Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

Personal acadèmic col·laborador

Coneix l'equip

Saül Alcaraz

Saül Alcaraz Garcia

Psicologia
Saul.Alcaraz@uab.cat

Doctor en Psicologia de l’Esport i de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Psicologia, amb Màster Universitari d’Investigació en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física per la mateixa Universitat. Professor associat de la UAB, on imparteix docència a nivell de grau i en el Màster Interuniversitari en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física (UAB-INEFC). Ha sigut entrenador de bàsquet durant 13 temporades i formador d’entrenadors/es des de fa 9 anys. Els seus interessos actuals de recerca són l'estudi de la carrera esportiva i la salut mentals dels/de les esportistes i entrenadors/es.

 

 

Marta Borrueco

Marta Borrueco Carmona

Psicologia
Marta.Borrueco@uab.cat

Doctora en Psicologia de la Salut i l'Esport (2022), Graduada en Psicologia, Màster en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física i Màster en Recerca en Psicologia Aplicada a les Ciències de la Salut per la UAB. Forma part del Grup d’Estudis en Psicologia de l’Esport (GEPE). Els seus interessos de recerca estan centrats en les experiències dels/les entrenadors/es en el desenvolupament de la seva tasca, el paper de les famílies al context esportiu i l’esport femení.

Antoni Caparrós Pons

Antonio Caparrós Pons

Rendiment esportiu i salut
toni.caparros@gencat.cat

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (2000) i doctor en Activitat Física i Esportiva (Universitat de Barcelona, 2013). Actualment és professor interí del Departament de Salut i Ciències Aplicades de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). És membre del reconegut grup de recerca SPARG (Sport Performance Analysis Group). La seva docència i investigació estan orientades a l'alt rendiment esportiu i a la salut, en particular al control de la càrrega en la prevenció de lesions i el rendiment esportiu.

 

 

Laura Carbonero

Laura Carbonero

Educació
Laura.Carbonero@uab.cat

Doctora per la UAB, mestra d'Educació Física i llicenciada en Pedagogia. És professora associada a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB. El seu àmbit de recerca és l'Educació Física i l'esport com a eina d'inclusió social i educativa. Forma part del Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE) de l’INEFC de Barcelona i ha participat en diversos estudis sobre gènere, salut, valors i cooperació.

 

 

Alberto Carrio

Alberto Carrio Sampedro

Dret
alberto.carrio@upf.edu

Doctor en dret (Universidad de Oviedo), Màster en Dret de l’Esport i Màster en Estudis Europeus Avançats. Es professor lector del Departament de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat professor visitant en diverses universitats. Ha publicat diversos articles acadèmics en igualtat i esport i les normes en l’esport. És director adjunt de la revista Fair Play. Journal of Philosophy, Ethics and Sports Law.

 

 

Valerio della Sala

Valerio della Sala

Geografia
valerio.dellasala@gmail.com

Doctor en geografia per la UAB (2022) i llicenciat en Gestió de l’Esport a Itàlia i Espanya, amb experiències de recerca a l’IUSM, a la Universitat de Bolonya i al Centre d’Estudis Olímpics de la UAB. Especialitzat en anàlisi i recerca multidisciplinària i comparativa sobre els Jocs Olímpics. 

Oriol Figuera

Oriol Figuera

Comunicació
oriolfg91@gmail.com

Doctor en  Comunicació Audiovisual i Publicitat (2021), Màster en Comunicació Audiovisual i Publicitat (2015) i Graduat en Periodisme (2014) per la UAB i Màster en guió d'humor en programes de televisió i ràdio per la Universitat Ramon Llull (2016). Ha treballat en diversos mitjans i oficines de comunicació. La seva tesi sobre xarxes socials, futbol i violència va ser dirigida per la doctora Nativitat Ramajo del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB.

Miguel Ángel García González

Miguel Ángel García González

Enginyeria
miquel.angel.garcia@upc.edu

Miguel Ángel García González és Enginyer de Telecomunicació i Doctor Enginyer Electrònic per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona, des de 1993 i 1998 respectivament. Realitza investigació en els camps d’instrumentació electrònica i biomèdica. Té experiència en l’anàlisi d’electrocardiograma i variabilitat del ritme cardíac, així com en el processat de series temporals mitjançant tècniques de domini temporal, espectral, espectro-temporal i de dinàmica no lineal. És Professor Titular del departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC i coautor de més de 50 publicacions entre articles i comunicacions a congressos. És també coautor de 2 patents.

 

 

Anna Jordana

Anna Jordana Casas

Psicologia
Anna.Jordana.Casas@uab.cat

Psicòloga, màster en neurociències, i doctora en psicologia de l’esport al Grup d’Estudis en Psicologia de l’Esport (UAB). El seu tema principal d’investigació és el paper dels pensaments adaptatius i desadaptatius en les carreres esportives dels/les esportistes d’elit, tot i estar participant en altres àrees d’interès (e.g., esport femení, activitats de rendiment, carrera dual). Com a part del seu doctorat internacional, realitzà una estada d’investigació al grup Sport Psychology and Mental Support de la VUB (Brussel·les). Abans de dedicar-se a temps complert a la UAB, formà part del Servei d’Atenció a l’Esportista al CAR Sant Cugat.

