Personal acadèmic col·laborador
Coneix l'equip
Saül Alcaraz Garcia
Psicologia
Saul.Alcaraz@uab.cat
Doctor en Psicologia de l’Esport i de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Psicologia, amb Màster Universitari d’Investigació en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física per la mateixa Universitat. Professor associat de la UAB, on imparteix docència a nivell de grau i en el Màster Interuniversitari en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física (UAB-INEFC). Ha sigut entrenador de bàsquet durant 13 temporades i formador d’entrenadors/es des de fa 9 anys. Els seus interessos actuals de recerca són l'estudi de la carrera esportiva i la salut mentals dels/de les esportistes i entrenadors/es.
Andreu Benet
Membre nat del Consell de l'Institut, Director del Servei d'Activitat Física de la UAB
Andreu.Benet@uab.cat
Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Màster en Gestió pública Universitària. És director del Servei d'Activitat Física de la UAB. La seva àrea d’expertesa en l’àmbit de l’esport és la gestió de serveis i d'instal·lacions esportives. Ha participat en diversos projectes de transferència i gestió vinculats a diverses àrees de coneixement relacionades amb l'estalvi d'energia, tractament químic de l'aigua de piscines...
Iván Bonilla Gorrindo
Psicologia
ibonilla@gencat.cat
Doctor en psicologia. Graduat en Psicologia (Universitat de Barcelona) i Màster en Psicologia de l'activitat física i l'esport (Universitat Autònoma de Barcelona). Professor col·laborador de Psicologia de l’Activitat Física i l’Esport de l’INEFC Lleida. Ha treballat amb diferents clubs i organitzacions en l'àmbit nacional dintre del món dels e-sports (esports electrònics). La seva àrea de col·laboració amb l'IRE-UAB es centra en la línia de recerca sobre els e-sports i les habilitats psicològiques relacionades amb el rendiment i benestar.
Antonio Caparrós Pons
Rendiment esportiu i salut
toni.caparros@gencat.cat
Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (2000) i doctor en Activitat Física i Esportiva (Universitat de Barcelona, 2013). Actualment és professor interí del Departament de Salut i Ciències Aplicades de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). És membre del reconegut grup de recerca SPARG (Sport Performance Analysis Group). La seva docència i investigació estan orientades a l'alt rendiment esportiu i a la salut, en particular al control de la càrrega en la prevenció de lesions i el rendiment esportiu.
Alberto Carrio Sampedro
Dret
alberto.carrio@upf.edu
Doctor en dret (Universidad de Oviedo), Màster en Dret de l’Esport i Màster en Estudis Europeus Avançats. Es professor lector del Departament de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat professor visitant en diverses universitats. Ha publicat diversos articles acadèmics en igualtat i esport i les normes en l’esport. És director adjunt de la revista Fair Play. Journal of Philosophy, Ethics and Sports Law.
Valerio della Sala
Geografia
valerio.dellasala@gmail.com
Doctor en geografia per la UAB (2022) i llicenciat en Gestió de l’Esport a Itàlia i Espanya, amb experiències de recerca a l’IUSM, a la Universitat de Bolonya i al Centre d’Estudis Olímpics de la UAB. Especialitzat en anàlisi i recerca multidisciplinària i comparativa sobre els Jocs Olímpics.
Oriol Figuera
Comunicació
oriolfg91@gmail.com
Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat (2021), Màster en Comunicació Audiovisual i Publicitat (2015) i Graduat en Periodisme (2014) per la UAB i Màster en guió d'humor en programes de televisió i ràdio per la Universitat Ramon Llull (2016). Ha treballat en diversos mitjans i oficines de comunicació. La seva tesi sobre xarxes socials, futbol i violència va ser dirigida per la doctora Nativitat Ramajo del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB.
Miguel Ángel García González
Enginyeria
miquel.angel.garcia@upc.edu
Miguel Ángel García González és Enginyer de Telecomunicació i Doctor Enginyer Electrònic per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona, des de 1993 i 1998 respectivament. Realitza investigació en els camps d’instrumentació electrònica i biomèdica. Té experiència en l’anàlisi d’electrocardiograma i variabilitat del ritme cardíac, així com en el processat de series temporals mitjançant tècniques de domini temporal, espectral, espectro-temporal i de dinàmica no lineal. És Professor Titular del departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC i coautor de més de 50 publicacions entre articles i comunicacions a congressos. És també coautor de 2 patents.
Anna Jordana Casas
Psicologia
Anna.Jordana.Casas@uab.cat
Psicòloga, màster en neurociències, i doctora en psicologia de l’esport al Grup d’Estudis en Psicologia de l’Esport (UAB). El seu tema principal d’investigació és el paper dels pensaments adaptatius i desadaptatius en les carreres esportives dels/les esportistes d’elit, tot i estar participant en altres àrees d’interès (e.g., esport femení, activitats de rendiment, carrera dual). Com a part del seu doctorat internacional, realitzà una estada d’investigació al grup Sport Psychology and Mental Support de la VUB (Brussel·les). Abans de dedicar-se a temps complert a la UAB, formà part del Servei d’Atenció a l’Esportista al CAR Sant Cugat.
