Coneix el centre

Ponent de la lliçó inaugural: Karma Peiró

Perfil Karma Peiró

Karma Peiró

Karma Peiró (Barcelona, 1968) és periodista, especialitzada en Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i el periodisme de dades. Va ser directora de Nació Digital des del juliol de 2015 fins a l'abril de 2018.

Inicia la seva carrera el 1992 a TVE i tres anys més tard entra en contacte amb les noves tecnologies, quan el 1995 començà a treballar a Servicom, el primer proveïdor d'internet per a usuaris particulars de l'Estat. Ha treballat i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en mitjans com ara Web, en.red.ando, Catalunya Ràdio, La Vanguardia Digital i el 3cat24.cat, entre altres. Va ser la presidenta del Grup de Periodistes Digitals (GPD), de 1999 a 2001. Com a docent, ha impartit cursos al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a les facultats de Periodisme de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat de Vic. És membre del grup espanyol de l'Open Knowledge Foundation. Els darrers anys, a més de dirigir el diari Nació Digital (2015-2018), s'ha dedicat al periodisme de dades.

Actualment elabora un informe sobre els algoritmes de decisió automàtica (ADM) a Catalunya, per encàrrec de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCat). Ha col·laborat en l'informe europeu «Automating Society», coordinat per l'ONG Algorithm Watch, per explicar què són els ADM i quines aplicacions s'estan portant a terme a Europa. És coautora del reportatge d'investigació Desprotegides, malgrat tot, dedicat a visibilitzar amb dades la dimensió de la violència masclista a Catalunya, amb l'objectiu de rendir comptes amb l'Administració pública.