Matthias Krug

Matthias Krug

Comunicació
mkkrug@gmail.com

Acadèmic, autor amb expertesa de recerca i docència en la intersecció entre la creativitat, l’estratègia, la comunicació i el storytelling. Ha estat periodista internacional i professional de la comunicació estratègica. Ha dissenyat, desenvolupat i fet el seguiment de la implantació d'estratègies de comunicació corporatives en mitjans socials. Compta amb una àmplia experiència docent en universitats i institucions internacionals.

 

 

Adolfo Nieto Losada

Adolfo Nieto Losada

Comunicació
adolfonietolosada@gmail.com

Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat i Màster en Mitjans i Comunicacions per la UAB. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i agències de desenvolupament com Sampad South Asian Arts a Birmingham (Regne Unit). La seva tesi doctoral (2017-2021) se va centrar en la construcció de la marca personal per les estrelles esportives i va ser dirigida pel doctor Emilio Fernández Peña al Departament de Comunicació i Publicitat Audiovisual de la UAB.

Jose Luis Perez Triviño

José Luis Pérez Triviño

Dret
jose.perez@upf.edu

Llicenciat en dret i filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Estudis Europeus (1990), Dret Esportiu (2014) i International Sports Law Master (2018)​. Doctor en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és professor titular (acreditat catedràtic) del Departament de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. La seva recerca es centra en els problemes ètics i jurídics de l’esport. Ha publicat en nombroses revistes acadèmiques i ha estat president i membre d’associacions internacionals, revistes i xarxes d’investigació sobre aspectes legals i ètics de l’esport.

 

 

Joan Pons

Joan Pons Bauzá

Psicologia
joan.ponsb@uib.es

Professor visitant al Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears. Membre del Grup d'Estudis de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport (GEPE) (2017 SGR 751). Doctor en Psicologia de la Salut i de l’Esport per la UAB. La seva principal línia de recerca s’orienta a estudiar el processos de gestió emocional a l’àmbit esportiu (dins i fora del camp). Participa activament com autor i revisor de publicacions científiques arbitrades per parells i ha participat en diversos projectes de recerca caràcter Nacional i Internacional enfocats a les línies de promoció de la carrera dual a l’esport d’alt rendiment i de la motivació cap a la pràctica d’activitat física entre els i les adolescents.

 

Jesus Portillo

Jesús Portillo Morillas

Psicologia
Jesus.Portillo@uab.cat

Llicenciat en Psicologia per la UAB. Postgraus per la UAB en Psicologia de l'Esport en Edat Escolar i Psicologia de l'Esport d'Alt Rendiment. Màster en Investigació en Psicologia de l'Esport per la UAB. Ha treballat com a psicòleg de l'esport en l'estructura d'equips professionals de bàsquet, rugbi i hoquei entre altres esports. Treballa com a professor associat a la UAB vinculat a assignatures relacionades amb Psicologia de l'Esport.

 

 

Juan Ramos Castro

Juan Ramos Castro

Enginyeria
juan.jose.ramos@upc.edu

Enginyer en Telecomunicacions (1992), i Doctor Enginyer (1997) per la Universitat Politècnica de Catalunya. Des de 1997 és professor titular del departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC. Membre del grup d’Instrumentació Electrònica i Biomèdica on és el responsable de l’àrea de disseny d’equips i sistemes mèdics. La seva recerca es centra en el desenvolupament i disseny d’instrumentació per aplicacions biomèdiques i espacials. És coautor de més de 100 publicacions científiques i de 7 patents.

 

 

Susana Regüela

Susana Regüela

Psicologia
sreguela@car.edu

Doctora en Psicologia. És cap de l’Àrea de Formació del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR), on defineix la gestió estratègica, la visió i la supervisió de l’estil de vida, la doble carrera, les transicions i el desenvolupament holístic dels 380 atletes anuals de pensió completa i mitja pensió, i d'altres esportistes externs de federacions espanyoles i catalanes. Susana col·labora amb el Grup de Recerca Reconegut en Esports i Activitat Física (GEPE; 2017 SGR 751) i col·laboren com a socis en projectes europeus com ara Gold in Education and Sport (GEES), Be Winner in Sport and Employment abans i després de la jubilació atlètica (B -WISER) o Dual Careers for Mental Health (DC4MH).

 

Gil Rodas Font

Gil Rodas Font

Medicina
gil.rodas@fcbarcelona.cat

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB (1986), i Especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport (1989) i Doctor en Medicina (2002) per la Universitat de Barcelona. Ha estat vinculat al Centre d’Estudis d’Alt Rendiment Esportiu de la Generalitat de Catalunya (1987-2002). Ha participat en màsters, projectes de recerca i ha publicat més de 50 articles en revistes científiques sobre medicina i psicologia de l’esport. Ha estat metge del primer equip de futbol del FC Barcelona i des de la temporada 2007-2008 és metge del primer equip de bàsquet.