Arxiu de notícies

Fons FSiE

La FSiE dona un fons especialitzat en salut i envelliment a la Biblioteca Josep Laporte

Es tracta d’una col·lecció de 250 monografies que la Fundació ha decidit posar a l’abast de la comunitat universitària per afavorir el coneixement i la recerca en l’àmbit de l’envelliment saludable.

La Fundació Salut i Envelliment UAB desenvolupa la seva activitat en els sectors de la recerca, la consultoria i la formació en ciències de la salut, envelliment i atenció sociosanitària.
 

Reunió Nestore Rotterdam

La Fundació participa a la trobada plenària del projecte NESTORE a Rotterdam

L'equip de la Fundació Salut i Envelliment UAB (FSIE) va assistir del 2 al 4 d'octubre a una nova cita del projecte NESTORE a Rotterdam, organitzada per Preventie Collectief, amb la finalitat d’anar consolidant els avenços en el desenvolupament d'un entrenador virtual. En les reunions de treball realitzades es van perfilar tant els aspectes tècnics com els organitzatius necessaris que permetran testejar i analitzar l'impacte d'aquesta iniciativa en 3 centres pilots en els propers mesos: Rotterdam, Monza i Barcelona.

Equip Lomapt

Més de 350 voluntaris ja participen al projecte LOMAPT que realitza la Fundació Salut i Envelliment de la UAB

LOMAPT és un estudi clínic que té per objectiu valorar els efectes d’un complement nutricional a base d’àcids grassos omega-3 en la prevenció del deteriorament de les funcions cognitives com la memòria, l’atenció o el llenguatge, en persones grans. Hi ha estudis d’investigació que demostren que el consum regular de productes rics en omega-3 exerciria un efecte protector en el risc de demència i de malalties neurodegeneratives relacionades amb l’edat, como la malaltia d’Alzheimer.

Sitless

Un estudi de la Fundació sobre la prevenció del sedentarisme en persones grans, publicat al British Medical Journal Open

La Fundació Salut i Envelliment de la UAB ha publicat a BMJ Open, revista electrònica del grup British Medical Journal, els resultats de l’aplicació del Programa SITLESS en persones grans de quatre països europeus. L’estudi, liderat per Laura Coll Planas, ha comptat amb la participació dels investigadors de la Fundació  Sergi Blancafort, Marta Roqué i Antoni Salvà.

Intervenció del Dr. Salvà a la Comissió d'Estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran

La Fundació participa a una comissió del Parlament sobre millora de la qualitat de vida de la gent gran

El passat 24 d’abril, el director de La Fundació Salut i Envelliment de la UAB, el Dr. Antoni Salvà, va comparèixer a la sessió de la Comissió d’Estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran, defensant l’abordatge de les polítiques públiques per garantir els drets de les persones grans com a ciutadans, així com l’accés a la salut i als serveis socials.