El món casteller

castellers

Iniciació al món casteller

Les actuacions castelleres són una pràctica de la cultura popular molt arrelada a les universitats catalanes. La colla castellera de la UAB, els Ganàpies, té més de 20 anys d’experiència.

El funcionament d’un castell, les normes bàsiques de seguretat i l’imaginari casteller són alguns dels continguts que podreu conèixer si participeu en aquesta activitat però, sobretot, formareu part d’un dels col·lectius més arrelats a la nostra comunitat universitària.

A continuació trobareu l’estructura d’aquesta activitat amb reconeixement acadèmic:

1. Dues sessions presencials amb el contingut següent:
a)     Funcionament, reconeixement acadèmic i estructura de l’activitat
b)     Seguretat i coneixements bàsics sobre el funcionament dels castells
c)     Història del món casteller i les colles universitàries
 
2. Pràctica castellera: Participació en els assaigs de la colla castellera, tant als genèrics, el dimarts i el dijous, com als extraordinaris, on es tracten tècniques concretes o s’assaja per alguna diada. La participació en més de tres diades en representació de la UAB pot equivaler a la totalitat d’hores de la pràctica castellera (cal participar a la diada que es porti a terme a la UAB).
 
3. Retorn a la comunitat: Fer les cròniques de les diades (especialment de l’actuació de la colla castellera Ganàpies de la UAB), per publicar al web de Dinamització Comunitària, al bloc d’ElDirectori i a les xarxes socials, per tal de visibilitzar el món casteller en el context universitari.
  
Preu de la inscripció: 25 €. Cal fer efectiu el pagament amb targeta a l’oficina de coordinació administrativa de l’edifici Àgora abans de l’inici de l’activitat.
 
Termini d’inscripció: Fins el 28 de febrer de 2020. Formulari d'inscripció
Sessions presencials inicials: 3 i 10 de març de 2020
Termini de pràctica castellera: fins el 15 de maig de 2020
Termini límit de realització de les activitats de retorn a la comunitat: fins el 30 de maig de 2020
 
La participació en aquesta activitat es pot reconèixer amb 2 crèdits ECTS. Per tal d’obtenir el certificat de reconeixement acadèmic, cal que el participant hagi assistit a les dues ponències, a les tres diades o a un mínim del 80 % de les hores de pràctica castellera i que hagi fet les tasques previstes com a retorn a la comunitat.
Aquesta activitat només es pot realitzar una vegada.

Activitat realitzada conjuntament entre la unitat de Dinamització Comunitària i la colla castellera Ganàpies.