Mecenatge UAB Busquem solucions de futur!

Mecenatge UAB

Una universitat solidària

Mecenatge UAB és una via de col·laboració amb les persones, empreses i associacions que s’impliquen en projectes de solidaritat que fem a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Volem transformar el món des de la docència, la recerca i la transferència del coneixement. Per millorar la salut, l'educació, la igualtat de gènere, la cooperació o la sostenibilitat, en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Ens ajudes a buscar solucions de futur?

 

Projectes en curs

Beques #UABRefugi, emergència Ucraïna

Garantim la continuïtat dels estudis universitaris perquè joves en situació de refugi puguin recuperar la seva formació acadèmica. Una iniciativa que considera l’educació un eix vertebrador en el procés d’inclusió de les persones nouvingudes.

Empoderant Dones Africanes per reduir la pràctica de la Mutilació Genital Femenina

Ajuda a promoure l'abandonament de la Mutilació Genital Femenina (MGF) finançant accions de sensibilització dirigides a 120 dones gambianes. Participa i fes possible processos d'empoderament a través de la transferència de coneixement.

Protegim el nostre tritó del Pirineu

Ajuda el grup de recerca WildCoM de la UAB a avaluar l’impacte dels fongs quitridis en les poblacions de tritó del Pirineu per tal de contribuir a la conservació d’aquesta espècie única.

Teràpia gènica per a una malaltia ultrarara que afecta infants

Impulsa la investigació d'un grup de recerca per trobar tractament per a la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52), una malaltia genètica minoritària que pateixen només 30 nens al món.

A l'ombra de les piràmides

Ajuda un equip d'egiptologia a dur a terme l'excavació i documentació d'una necròpolis d'època faraònica situada a l'altiplà desèrtic de Saqqara, a Egipte, molt a prop de la piràmide graonada del faraó Djeser.

Una vacuna contra el SARS-CoV-2

Volem desenvolupar una vacuna basada en el disseny i producció de partícules que imiten el virus. És una estrategia única a Espanya i que ja ha funcionat amb altres malalties infeccioses, com la del papil·loma humà i l'Hepatitis B.