Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

Els col·lectius d'elDirectori

elDirectori

elDirectori és el registre del teixit associatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les associacions que hi formen part tenen accés a recursos adreçats a fomentar el creixement i la consolidació del teixit associatiu universitari. Podeu consultar tots els recursos en el següent enllaç.

Si voleu donar-vos d'alta, consulteu el següent enllaç.

Organització amb finalitat social i sense afany de lucre que busca proveïr a la societat d'eines científiques capaces de mesurar i avaluar amb precissió la comunicació dels valors humans; de promoure activiats pel desenvolupament dels valors socials i educatius, i de revertir l'actual crisi de valors. 

Organització internacional sense ànim de lucre, global i apolítica dirigida per estudiants i recent graduats amb l'objectiu que els seus membres complementin la formació acadèmica a través de programes internacionals d'intercanvi.

Col.lectiu d'estudiants que té l'objectiu de difondre la cultura, la gastronomia i la música àrab i nord-africana a través de l'organització d'activitats al Campus.

Artencurs vol contribuir a construir la UAB com un espai de creativitat i transferència horitzontal. Nascut de la iniciativa d'estudiants del grau de Filosofia, ha esdevingut un col·lectiu indisciplinat que té com a objectiu donar un espai als talents en les pràctiques artístiques i filosòfiques, així com ser una plataforma de professionalització en diferents àmbits de la cultura i el pensament crític. 

El col·lectiu treballa per la generació i l'expansió de coneixements tant al campus com al territori a través de pràctiques estètiques que van des del comissariat, els tallers d'escriptura creativa, la performance, la gestió cultural, els festivals poètics, etc. Cada any, artencurs treu a la llum tots els projectes que s'han anat cuinant durant el curs al Festival d'Insurgència Poètica Gespa Price. 

Col·lectiu que té com a objectiu divulgar conceptes teòrics sobre l'ecologisme des d'un punt de vist de la justícia climàtica i ecosocial, confirmant idees des de la ciència i la lluita autogestionada per a canviar els imaginaris sobre el que és l'ecologisme. També busquen contribuir a l'ecologia pràctica a la UAB de la mà d'altres col·lectius i institucions. 

 

Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana que pretén promoure i defensar l'ús social de la llengua catalana arreu dels Països Catalans. A més, vol esdevenir l'òrgan de representació dels estudiants del grau i donar veu a totes les reivindicacions dels alumnes.

 

Grup d’estudiants que té l’objectiu de desenvolupar activitats i debats relacionats amb el moviment llibertari.

Grup d'estudiants que té com a objectiu la difusió i la conscienciació de la comunitat universitària vers l'especisme i el veganisme.

Entitat que té com a objectiu treballar la base del problema que provoca l'abandonament dels animals, defensar-los a través de la denúncia i la informació sobre les seves necessitats i drets, promoure l'adopció i l'esterilització i eliminar el seu comerç.

Associació que organitza activitats dirigides tant als doctorands en física com també pel públic no especialitzat amb interès pel camp de la física. 

Aquesta associació pretén fomentar i organitzar activitats de "softcombat", "nerf wars" i combinacions de les dues anteriors orientades a tota la comunitat universitària.

Associació d'estudiants que té com a prioritat l'assoliment d'un ensenyament veritablement públic, la millora de les condicions d'estudi en els centres i la potenciació d'activitats socioculturals que fomentin el pensament crític.

Col·lectiu d'estudiants que pretén establir un pont que connecti els estudiants xinesos i la universitat a través de l'organització d'activitats per a difondre la cultura xinesa. 

Associació que vetlla per la salut, l'alimentació i el control de les colònies de gats del Campus de la UAB, així com de qualsevol aspecte relacionat amb els gats.


 

Agrupació d'aficionats i interessats per l'astronomia i l'astrofísica on es realitzen sortides astronòmiques per observar el cel i xerrades/col·loquis per apropar l'astronomia a la comunitat i per divagar sobre qüestions relacionades amb la finalitat del col·lectiu. 

Associació integrada principalment per estudiants llicenciats en veterinària nascuda arran de l'interès per la medicina veterinària aplicada als animals salvatges.

