Sala de premsa

Arxiu de notícies

Entrevista Dra. Maribel Ponferrada 1

Construint un futur d'equitat en salut: Una conversa amb la Dra. Maribel Ponferrada Arteaga

L'entrevista amb la Dra. Maria Isabel Ponferrada Arteaga, Doctorada en Antropologia i experta en Perspectiva de Gènere, destaca la importància de la perspectiva de gènere en la salut, posa de manifest la disminució de dones en posicions directives i la persistència de biaixos de gènere en la concessió de finançament per a projectes de recerca, ressalta la importància de superar les barreres que limiten l'accés de les dones a l'àmbit de la recerca i salut, i destaca la necessitat de continuar evolucionant en la integració de la perspectiva de gènere en la recerca en salut, amb un enfocament inclusiu i multidisciplinari que abordi les desigualtats estructurals i garanteixi una atenció equitativa per a tothom.

Persones grans escoltant a un tècnic del projecte durant l'acte de cloenda

La Fundació Salut i Envelliment celebra un any d'èxit i consolidació del projecte REMI

En un acte de cloenda, la Fundació Salut i Envelliment UAB ha presentat els resultats del 2023 i un vídeo-resum del projecte. Enguany, unes 1.000 persones de diferents equipaments socioculturals de Barcelona han participat o fet de voluntàries en diverses activitats grupals de reminiscència. També s’han realitzat orientacions psicopedagògiques individuals davant les pèrdues de memòria a les persones grans que assisteixen als casals i/o centres cívics participants.

robot pepper amb una persona gran

La Fundació Salut i Envelliment UAB participa en dos estudis sobre l'ús de robots socials en residències per a persones grans

Amb el suport de la Beca d'investigació sobre Bioètica Fundació Grífols i Lucas, la Fundació Salut i Envelliment UAB (FSIE-UAB) avaluarà l'ús ètic del robot Pepper en la interacció amb persones grans en l’àmbit residencial. A un segon estudi, seleccionat pel Programa "TRANSFORMA" del Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), la FSIE-UAB investigarà com la presència del robot pot influir en la soledat no desitjada a l’entorn residencial.

Logo FSiE

Es jubila el Dr. Antoni Salvà, director general de la Fundació Salut i Envelliment UAB

Aquest mes de gener de 2024, el Dr. Antoni Salvà, director general de la Fundació Salut i Envelliment UAB, es jubila, deu anys després de prendre possessió del seu càrrec. La Fundació Salut i Envelliment UAB va sorgir del procés de fusió de les fundacions Institut Català de l’Envelliment (FICE), de la que també va ser director, Doctor Robert (FDR) i Josep Laporte (FBJL). Així doncs, posa punt i final a més de 20 anys de vinculació amb la Fundació UAB.

World Patient Day

Empoderant als Pacients, contribuint a la seva seguretat: el projecte BE-SAFE s'uneix al Dia Mundial de Seguretat del Pacient

El 17 de setembre de 2023, el món commemora el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient sota el lema "Involucrant els Pacients a la Seguretat del Pacient" amb l'eslògan "Donem Veu als Pacients!" Aquesta iniciativa global té com a objectiu unir pacients, famílies, responsables de polítiques públiques, líders d’atenció sanitària, professionals de la salut i organitzacions de pacients i d’usuaris de la sanitat en el disseny de polítiques de salut i de mesures de seguretat que prioritzin les necessitats dels pacients, millorant així la seguretat de l’atenció sanitària a nivell mundial.

Grups REMI

Més de 200 persones grans ja han participat del projecte REMI des de finals de juny 2023

Un total de 205 persones grans han participat ja de les activitats socioculturals gratuïtes que la Fundació Salut i Envelliment UAB ha posat en marxa des de finals de juny dins del projecte REMI. La participació en aquestes activitats ha estat molt ben valorada per les persones participants, amb una valoració mitjana de 4,85 dins d’una escala de 1 a 5. Les activitats s’han dut a terme en 10 casals de gent gran de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament i amb el finançament de la convocatòria Catalunya 2022 de la Fundació La Caixa.

Benzodiazepines

Projecte BE-SAFE: accions per a sensibilitzar a la població gran dels riscos associats al consum de pastilles per dormir

Coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre les Benzodiazepines, que se celebra l'11 de juliol, l'equip de recerca del projecte europeu BE-SAFE, en què participa la Fundació Salut i Envelliment UAB, fa una crida per sensibilitzar sobre els efectes nocius de l’ús de pastilles per dormir en persones grans, i ajudar als professionals sanitaris en el procés de reduir la prescripció d'aquests fàrmacs.