Condicions per matricular-se

Progressió de matrícula

És indispensable matricular-se de les assignatures no superades de caràcter bàsic o obligatori si es volen incorporar matèries noves a la matrícula. Les assignatures de caràcter optatiu es poden substituir per altres assignatures optatives.

Els estudiants de grau i de màster tenen dret a formalitzar quatre matrícules per superar una assignatura, tenint en compte que tant la qualificació de no presentat, no avaluable o la de suspens impliquen exhaurir els drets inherents a la matrícula d'aquella assignatura. Una vegada esgotades les quatre matrícules, els estudiants de grau poden sol·licitar una matrícula extraordinària.

Per poder matricular-se d'assignatures de segon curs de grau, cal haver superat com a mínim 12 crèdits de primer curs; per poder matricular-se d'assignatures de tercer curs de grau, cal haver superat com a mínim 60 crèdits de primer i de segon curs; per poder matricular-se d'assignatures de quart curs de grau, cal haver superat com a mínim totes les assignatures de primer curs i un nombre total de 120 crèdits dels tres primers cursos, i, per poder matricular-se del Treball de Final de Grau, cal haver superat com a mínim dos terços del total de crèdits del pla d'estudis.

Les regles de progressió acadèmica no s’apliquen a l’alumnat d’intercanvi sortint.

Es pot sol·licitar l'anul·lació total o parcial d'una matrícula dins els terminis que es fixin al calendari academicoadministratiu per a canvis de matrícula. Aquesta anul·lació no dóna dret, llevat de casos excepcionals i degudament justificats, a la devolució de l'import de la matrícula.

Es considera que un estudiant abandona la titulació si no s’hi matricula durant dos cursos consecutius. Tot i que podrà sol·licitar la reincorporació sol·licitant-ho al degà o degana, o director o directora de centre. En cas que el pla d’estudis que es va abandonar no estigués vigent en el moment de la reincorporació, el centre ha d’adaptar l’expedient al pla d’estudis vigent.

Documentació relacionada

El Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, està derogat pel Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d’assegurament de la seva qualitat.

Normativa acadèmica UAB. Vigent a partir del curs 2022-2023