Coneix el centre

Ponent de la lliçó inaugural: Gemma Galdón

Gemma Galdón: imatge de perfil

La Dra. Gemma Galdón Clavell és analista de polítiques públiques especialitzada en l’impacte social, legal i ètic de les tecnologies intensives en dades personals, i en l’auditoria d’algoritmes. És fundadora i directora d’Eticas Research and Consulting, on un equip multidisciplinari treballa en projectes per a la Comissió Europea, l’Agència Europea de Drets Fonamentals i l’Open Society Foundation, entre d’altres.

És doctora en videovigilància, seguretat i polítiques urbanes per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on també va estudiar un Màster en Gestió Pública. Més endavant va ser nomenada directora del Programa de Polítiques de Seguretat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Va ser finalista del Premi de la UE a les Dones Innovadores 2017. Ha estat investigadora principal en més de 10 grans projectes d’I+D. És experta científica i en ética per a la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea i forma part del consell assessor de Privacy International i Data & Ethics.

El seu treball se centra en la construcció d’arquitectures sòcio-tècniques que incorporin temes legals, socials i ètics en la seva concepció, producció i implementació. És analista de polítiques de formació i ha treballa en projectos relacionats amb la vigilància i els drets humans, l’impacte social de la tecnologia, les ciutats Intel.ligents, la privacitat, les polítiques de seguretat, la resiliència i l’actuació policial.

Les seves darreres publicacions acadèmiques aborden qüestions relacionades amb la proliferació de la vigilància en entorns urbans, les polítiques locals de seguretat, la policia de proximitat, la seguretat en grans esdeveniments, la relació entre la privacitat i la tecnologia i les ciutats intel·ligents.

Anteriorment havia treballat a l’Institut Transnacional (TNI, Amsterdam), l’Institut de Naciones Unidas per a la Formació i la Investigació (UNITAR) i l’Institut Català de Seguretat Pública.