Sala de premsa

Arxiu de notícies

World Patient Day

Empoderant als Pacients, contribuint a la seva seguretat: el projecte BE-SAFE s'uneix al Dia Mundial de Seguretat del Pacient

El 17 de setembre de 2023, el món commemora el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient sota el lema "Involucrant els Pacients a la Seguretat del Pacient" amb l'eslògan "Donem Veu als Pacients!" Aquesta iniciativa global té com a objectiu unir pacients, famílies, responsables de polítiques públiques, líders d’atenció sanitària, professionals de la salut i organitzacions de pacients i d’usuaris de la sanitat en el disseny de polítiques de salut i de mesures de seguretat que prioritzin les necessitats dels pacients, millorant així la seguretat de l’atenció sanitària a nivell mundial.

Grups REMI

Més de 200 persones grans ja han participat del projecte REMI des de finals de juny 2023

Un total de 205 persones grans han participat ja de les activitats socioculturals gratuïtes que la Fundació Salut i Envelliment UAB ha posat en marxa des de finals de juny dins del projecte REMI. La participació en aquestes activitats ha estat molt ben valorada per les persones participants, amb una valoració mitjana de 4,85 dins d’una escala de 1 a 5. Les activitats s’han dut a terme en 10 casals de gent gran de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament i amb el finançament de la convocatòria Catalunya 2022 de la Fundació La Caixa.

Benzodiazepines

Projecte BE-SAFE: accions per a sensibilitzar a la població gran dels riscos associats al consum de pastilles per dormir

Coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre les Benzodiazepines, que se celebra l'11 de juliol, l'equip de recerca del projecte europeu BE-SAFE, en què participa la Fundació Salut i Envelliment UAB, fa una crida per sensibilitzar sobre els efectes nocius de l’ús de pastilles per dormir en persones grans, i ajudar als professionals sanitaris en el procés de reduir la prescripció d'aquests fàrmacs.

World Sleep Day

Estudien junt amb pacients i cuidadors com reduir el consum de somnífers en persones grans

El projecte europeu Be-SAFE, en què participa la Fundació Salut i Envelliment-UAB, implementarà un mètode basat en evidència científica i centrat en el pacient que ajudi a reduir l’ús de benzodiazepines i sedants hipnòtics entre les persones grans i que millori la qualitat de la seva atenció i la seva seguretat. Per promoure l’abordatge integral d’aquesta problemàtica, el projecte involucra experts, persones cuidadores i persones afectades mitjançant la constitució d’un consell internacional assessor de pacients.