Estudiar

Preguntes freqüents sobre la matrícula dels Graus

A continuació tens un llistat de les preguntes més freqüents sobre la matrícula dels graus: 

Si ets estudiant de primer curs, quan sàpigues que t’han assignat plaça al nostre Centre, t’enviarem un correu electrònic per informar-te del període i procediment de matrícula i la documentació que has d'aportar.

Si ets estudiant d’altres cursos, t’informarem per correu electrònic del període i procediment per formalitzar la matrícula.

Tota la informació dels terminis i procediment de matrícula també la podràs trobar consultant el web del Centre a l'apartat de “Matrícula”.

No puc venir presencialment a fer la matrícula, què puc fer? Pot venir algú altre?

Pot venir una altra persona amb una autorització teva. És suficient un paper signat per tu on consti la teva autorització.

Si hi ha motius justificats de no poder formalitzar la matrícula en el termini assignat, es pot demanar canvi de data amb antelació a la Secretaria del Centre.

Tens la relació detallada a l'apartat de "Documentació" del web del Centre.

Si decideixes no matricular-te d'un curs sencer pots sol·licitar la matrícula a temps parcial i només et matricularàs de la meitat dels crèdits. L'autorització és automàtica i no cal aportar cap documentació justificativa.

Si fas la matrícula a temps complet, t'hauràs de matricular dels crèdits següents:

 • Si ets estudiant de nou accés, t’has de matricular de la totalitat dels crèdits que conformen el primer curs. En cas que accedeixis a la UAB per canvi d’estudis, un cicle formatiu de grau superior o amb una altra titulació universitària finalitzada i se’t reconeguin crèdits de primer curs pels teus estudis previs, hauràs de matricular-te d’un mínim de 30 crèdits dels reconeguts en la teva primera matrícula posterior al reconeixement i podràs completar la teva matrícula amb assignatures d’altres cursos fins a arribar a 60 crèdits.
 • Si ets estudiant d'altres cursos cal que et matriculis d’un mínim de 42 crèdits per curs acadèmic, i fins a un màxim de 78 crèdits.
 • Si et queden menys de 42 crèdits per a finalitzar els estudis, cal que et matriculis de la totalitat dels crèdits que et manquin.

Si fas la matrícula a temps parcial, t'hauràs de matricular dels crèdits següents:

 • Si ets estudiant de nou accés t’hauràs de matricular d’un mínim de 30 crèdits i d’un màxim de 42 crèdits.
 • Si ets estudiant d'altres cursos cal que et matriculis d’un mínim de 24 crèdits per curs acadèmic, i podràs matricular-te d’un màxim de 42 crèdits.
 • En cas que et trobis en situació d’acabar els estudis amb menys de 24 crèdits, t’has de matricular del total de crèdits que et manquen.
 • Els programes amb docència només virtual podran establir un nombre mínim de crèdits de matrícula inferior a 30. 
  • Els alumnes que optin per matricular menys de 30 crèdits, en el moment de la matrícula, hauran de sol·licitar l’autorització que sempre s’acceptarà per part de la Direcció del Centre i on s’informarà dels terminis i compliment del Règim de Permanència, d’acord a l’article Article 133 Termini de permanència (Article modificat per Acord del Ple del Consell Social de 23 de juliol de 2015. Modificació aplicable a partir del curs acadèmic 2015/2016) del Títol V: Permanència a la UAB (Títol modificat en virtut dels acords del Ple del Consell Social de 20 de juny de 2011 i del 23 de juliol de 2015).

Al llarg dels estudis de grau pots canviar dues vegades de règim de dedicació. El canvi s'aplica a l'expedient en el moment en què fas la matricula del curs acadèmic pel qual el sol·licites.

 • Per matricular-te del segon curs, has d'haver superat un nombre de 12 crèdits de primer.
 • Per matricular-te del tercer curs, has d'haver superat un nombre de 60 crèdits de primer i segon curs.
 • Per matricular-te del quart curs, has d'haver superat tot el primer curs i 120 crèdits de primer, segon i tercer curs.
 • Per matricular-te del treball de final de grau, cal haver superat els 2/3 del total de crèdits del pla d'estudis.

Consulta les assignatures que es reconeixen del Cicle que has cursat al web del Centre seleccionant el Grau i la pestanya del pla d’estudis, o consultant l’apartat "Accés als estudis" i "Estudiants de CFGS" d'aquest web. 

Hauràs de presentar el certificat de notes compulsat del cicle i omplir la sol·licitud de reconeixement. A la matrícula t’inclourem aquestes assignatures com a reconegudes i abonaràs el % (que estipuli el decret de preus públics per a les assignatures reconegudes) del preu del crèdit vigent per a la seva incorporació a l’expedient.