elDirectori

elDirectori

elDirectori és el registre del teixit associatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les associacions que hi formen part tenen accés a recursos adreçats a fomentar el creixement i la consolidació del teixit associatiu universitari. Podeu consultar tots els recursos en el següent enllaç.

Si voleu donar-vos d'alta, només heu d'emplenar aquest formulari i lliurar-lo:

 1. Presencialment a la Oficina d'Assistència en Matèria de Registre, o en les gestions acadèmiques de cada centre.
 2. Per correu certificat, l’adreça postal és:
  Oficina d'Assistència en Matèria de Registre de la UAB.
  Edifici A. Rectorat
  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
 3. Format electrònic. Podeu presentar la sol·licitud en format digital al Registre Electrònic. Per a fer-ho, haureu de tenir instal·lat un certificat digital. Aquí podeu consultar els certificats admesos.
  1. Accediu al Registre electrònic
  2. Seleccioneu el tràmit sol·licitud genèrica, i Realitzar tràmit amb certificat digital
  3. Ompliu el formulari de sol·licitud genèrica
  4. Annexeu la documentació signada digitalment 

És l'associació d'estudiants més gran d'Europa amb representació a 40 països europeus, 200 ciutats i que compta amb més de 13.000 socis. Els seus objectius són fomentar una Europa unida i sense prejudicis, promoure la democràcia, els drets humansla cooperació transfronterera i la mobilitat i l'educació dins l'àmbit europeu.

Associació d'estudiants que té com a prioritat l'assoliment d'un ensenyament veritablement públic, la millora de les condicions d'estudi en els centres i la potenciació d'activitats socioculturals que fomentin el pensament crític.

Entitat formada per estudiants de geologia de la UAB que forma part de la Sociedad Española de Mineralogía (SEM). Els objectius principals de l'associació són: promoure l'intercanvi d'informació, idees, coneixements i experiències formatives en els diferents camps de la geologia entre els joves investigadors, i fer divulgació de la geologia entre el públic general. 

Organització internacional sense ànim de lucre, global i apolítica dirigida per estudiants i recent graduats amb l'objectiu que els seus membres complementin la formació acadèmica a través de programes internacionals d'intercanvi.

La principal tasca de l'entitat es centre en combatre els abusos contra els drets humans mitjançant la denúncia pública i l'activisme des del campus de la UAB. 

 

Col·lectiu que treballa per a la visualització, sensibilització i inclusió de les persones amb necessitats específiques. 

Artencurs vol contribuir a construir la UAB com un espai de creativitat i transferència horitzontal. Nascut de la iniciativa d'estudiants del grau de Filosofia, ha esdevingut un col·lectiu indisciplinat que té com a objectiu donar un espai als talents en les pràctiques artístiques i filosòfiques, així com ser una plataforma de professionalització en diferents àmbits de la cultura i el pensament crític. 

El col·lectiu treballa per la generació i l'expansió de coneixements tant al campus com al territori a través de pràctiques estètiques que van des del comissariat, els tallers d'escriptura creativa, la performance, la gestió cultural, els festivals poètics, etc. Cada any, artencurs treu a la llum tots els projectes que s'han anat cuinant durant el curs al Festival d'Insurgència Poètica Gespa Price. 

Col·lectiu d'estudiants que pretén establir un pont que connecti els estudiants xinesos i la universitat a través de l'organització d'activitats per a difondre la cultura xinesa. 

Grup d'estudiants que té com a objectiu la difusió i la conscienciació de la comunitat universitària vers l'especisme i el veganisme.

Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana que pretén promoure i defensar l'ús social de la llengua catalana arreu dels Països Catalans. A més, vol esdevenir l'òrgan de representació dels estudiants del grau i donar veu a totes les reivindicacions dels alumnes.

 

Grup d’estudiants que té l’objectiu de desenvolupar activitats i debats relacionats amb el moviment llibertari.

Associació que organitza activitats dirigides tant als doctorands en física com també pel públic no especialitzat amb interès pel camp de la física. 

Entitat que té com a objectiu promoure la geografia i l'intercanvi sociocultural dels seus membres.

