Voluntariat

Programa CROMA 2.0

CROMA 2.0

Voluntariat- Socioeducatiu Croma 2.0

  • Tallers presencials per a despertar l’interès per l’aprenentatge i millorar la vinculació escolar 
  • Mentories virtuals per oferir suport acadèmic i emocional personalitzat 

  • 20 escoles públiques de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa
  • Infants de 5è i 6è de Primària en situació de vulnerabilitat socioeconòmica
  • 1 o 2 tardes a la setmana, a la franja de 16:30 a 19:00h 

Els infants que viuen situacions de vulnerabilitat tenen més possibilitats de patir fracàs escolar. La manca d’un acompanyament personalitzat en el seu aprenentatge fa que els seus resultats se'n ressentin i provoca, també, que l’interès per les experiències que els ofereix l’escola disminueixi.

Amb el CROMA 2.0 volem ajudar-los a recuperar l’interès per la investigació i l’aprenentatge, a partir de tallers dinamitzats per estudiants de la UAB que els apropin la possibilitat de convertir-se en els responsables de les seves descobertes i, així, propiciant que s’incrementi el seu interès per aquells coneixements que els ofereix l’àmbit escolar.

També volem oferir un suport personalitzat a aquells infants que més ho necessitin. Per aquest motiu, i arran de la crisi de la COVID-19, hem incorporat al programa trobades de mentoria virtual entre estudiants de la UAB i infants participants al CROMA 2.0. Aquestes sessions telemàtiques s’orienten a incrementar l’autonomia dels infants en la planificació i resolució de tasques escolars, i també a crear un vincle emocional segur, basat en la confiança mútua.   

A QUI S'ADREÇA?

A infants d’entre 10 i 12 anys, que mostren dificultats en el seguiment escolar i es troben en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. 

COM POTS PARTICIPAR-HI?

  1. Dinamitzant tallers educatius a les escoles i implementant dinàmiques de grup i projectes d’investigació per a l’alumnat, juntament amb altres estudiants de la universitat 
  2. Convertint-te en mentor o mentora d’un infant, fent trobades virtuals orientades a oferir-los suport personalitzat, a partir de la creació d’un vincle emocional segur

QUAN?

  • Tallers a les escoles: Els dilluns i dimecres o dimarts i dijous, de 16:30 a 18:30 o de 17:00 a 19:00h 
  • Mentories: una o dues tardes a la setmana, de dilluns a divendres, en la franja de 16:30 a 19:30h

ON? 

  • 20 escoles públiques de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa

CONTACTE
93 581 26 10
fas.croma@uab.cat 

Descarrega't la FITXA informativa del CROMA (PDF)