Matthias Krug
Comunicació
mkkrug@gmail.com
Acadèmic, autor amb expertesa de recerca i docència en la intersecció entre la creativitat, l’estratègia, la comunicació i el storytelling. Ha estat periodista internacional i professional de la comunicació estratègica. Ha dissenyat, desenvolupat i fet el seguiment de la implantació d'estratègies de comunicació corporatives en mitjans socials. Compta amb una àmplia experiència docent en universitats i institucions internacionals.
Adolfo Nieto Losada
Comunicació
adolfonietolosada@gmail.com
Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat i Màster en Mitjans i Comunicacions per la UAB. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i agències de desenvolupament com Sampad South Asian Arts a Birmingham (Regne Unit). La seva tesi doctoral (2017-2021) se va centrar en la construcció de la marca personal per les estrelles esportives i va ser dirigida pel doctor Emilio Fernández Peña al Departament de Comunicació i Publicitat Audiovisual de la UAB.
José Luis Pérez Triviño
Dret
jose.perez@upf.edu
Llicenciat en dret i filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Estudis Europeus (1990), Dret Esportiu (2014) i International Sports Law Master (2018). Doctor en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és professor titular (acreditat catedràtic) del Departament de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. La seva recerca es centra en els problemes ètics i jurídics de l’esport. Ha publicat en nombroses revistes acadèmiques i ha estat president i membre d’associacions internacionals, revistes i xarxes d’investigació sobre aspectes legals i ètics de l’esport.
Joan Pons Bauzá
Psicologia
joan.ponsb@uib.es
Professor visitant al Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears. Membre del Grup d'Estudis de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport (GEPE) (2017 SGR 751). Doctor en Psicologia de la Salut i de l’Esport per la UAB. La seva principal línia de recerca s’orienta a estudiar el processos de gestió emocional a l’àmbit esportiu (dins i fora del camp). Participa activament com autor i revisor de publicacions científiques arbitrades per parells i ha participat en diversos projectes de recerca caràcter Nacional i Internacional enfocats a les línies de promoció de la carrera dual a l’esport d’alt rendiment i de la motivació cap a la pràctica d’activitat física entre els i les adolescents.
Jesús Portillo Morillas
Psicologia
Jesus.Portillo@uab.cat
Llicenciat en Psicologia per la UAB. Postgraus per la UAB en Psicologia de l'Esport en Edat Escolar i Psicologia de l'Esport d'Alt Rendiment. Màster en Investigació en Psicologia de l'Esport per la UAB. Ha treballat com a psicòleg de l'esport en l'estructura d'equips professionals de bàsquet, rugbi i hoquei entre altres esports. Treballa com a professor associat a la UAB vinculat a assignatures relacionades amb Psicologia de l'Esport.
Juan Ramos Castro
Enginyeria
juan.jose.ramos@upc.edu
Enginyer en Telecomunicacions (1992), i Doctor Enginyer (1997) per la Universitat Politècnica de Catalunya. Des de 1997 és professor titular del departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC. Membre del grup d’Instrumentació Electrònica i Biomèdica on és el responsable de l’àrea de disseny d’equips i sistemes mèdics. La seva recerca es centra en el desenvolupament i disseny d’instrumentació per aplicacions biomèdiques i espacials. És coautor de més de 100 publicacions científiques i de 7 patents.
Susana Regüela
Psicologia
sreguela@car.edu
Doctora en Psicologia. És cap de l’Àrea de Formació del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR), on defineix la gestió estratègica, la visió i la supervisió de l’estil de vida, la doble carrera, les transicions i el desenvolupament holístic dels 380 atletes anuals de pensió completa i mitja pensió, i d'altres esportistes externs de federacions espanyoles i catalanes. Susana col·labora amb el Grup de Recerca Reconegut en Esports i Activitat Física (GEPE; 2017 SGR 751) i col·laboren com a socis en projectes europeus com ara Gold in Education and Sport (GEES), Be Winner in Sport and Employment abans i després de la jubilació atlètica (B -WISER) o Dual Careers for Mental Health (DC4MH).
Gil Rodas Font
Medicina
gil.rodas@fcbarcelona.cat
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB (1986), i Especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport (1989) i Doctor en Medicina (2002) per la Universitat de Barcelona. Ha estat vinculat al Centre d’Estudis d’Alt Rendiment Esportiu de la Generalitat de Catalunya (1987-2002). Ha participat en màsters, projectes de recerca i ha publicat més de 50 articles en revistes científiques sobre medicina i psicologia de l’esport. Ha estat metge del primer equip de futbol del FC Barcelona i des de la temporada 2007-2008 és metge del primer equip de bàsquet.