Aquesta associació pretén fomentar i organitzar activitats de "softcombat", "nerf wars" i combinacions de les dues anteriors orientades a tota la comunitat universitària.

Entitat que té l'objectiu de facilitar la integració dels i les estudiants que han accedit al sistema universitari mitjançant les proves d'accés a majors de 25 i 45 anys, així com a la resta d'estudiants majors de 30 anys. Així mateix, també té com a finalitat atendre les dificultats acadèmiques d'aquests/es estudiants i crear xarxa entre els i les estudiants majors de 30 anys per a compartir experiències i necessitats derivades per l'edat o moment vital dels i les estudiants.

Entitat que té com a objectiu treballar la base del problema que provoca l'abandonament dels animals, defensar-los a través de la denúncia i la informació sobre les seves necessitats i drets, promoure l'adopció i l'esterilització i eliminar el seu comerç.

Associació que vetlla per la salut, l'alimentació i el control de les colònies de gats del Campus de la UAB, així com de qualsevol aspecte relacionat amb els gats.


 

Associació d'estudiants i titulats en criminologia que vetlla per a la promoció de la figura del criminòleg a la societat catalana, per a la millora dels estudis, per a la inserció laboral i per a la defensa de la ciència criminològica.

Agrupació d'aficionats i interessats per l'astronomia i l'astrofísica on es realitzen sortides astronòmiques per observar el cel i xerrades/col·loquis per apropar l'astronomia a la comunitat i per divagar sobre qüestions relacionades amb la finalitat del col·lectiu. 

Associació integrada principalment per estudiants llicenciats en veterinària nascuda arran de l'interès per la medicina veterinària aplicada als animals salvatges.

El Banc del Temps és un sistema d’intercanvi de serveis entre persones que s’ajuden mútuament a través de l’oferta i la demanda, d’habilitats o coneixements, on la moneda de canvi és el temps, una hora per una hora, amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb altres persones.


 

Associació que vetlla pels interessos d’estudiants  del Poble Gitano. El seu principal objectiu és donar suport, acompanyar i ajudar estudiants gitanes i gitanos que estiguin en procés formatiu o vagin a iniciar-los, fomentar la participació i el lideratge,oferir assessorament i contribuir a la superació dels estereotips i prejudicis que hi ha sobre el poble gitano.

Equip de rugbi de la UAB, dedicat a gent de tots els nivells, tant per a principiants com per a gent que coneix aquest esport i vol gaudir de l'experiència del rugbi universitari.

Col·lectiu que té com a finalitat fer difusió i organitzar activitats relacionades amb els escacs.

Punt de trobada al campus de la UAB de tothom que estigui interessat en el muntanyisme en general i en la seva filosofia implícita. El club actua com a impulsor o dinamitzador de qualsevol activitat en relació amb la muntanya. 

Col·lectiu que té com a objectiu el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada del bàdminton tant des d'un punt de vista lúdic com de competició, entre els membres de la comunitat universitària.

Entitat que té com a objectiu donar a conèixer l'oci alternatiu: jocs de rol, jocs de taula, projeccions de cinema friqui, entrenaments de "softcombat" i cartes col·leccionables.

Col·lectiu juvenil comunista dedicat a la defensa dels valors fonamentals de la universitat pública i a la divulgació de qüestions com l'economia política, l'antiimperialisme, el moviment obrer o el feminisme de classe.

Col·lectiu que té com a objectiu visibilitzar i difondre la construcció de coneixement científic d'investigadors i investigadores a Barcelona sobre l'Amèrica Llatina i el Carib.

Col·lectiu d'estudiants que té com a objectiu la difusió dins la comunitat universitària d'una activitat tradicional catalana com són els castells i tots els valors que aquests porten implícits.

Col·lectiu destinat al foment de debats de caràcter polític i social i a la promoció de xerrades i cursos de formació per a estudiants.

Col·lectiu de doctorands que permet promoure l'esperit col·laboratiu entre els estudiants i difondre la ciència entre la resta de la comunitat universitària.

Grup d'estudiants del programa de Doctorat en Educació que té l'objectiu de crear un espai de trobada pels i per les estudiants per socialitzar entre l'alumnat del programa de doctorat, per generar un espai per compartir els avenços de la  tesi, per faciliar la comunicació amb la coordinació del doctorat i per proposar activitats formatives i de transferència. 

