Estudiar

Preguntes freqüents sobre la matrícula dels Graus

A continuació tens un llistat de les preguntes més freqüents sobre la matrícula dels graus: 

Si ets estudiant de primer curs, quan sàpigues que t’han assignat plaça al nostre Centre, t’enviarem un correu electrònic per informar-te del període i procediment de matrícula i la documentació que has d'aportar.

Si ets estudiant d’altres cursos, t’informarem per correu electrònic del període i procediment per formalitzar la matrícula.

Tota la informació dels terminis i procediment de matrícula també la podràs trobar consultant el web del Centre a l'apartat de “Matrícula”.

Fora del termini assignat es pot perdre la plaça i/o la possibilitat de fer la l'automatrícula.   

Si per motius justificats no és possible formalitzar la matrícula en el termini assignat, el centre valorarà altres alternatives de matriculació. 

Tens la relació detallada a l'apartat de "Documentació" del web del Centre.

Si decideixes no matricular-te d'un curs sencer pots sol·licitar la matrícula a temps parcial i només et matricularàs de la meitat dels crèdits. L'autorització és automàtica i no cal aportar cap documentació justificativa.

Si fas la matrícula a temps complet, t'hauràs de matricular dels crèdits següents:

 • Si ets estudiant de nou accés, t’has de matricular de la totalitat dels crèdits que conformen el primer curs. En cas que accedeixis a la UAB per canvi d’estudis, un cicle formatiu de grau superior o amb una altra titulació universitària finalitzada i se’t reconeguin crèdits de primer curs pels teus estudis previs, hauràs de matricular-te d’un mínim de 30 crèdits dels reconeguts en la teva primera matrícula posterior al reconeixement i podràs completar la teva matrícula amb assignatures d’altres cursos fins a arribar a 60 crèdits.
 • Si ets estudiant d'altres cursos cal que et matriculis d’un mínim de 42 crèdits per curs acadèmic, i fins a un màxim de 78 crèdits.
 • Si et queden menys de 42 crèdits per a finalitzar els estudis, cal que et matriculis de la totalitat dels crèdits que et manquin.

Si fas la matrícula a temps parcial, t'hauràs de matricular dels crèdits següents:

 • Si ets estudiant de nou accés t’hauràs de matricular d’un mínim de 30 crèdits i d’un màxim de 42 crèdits.
 • Si ets estudiant d'altres cursos cal que et matriculis d’un mínim de 24 crèdits per curs acadèmic, i podràs matricular-te d’un màxim de 42 crèdits.
 • En cas que et trobis en situació d’acabar els estudis amb menys de 24 crèdits, t’has de matricular del total de crèdits que et manquen.
 • Els programes amb docència només virtual podran establir un nombre mínim de crèdits de matrícula inferior a 30. 
  • Els alumnes que optin per matricular menys de 30 crèdits, en el moment de la matrícula, hauran de sol·licitar l’autorització que sempre s’acceptarà per part de la Direcció del Centre i on s’informarà dels terminis i compliment del Règim de Permanència, d’acord a l’article Article 133 Termini de permanència (Article modificat per Acord del Ple del Consell Social de 23 de juliol de 2015. Modificació aplicable a partir del curs acadèmic 2015/2016) del Títol V: Permanència a la UAB (Títol modificat en virtut dels acords del Ple del Consell Social de 20 de juny de 2011 i del 23 de juliol de 2015).

Al llarg dels estudis de grau pots canviar dues vegades de règim de dedicació. El canvi s'aplica a l'expedient en el moment en què fas la matricula del curs acadèmic pel qual el sol·licites.

 • Per matricular-te del segon curs, has d'haver superat un nombre de 12 crèdits de primer.
 • Per matricular-te del tercer curs, has d'haver superat un nombre de 60 crèdits de primer i segon curs.
 • Per matricular-te del quart curs, has d'haver superat tot el primer curs i 120 crèdits de primer, segon i tercer curs.
 • Per matricular-te del treball de final de grau, cal haver superat els 2/3 del total de crèdits del pla d'estudis.

Consulta les assignatures que es reconeixen del Cicle que has cursat al web del Centre seleccionant el Grau i la pestanya del pla d’estudis, o consultant l’apartat "Accés als estudis" i "Estudiants de CFGS" d'aquest web. 

Hauràs de omplir la sol·licitud de reconeixement en línia, adjuntant el certificat de notes compulsat del cicle. A la matrícula t’inclourem aquestes assignatures com a reconegudes i abonaràs el % (que estipuli el decret de preus públics per a les assignatures reconegudes) del preu del crèdit vigent per a la seva incorporació a l’expedient.