Cultura en Viu

Teatre i emergència climàtica. Taller d'interpretació i escenificació teatral

Aquest taller és una oportunitat per crear des de la pràctica, amb elements d'innovació i de l’escena interpretativa contemporània. 

A escala temàtica, es parlarà de la necessitat de reflexionar i adaptar el teatre i la creació de la petjada ecològica zero, és a dir, replantejar des de la simplicitat i la consciència tot el procés de creació d’una peça escènica, sigui contingut, forma o els recursos tècnics i artístics utilitzats.    

Es fomentarà l'anàlisi sobre com i per què una feina es considera innovadora en termes d'estructura, llenguatge, tema i forma. S’examinaran les demandes de l'intèrpret i de l’audiència, l'ús de l'espai o temps i el context social, històric i cultural on té lloc la innovació. 

Els alumnes inscrits s’endinsaran en una exploració sobre la naturalesa general, l’impacte de l’experimentació en les formes dramàtiques i com afecten el procés d’interpretació escènic. Altrament, el curs proporcionarà als estudiants una comprensió de la importància i la necessitat de desenvolupar un cos expressiu i un imaginari ric per explotar els seus potencials.

Al final del curs, els alumnes hauran adquirit un ventall de mètodes, idees i tècniques que s’empraran en la creació d’una obra. El grup d’intèrprets mostrarà la seva creació davant d’un públic (en format d’aula oberta o mostra pública, segons les necessitats i l’evolució del curs).  Informació curs 2022/23
 
Direcció: Míriam Escurriola
Dates: del 2 de març al 4 maig de 2023
Horari: dijous de 15.30 a 18.30h 
Preu: comunitat de la UAB, 120 €; altres, 170 €

Activitat amb reconeixement acadèmic (1 crèdit ECTS).

Inscripcions online a partir de l'1 de febrer 2023 (places limitades i assignades per ordre d'inscripció).


Informació per a totes les inscripcions