El Banc del Temps és un sistema d’intercanvi de serveis entre persones que s’ajuden mútuament a través de l’oferta i la demanda, d’habilitats o coneixements, on la moneda de canvi és el temps, una hora per una hora, amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb altres persones.


 

Associació que vetlla pels interessos d’estudiants  del Poble Gitano. El seu principal objectiu és donar suport, acompanyar i ajudar estudiants gitanes i gitanos que estiguin en procés formatiu o vagin a iniciar-los, fomentar la participació i el lideratge,oferir assessorament i contribuir a la superació dels estereotips i prejudicis que hi ha sobre el poble gitano.

Equip de rugbi de la UAB, dedicat a gent de tots els nivells, tant per a principiants com per a gent que coneix aquest esport i vol gaudir de l'experiència del rugbi universitari.

Col·lectiu juvenil comunista dedicat a la defensa dels valors fonamentals de la universitat pública i a la divulgació de qüestions com l'economia política, l'antiimperialisme, el moviment obrer o el feminisme de classe.

Punt de trobada al campus de la UAB de tothom que estigui interessat en el muntanyisme en general i en la seva filosofia implícita. El club actua com a impulsor o dinamitzador de qualsevol activitat en relació amb la muntanya. 

Col·lectiu que té l'objectiu de promoure la cultura xinesa entre l'alumnat de la UAB i fomentar l'intercanvi cultural amb la Xina. Treballa per a crear una comunitat d'intercanvi cultural on els estudiants puguin aprendre coses noves i practicar l'idioma xinès. 

Col·lectiu que té com a objectiu el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada del bàdminton tant des d'un punt de vista lúdic com de competició, entre els membres de la comunitat universitària.

Col·lectiu que organitza activitats al Campus de la UAB de caire LGBT+ i estableixen un espai segur on tota persona queer que formi part de la comunitat universitària es pugui sentir segura. 

Col·lectiu que té com a objectiu visibilitzar i difondre la construcció de coneixement científic d'investigadors i investigadores a Barcelona sobre l'Amèrica Llatina i el Carib.

La finalitat del col.lectiu es basa en una activitat tradicional i folclòrica típica de Catalunya, com és el ball de diables, basat en cremar pirotècnia mentre es balla amb una percusió.

 

Col·lectiu d'estudiants de Medicina que té com a finalitat organitzar activitats que promoguin la unió i cooperació entre els estudiants, crear espais de trobada on socialitzar i compartir experiències i coneixements de l'àmbit de la Medicina. També realitzar xerrades informatives per la divulgació de temes mèdics. 

Entitat que té com a objectiu donar a conèixer l'oci alternatiu: jocs de rol, jocs de taula, projeccions de cinema friqui, entrenaments de "softcombat" i cartes col·leccionables.

Col·lectiu destinat al foment de debats de caràcter polític i social i a la promoció de xerrades i cursos de formació per a estudiants.

Grup d'estudiants del programa de Doctorat en Educació que té l'objectiu de crear un espai de trobada pels i per les estudiants per socialitzar entre l'alumnat del programa de doctorat, per generar un espai per compartir els avenços de la  tesi, per faciliar la comunicació amb la coordinació del doctorat i per proposar activitats formatives i de transferència. 

Col·lectiu antipatriarcal de la UAB

Associació que té com a objectiu acollir els estudiants internacionals de la UAB, facilitar els tràmits, acollir-los a la ciutat de Barcelona i fer difusió tant de la ciutat com de la cultura catalana. 


 

Col·lectiu que ofereix a la comunitat universitària un espai setmanal de silenci i quietud, obert a tothom, per comunicar i nodrid la pràctica de la meditació. A través del silenci, l'atenció plena i el despeniment de tot tipus d'imatges, paraules i pensaments, la meditació cultivala qualitat humana, cada cop més necessària per sostenir la complexitat de les nostres vides en les societats dinàmiques d'avui en dia.

Estudiantes en lucha neix per a reconstruir el sindicalisme estudiantil combatiu i revolucionari i per a lluitar per transformar la societat i organitzar l'estudiantat obrer. 

