Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

Grups de recerca

L'Institut de Recerca de l'Esport de la UAB recull el capital investigador de diferents grups de recerca que han treball de forma especialitzada en esport, i es nodreix del capital i know how d'altres grups de recerca d'altres camps.
 

Centre d'Estudis Olímpics UAB 

Centre d'Estudis Olímpics de la UAB
Fundat l'any 1989,  duu a terme recerca, educació, documentació i activitats de divulgació a Barcelona i a l’estranger. La seva missió és millorar el coneixement sobre com els valors olímpics, els Jocs Olímpics com a esdeveniment global i l’esport poden contribuir a crear una societat millor. Per més informació, pots visitar el seu lloc web.

Grup d’estudis de Psicologia de l’Activitat Física i l'Esport (GEPE) 

SGR Grup d'Estudis de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport (GEPE) (2017 SGR 751)

Creat l’any 1996,  té els seus orígens en els projectes de recerca sobre assessorament a entrenadors que el professor Jaume Cruz va començar durant els anys 80. Posteriorment va ser coordinat pel Dr. Miquel Torregrossa. Actualment és coordinat per la Dra. Maria Carmen Viladrich. Per més informació, pots visitar el seu lloc web.

 

Health & Sport Lab SGR Estil de Vida, Esport i Salut (2017 SGR 1701)

Creat l’any 2005 i coordinat pel Dr. Lluis Capdevila. L’objectiu general és desenvolupar i aplicar marcadors d’estil de vida saludable en diferents poblacions diana: esportistes, nens en edat escolar, gent gran, pacients hospitalaris com els malalts de fatiga crònica, i també en models animals. Es desenvolupen estratègies per a la promoció de la salut a partir de l’estudi interdisciplinari de la incidència en la salut d’estils de vida tals com la pràctica regular de exercici físic, el comportament alimentari i el control de l’estrès.
 


A banda d'aquests grups de recerca, el personal acadèmic de la UAB adscrit a l'Institut forma part d'altres grups de recerca consolidats:

Informació complementària