Mecenatge UAB Busquem solucions de futur!

Mecenatge UAB

Una universitat solidària

Mecenatge UAB és una nova via de col·laboració amb les persones, associacions, fundacions, empreses i altres entitats que us voleu implicar en els projectes d'investigació, solidaritat i cultura que fem a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Volem transformar el món des de la docència, la recerca i la transferència. Per millorar la salut, l'educació, la cooperació o la sostenibilitat, en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU.

I tu, t'hi apuntes?

 

Projectes en curs

Protegim el nostre tritó del Pirineu

Ajuda el grup de recerca WildCoM de la UAB a avaluar l’impacte dels fongs quitridis en les poblacions de tritó del Pirineu per tal de contribuir a la conservació d’aquesta espècie única.

Teràpia gènica per a una malaltia ultrarara que afecta infants

Impulsa la investigació d'un grup de recerca per trobar tractament per a la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52), una malaltia genètica minoritària que pateixen només 30 nens al món.

A l'ombra de les piràmides

Ajuda un equip d'egiptologia a dur a terme l'excavació i documentació d'una necròpolis d'època faraònica situada a l'altiplà desèrtic de Saqqara, a Egipte, molt a prop de la piràmide graonada del faraó Djeser.

Una vacuna contra el SARS-CoV-2

Volem desenvolupar una vacuna basada en el disseny i producció de partícules que imiten el virus. És una estrategia única a Espanya i que ja ha funcionat amb altres malalties infeccioses, com la del papil·loma humà i l'Hepatitis B.

Projectes tancats

Makers del Vallès contra la COVID-19

Els UAB Open Labs i a la Xarxa d’Espais i Centres de Fabricació Digital del Vallès Occidental han imprès en 3D elements de protecció per al personal que fa front a la crisi sanitària als hospitals, residències per a persones grans i centres socials.

Casals d'estiu i de recerca per a tots els infants

Hem sumat esforços per contrarestar els efectes educatius i emocionals de la COVID-19 sobre els infants en risc d’exclusió social, amb uns casals basats en projectes de recerca i metodologies innovadores a les escoles del territori.

Beques #UABRefugi

Garantim la continuïtat dels estudis universitaris perquè joves en situació de refugi puguin recuperar la seva formació acadèmica. Una iniciativa que considera l’educació un eix vertebrador en el procés d’inclusió de les persones nouvingudes.