Entitat que té l'objectiu de facilitar la integració dels i les estudiants que han accedit al sistema universitari mitjançant les proves d'accés a majors de 25 i 45 anys, així com a la resta d'estudiants majors de 30 anys. Així mateix, també té com a finalitat atendre les dificultats acadèmiques d'aquests/es estudiants i crear xarxa entre els i les estudiants majors de 30 anys per a compartir experiències i necessitats derivades per l'edat o moment vital dels i les estudiants.

Sindicat d'estudiants que porta des del 1932 maldant per una universitat catalana, lliure i de qualitat. Des de la FNEC UAB es vol continuar amb aquesta lluita, treballant per una universitat de qualitat i en català, per l'elevació de la nostra llengua i per la llibertat invidual i nacional amb un Estat propi. 

 

Associació estudiantil amb voluntat d'unir a les persones que desenvolupen una tasca de lluita per a la universitat i l'ensenyament públic, gratuït i de qualitat.

 

Associació on els estudiants a qui els agraden els videojocs poden conèixer altres estudiants amb qui compartir aficions, participar en tornejos i moltes coses més.

 

Col·lectiu d'estudiants que té com a objectiu la difusió dins la comunitat universitària d'una activitat tradicional catalana com són els castells i tots els valors que aquests porten implícits.

Col·lectiu que té com a objectiu desenvolupar de manera informal les capacitats argumentadores mitjançant la participació en simulacions judicials, debats, moot court, etc.

Grup d'estudiants que estudien la Bíblia, la donen a conèixer i tracten de treure'n i difondre'n les seves aplicacions pràctiques dia a dia.

Horitzó Socialista és l’òrgan de difusió i reflexió del jovent comunista dels Països Catalans. Neix amb la voluntat de ser un espai d’elaboració teòrica i de defensa de les tesis d’un Moviment Socialista encara en construcció, encara en potència, que creix i s’articula a cada instant. Aquest nou espai polític neix de la superació de les tesis i la pràctica política dels projectes actuals, i trenca amb les limitacions que suposen el nacionalisme i l’interclassisme, eixos vertebradors de moviments com els d’Alliberament Nacional. Sabem que no estem soles, que som moltes les comunistes que hem arribat a conclusions semblants. Horitzó Socialista pretén donar veu a totes aquelles militants que, en aquest cicle polític marcat per la derrota ideològica de les tesis comunistes i l’agudització galopant d’un procés de proletarització, estan disposades a fer realitat la possibilitat d’una revolució socialista que ens dugui a un món sense classes.

Col·lectiu que té com a objectiu organitzar "Humans vs Zombies", un joc de simulació a temps real originari dels EUA i dut a terme a tot el món.

Entitat formada per alumnes de 2n cicle dels graus de la Facultat de Psicologia de la UAB. L'organització ha estat creada amb l'objectiu que els alumnes de la Facultat es coneguin i gaudeixin d'activitats socials en què es creïn vincles amb la resta d'estudiants, puguin compartir inquietuds i demanar-se consell.

Col·lectiu que té com a objectiu promoure l'intercanvi acadèmic i cultural entre els estudiants de veterinària dels diferents països i fomentar la pluralitat cultural, el respecte internacional, el nivell d'anglès i millorar les habilitats veterinàries. 

Joves Juristes de Catalunya és la primera associació per a joves juristes amb talent de tot el territori nacional. Pràctiques i ponències dels millors professionals del sector.

Organització política del jovent independentista. Xarxa de joves que té la voluntat de conscienciar i mobilitzar el jovent dels Països Catalans per a treballar per la millora de les condicions de vida del jovent. 

Organització política juvenil de classe, revolucionària, democràtica, feminista, republicana, catalanista, internacionalista, laica i independent que lluita pels drets de la classe treballadora i la seva joventut, organitzats a Catalunya.

La base ideològica del col·lectiu és el marxisme- leninisme i basen el seu anàlisi, proposta i pràctica política, en el materialisme històric i dialèctic i en el socialisme científic. Tenen com principis l'internacionalisme, la defensa del dret d'autodeterminació dels pobles, la preservació del medi ambient, la lluita contra el capitalisme, o qualsevol altra forma d'opressió sobre l'ésser humà.

