Voluntariat

Acollida - refugi

Voluntariat Acollida

Voluntariat- Persones refugiades

  • Projecte de mentoria social amb persones joves en situació de refugi.
  • Acompanyament social i suport lingüístic a través de l'establiment de relacions de mentoria. Trobades individuals i grupals, seguiment equip tècnic d'acollida.
  • Formació en interculturalitat, antiracisme i Drets Humans. Aprenentatges sobre migracions, desplaçaments forçosos i el funcionament de sistema d'asil a l'estat espanyol.
  • Horaris segons disponibilitat, 2 a 3 hores a la setmana, compromís mínim 6 mesos.

En un context global marcat per la continuada vulneració de drets que pateixen les persones en cerca de refugi, el Programa Acollida té l’objectiu de contribuir a la plena inclusió de les persones sol·licitants de protecció internacional a través de la implicació de la comunitat UAB en el desenvolupament d’accions d’acollida i acompanyament, així com a través de la sensibilització i la mobilització ciutadanes.

Què faràs?

  • Participaràs en un projecte de mentoria social orientat a promoure la inclusió social de joves en cerca de refugi a través de la creació de xarxa i l'intercanvi de coneixements.
  • Et formaràs com a mentor/a i aprendràs sobre interculturalitat, antiracisme i drets humans als tallers específics i des de la mateixa experiència a les trobades del voluntariat.
  • Coneixeràs a persones joves en situació de refugi, que participen per trobar-se gent com tu amb qui practicar la llengua, conèixer l’entorn i intercanviar estones de lleure i oci.
  • Comptaràs amb el seguiment i el suport de l’equip tècnic de programa d’Acollida.

Qui i com?

Dirigit a estudiants, professorat i membres de la comunitat UAB. Les persones voluntàries del Programa d'Acollida poden contribuir en les diverses iniciatives, segons interès, perfil i disponibilitat. Amb una dedicació aproximada de 2 a 3 hores a la setmana, en horari flexible. Compromís de participació mín. 6 mesos (aprox.). Les diferents iniciatives es realitzen al campus de la UAB i també a l'entorn proper.

CONTACTE

93 581 40 41

fas.acollida@uab.cat

Fitxa informativa Acollida