzacions assistents van valorar molt positivament l’actitud i preparació dels estudiants. Andrea Vidal i Emma González, responsables de recursos humans de Plana Fàbrega Vigilància, van subratllar que buscaven perfils “tant de pràctiques que vulguin créixer com a vigilants de seguretat i evolucionar fins a supervisors o directors, com perfils ja més orientats a entrar com a supervisors”. També van remarcar que valoraven molt “la iniciativa, les ganes d’aprendre, d’evolucionar dins de l’empresa i d’establir-se amb la nostra metodologia”.
La vocació de servei i el compromís són valors compartits pels cossos de seguretat presents. Miguel Delso i Ana Serrano, de la Policia Nacional, van insistir en la importància d’una preparació rigorosa i vocacional: “Recomanem als estudiants una formació sòlida, que acabin la carrera i que, si volen accedir a la Policia Nacional o un altre cos, ho facin des del sentit del servei públic i amb vocació.”
Aquest esperit de vocació també l’ha manifestat el comandament dels Bombers de la Generalitat, Carlos Pizarro, que va elogiar la implicació dels alumnes en pràctiques:
“El talent EPSI aporta predisposició, compromís i ganes d’aprendre. El Workshop és un punt de trobada molt necessari entre formació i món laboral.”
En aquest sentit, es va expressar Andoni Olite, estudiant de quart curs, que actualment feia pràctiques als Bombers de la Generalitat de Catalunya: “m’hi sento com en una família. Combino tasques tècniques amb treball de camp i això m’ha servit per reafirmar que és aquí on vull estar tota la vida.” Va recomanar, també, als seus companys i companyes de l’Escola que: “sempre has de fer el que més t’agrada. Si vols anar als bombers, l’EPSI t’ofereix aquesta oportunitat”, i va admetre que el Workshop “m’ha ajudat a trencar la por d’entrar al món laboral.”
Els representants d'Ergolaboris entrevistant a estudiants del Grau en Prevenció i Seguretat Integral de la UAB.
Pol Hernández, tècnic en prevenció de riscos laborals d’Ergolaboris, graduat de l’Escola, també coincidia a remarcar la importància de celebrar aquesta jornada, ja que era “molt enriquidora i molt aprofitable, per part de l’alumnat, per treure sobretot les pors i les incerteses i establir el primer contacte en el món empresarial”. Recordant la seva experiència com a exalumne, explicava que “aquests vuit minuts de xerrada que es té amb la persona i amb l'empresa, em van ajudar moltíssim, sobretot, a aclarir-me i a veure una miqueta de llum professional un cop acabés la carrera”.
Ara com a reclutador copsava que “l'actitud, la proactivitat, i les ganes de continuar formant-se, i la innovació dins del camp de la prevenció de riscos laborals”, eren aspectes molt apreciats per captar candidats.
Per Víctor Núñez, estudiant de tercer del Grau, comentava que aquest esdeveniment valia molt la pena per “poder conversar amb professionals que t’ofereixen visions alternatives. Vull fer pràctiques en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, on hi veig molta demanda i aplicabilitat real dels coneixements apresos a l’aula.”
Òscar Vivas, sergent de la Policia Local de Santa Susanna i exalumne del centre, va posar èmfasi en l’aprenentatge pràctic que havia rebut cursant el Grau a l’EPSI: “El que m’enduc són les eines i coneixements que ara aplico en el meu càrrec, i sobretot el suport i acompanyament del professorat, més enllà de la finalització dels estudis.” I no va dubtar en afirmar: “Si hagués de fer un altre grau, tornaria a cursar el de Prevenció i Seguretat Integral”.
Amb 25 anys de trajectòria, Prevenció i Seguretat Integral - Escola FUAB Formació es consolida com un centre de referència en la formació de professionals de la Prevenció i Seguretat Integral a escala nacional i internacional. El Workshop ha tornat a demostrar que quan es connecta el talent amb les oportunitats reals, el futur professional comença a prendre forma.
Podeu veure i descarregar-vos les fotografies de l'esdeveniment clicant sobre la imatge:
Fotografia de grup amb tots els participants de la trobada professional Escola - Empresa.
Notícies relacionades