Joves Ecosocialistes és una organització juvenil política, social, cultural i laica que lluitem en favor d'una societat de persones iguals en drets, lliures i diversos. Ens organitzem per transformar la realitat que ens envolta, amb la voluntat de crear un món just, igualitari, feminista, inclusiu, ecologista i d'esquerres. Els i les joves ecosocialistes creiem que l'única resposta possible per garantir una vida en un planeta en crisi climàtica és la garantia d'una vida en condicions dignes. Una vida que no es podria entendre sense la seva reproducció en societat, basada en les cures d'una persona cap a l'altra, entenent a més que cada societat forma part d'un ecosistema, sigui rural o urbà, que cal vetllar per preservar, i on la meitat de la seva població, les persones autoidentificades com a dones, no en poden estar excloses

Col·lectiu que neix per a reconstruir la joventut comunista i organitzar-la sota els principis Marxistes - Leninistes. 

Grup d'estudiants interessats en activitats relacionades amb la cultura coreana: música, idioma, tradicions, gastronomia, k-dramas, etc.

Col·lectiu que té com a finalitat fer difusió i organitzar activitats relacionades amb els escacs.

Col·lectiu autogestionat que treballa l'agroecologia com a èina per a la transformació social. Son autodidactes de l'autosuficiència comunitària.

Associació d'estudiants de doctorat, màster i joves post-docs de l'Institut de Neurociències. Tenen per objectiu dinamitzar la interacció científica organitzant xerrades, seminaris i fòrums, però també proposant activitats lúdiques per a socialitzar i fer comunitat. 

Col·lectiu que té com a finalitat promoure els coneixements de la cultura LGTBI asiàtica i fomentar la interacció social entre la comunitat universitària i extrauniversitària.

Col·lectiu que té com a objectiu donar a conèixer la cultura de l'Àsia Oriental, tant de Japó com de Corea, Xina o Taiwan, així com organitzar activitats per desconectar de la rutina universitària de forma multicultural i oberta.

Organització estudiantil de l'Esquerra Independentista. Treballen amb la voluntat d'esdevenir l'eina de tot l'estudiantat dels Països Catalans per a la seva autoorganització, formació i presa de consciència.

Grup de joves que, davant el deteriorament democràtic a Catalunya i la constant vulneració dels drets de tots, es mobilitzen en defensa de la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, els drets de tots els ciutadans de Catalunya i la resta d'Espanya i el respecte per la pluralitat d'idees en la nostra societat.

Associació sense ànim de lucre compromesa amb l'avenç de la nanociència i la nanotecnologia i que vetlla pels interessos d'estudiants i professionals. L'objectiu de l'entitat és esdevenir un punt de trobada del sector, per a contribuïr en la divulgació, innovació i formació en nanociència i nanotecnologia.

Agrupació d'estudiants que tenen com a objectiu promoure i organitzar activitats relacionades amb els balls socials del món del swing. 

Col·lectiu d'estudiants que promociona la investigació i l'aprenentatge en enginyeria.

Col·lectiu que té l'objectiu d'organitzar l'alumnat de la universitat racialitzat per a unificar i visibilitzar les diferents problemàtiques que es pateixen en el món educatiu. 

Col·lectiu per promoure els drets civils i els valors republicans.

Ja és hora que els i les estudiants musulmanes de la UAB puguem visibilitzar-nos. Formem part activa de la societat i com qualsevol altre espai de la vida pública, la universitat ha de respondre a aquesta diversitat. Volem acabar amb molts prejudicis i estereotips que fomenten la discriminació cap a l'estudiantat musulmà, acabar amb la desinformació i conceptes erronis i lluitar per la millora de les nostres condicions. Per tot això, defensem que la unió fa la força i junts podem alçar la nostra veu i arribar molt lluny a través d'una bona organització. No et sentis sol, uneix-te! 

Associació estudiantil dedicada a la promoció de les relacions internacionals. El seu objectiu és participar als models de les Nacions Unides i a les activitats acadèmiques sobre qüestions relacionades amb les Relacions Internacionals.