Col·lectiu antipatriarcal de la UAB

Associació que té com a objectiu acollir els estudiants internacionals de la UAB, facilitar els tràmits, acollir-los a la ciutat de Barcelona i fer difusió tant de la ciutat com de la cultura catalana. 


 

Estudiantes en lucha neix per a reconstruir el sindicalisme estudiantil combatiu i revolucionari i per a lluitar per transformar la societat i organitzar l'estudiantat obrer. 

Sindicat d'estudiants que porta des del 1932 maldant per una universitat catalana, lliure i de qualitat. Des de la FNEC UAB es vol continuar amb aquesta lluita, treballant per una universitat de qualitat i en català, per l'elevació de la nostra llengua i per la llibertat invidual i nacional amb un Estat propi. 

 

Col·lectiu que ofereix a la comunitat universitària un espai setmanal de silenci i quietud, obert a tothom, per comunicar i nodrid la pràctica de la meditació. A través del silenci, l'atenció plena i el despeniment de tot tipus d'imatges, paraules i pensaments, la meditació cultivala qualitat humana, cada cop més necessària per sostenir la complexitat de les nostres vides en les societats dinàmiques d'avui en dia.

Col·lectiu que té l'objectiu de generar debat i difusió sobre les institucions europees i sobre els paradigmes que es debaten en el si de la Unió Europea.

Associació estudiantil amb voluntat d'unir a les persones que desenvolupen una tasca de lluita per a la universitat i l'ensenyament públic, gratuït i de qualitat.
Facebook
Twitter
Instagram

Col·lectiu que té com a objectiu desenvolupar de manera informal les capacitats argumentadores mitjançant la participació en simulacions judicials, debats, moot court, etc.

Associació on els estudiants a qui els agraden els videojocs poden conèixer altres estudiants amb qui compartir aficions, participar en tornejos i moltes coses més.

 

Grup d'estudiants que lluita pacífica i democràticament per una societat més justa i una Catalunya lliure.

Grup d'estudiants que estudien la Bíblia, la donen a conèixer i tracten de treure'n i difondre'n les seves aplicacions pràctiques dia a dia.

Col·lectiu que té com a objectiu organitzar "Humans vs Zombies", un joc de simulació a temps real originari dels EUA i dut a terme a tot el món.

Entitat formada per alumnes de 2n cicle dels graus de la Facultat de Psicologia de la UAB. L'organització ha estat creada amb l'objectiu que els alumnes de la Facultat es coneguin i gaudeixin d'activitats socials en què es creïn vincles amb la resta d'estudiants, puguin compartir inquietuds i demanar-se consell.

Col·lectiu que té com a objectiu promoure l'intercanvi acadèmic i cultural entre els estudiants de veterinària dels diferents països i fomentar la pluralitat cultural, el respecte internacional, el nivell d'anglès i millorar les habilitats veterinàries. 

Organització juvenil que lluita pels drets de la joventut treballadora a Catalunya.

Organització política del jovent independentista. Xarxa de joves que té la voluntat de conscienciar i mobilitzar el jovent dels Països Catalans per a treballar per la millora de les condicions de vida del jovent. 

Joves Juristes de Catalunya és la primera associació per a joves juristes amb talent de tot el territori nacional. Pràctiques i ponències dels millors professionals del sector.

Organització política juvenil de classe, revolucionària, democràtica, feminista, republicana, catalanista, internacionalista, laica i independent que lluita pels drets de la classe treballadora i la seva joventut, organitzats a Catalunya.

La base ideològica del col·lectiu és el marxisme- leninisme i basen el seu anàlisi, proposta i pràctica política, en el materialisme històric i dialèctic i en el socialisme científic. Tenen com principis l'internacionalisme, la defensa del dret d'autodeterminació dels pobles, la preservació del medi ambient, la lluita contra el capitalisme, o qualsevol altra forma d'opressió sobre l'ésser humà.

Grup d'estudiants interessats en activitats relacionades amb la cultura coreana: música, idioma, tradicions, gastronomia, k-dramas, etc.

