Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

2020. Smarts Sports. Brunch d'innovació

Smarts Sports Innovation Brunch

L'Institut de Recerca de l'Esport va col·laborar en el brunch d'innovació promogut pel hubb30 en el que van participar més de 40 actors de la industria de l'esport. L'acte va tenir lloc el 21 de febrer de 2020 al Campus Sabadell de la UAB.

El debat va ser moderat per l’Oriol Serra (Cluster Manager d’INDESCAT). Es va fer la presentació d’un cas d’innovació de cronometratge d’esdeveniments esportius per part de Federico Diato (Cofundador i cap de màrqueting de Macsha) i de Xavier Catasús (Business Development Manager de Health & Sports Industries d’Eurecat). Per acabar, els assistents van compartir un dinar a peu dret.

Els brunch d’innovació són trobades que donen a conèixer les tecnologies més disruptives i com impacten al teixit empresarial i social. Dedicades a línies d’innovació en camps específics que permeten conèixer de primera mà les tendències es configuren en aquell terreny, així com els experts que les protagonitzen. Dirigides a organitzacions que vulguin innovar de la mà dels agents de recerca del territori

En la darrera dècada, de la mà de la recerca, les TIC i la innovació, s’ha evidenciat un significatiu desenvolupament de la indústria de l'esport, que no només ha afectat els productes i serveis  esportius, sinó també les indústries relacionades: tèxtil, electrònica, nutrició, construcció, turisme, esdeveniments i comunicació, entre d’altres. Algunes de les innovacions amb major impacte en el rendiment i la salut dels esportistes es relacionen amb les millores en la mecànica de el moviment humà, els nous materials, els sensors IOT, els dissenys personalitzats i l'automatització. Destaquen, per exemple, els dispositius wearables, la roba esportiva intel·ligent i la gestió de dades biomètriques. Altres innovacions impacten en l'experiència dels aficionats, com ara els drons i la realitat augmentada, l'streaming, o la gestió dels espais i els socis dels clubs esportius. Aquest brunch va aportar i debatre una visió de tendències en aquest terreny.