Revista que pretén difondre cultura i proporcionar reflexions i referents per a comprendre el món actual. En aquesta plataforma s'aborden temes actuals de manera assossegada i interdisciplinar. La redacció gestiona les publicacions i la difusió.

Col·lectiu autogestionat que treballa l'agroecologia com a èina per a la transformació social. Son autodidactes de l'autosuficiència comunitària.

Club que té l'objectiu de fomentar l'astrologia humanística i psicològica com a mètode d'autoconeixement basat en la psicologia de Jung. A l'hora, aquest col·lectiu vol ser un espai segur on aprendre astrologia amb perspectiva de gènere. 

Col·lectiu que treballa perquè la logopèdia sigui més reconeguda per la comunitat universitària, a través de l'organització de diferents activitats de difusió i participació, amb la finalitat de donar a conèixer què és la logopèdia dins l'àmbit universitari i també d'aprofundir en els temes que més ens interessen i motiven als i les estudiants del grau.

Associació d'estudiants de doctorat, màster i joves post-docs de l'Institut de Neurociències. Tenen per objectiu dinamitzar la interacció científica organitzant xerrades, seminaris i fòrums, però també proposant activitats lúdiques per a socialitzar i fer comunitat. 

Organització juvenil combativa. Els nostres eixos de lluita són l'anticapitalisme, el feminisme, l'antiracisme, la lluita LGBTI i l'ecologisme.

Col·lectiu que té l'objectiu de fomentar i promoure la cultura catalana mitjançant la figura de la pubilla i l'hereu com a representants de l'estudiantat de la UAB.

Col·lectiu que té com a finalitat promoure els coneixements de la cultura LGTBI asiàtica i fomentar la interacció social entre la comunitat universitària i extrauniversitària.

Col·lectiu que té com a objectiu donar a conèixer la cultura de l'Àsia Oriental, tant de Japó com de Corea, Xina o Taiwan, així com organitzar activitats per desconectar de la rutina universitària de forma multicultural i oberta.

Grup de joves que, davant el deteriorament democràtic a Catalunya i la constant vulneració dels drets de tots, es mobilitzen en defensa de la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, els drets de tots els ciutadans de Catalunya i la resta d'Espanya i el respecte per la pluralitat d'idees en la nostra societat.

Organització estudiantil de l'Esquerra Independentista. Treballen amb la voluntat d'esdevenir l'eina de tot l'estudiantat dels Països Catalans per a la seva autoorganització, formació i presa de consciència.

Associació sense ànim de lucre compromesa amb l'avenç de la nanociència i la nanotecnologia i que vetlla pels interessos d'estudiants i professionals. L'objectiu de l'entitat és esdevenir un punt de trobada del sector, per a contribuïr en la divulgació, innovació i formació en nanociència i nanotecnologia.

Agrupació d'estudiants que tenen com a objectiu promoure i organitzar activitats relacionades amb els balls socials del món del swing. 

Col·lectiu d'estudiants que promociona la investigació i l'aprenentatge en enginyeria.

Col·lectiu que té l'objectiu de promoure els drets civils i els valors republicans, així com denunciar el retrocés democràtic que es viu a Catalunya i l'existència de presos i preses polítiques i posicionar la Universitat davant la realitat social i política de Catalunya.

Club d'inversió de la UAB per a la formació, aprenentatge, estudi i anàlisi dels mercats financers.

Col·lectiu destinat a l'organització de Hacktathons, trobades de programadors que tenen com a objectiu el desenvolupament col·laboratiu de software, a la UAB


 

Associació estudiantil dedicada a la promoció de les relacions internacionals. El seu objectiu és participar als models de les Nacions Unides i a les activitats acadèmiques sobre qüestions relacionades amb les Relacions Internacionals.


 

 
 

Grup xaranga femení reivindicatiu que fan música festiva i popular, amb voluntat de tocar a tots els esdeveniments festius de la universitat. 

Col·lectiu que té com a finalitat crear un espai dins la UAB on tots els membres de la comunitat universitària interessats en l'X-Wing puguin reunir-se per jugar-hi, informar-se i fer-ne difusió, a més d'organitzar-se per a la participació en tornejos.