Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

Investigadors sèniors

Coneix l'equip

Lluís Capdevila Ortis

Lluís Capdevila Ortis

Psicologia
Perfil Portal Recerca UABLluis.Capdevila@uab.cat

Catedràtic de Psicologia de la Salut i de l’Esport. Coordinador del Màster Oficial de Recerca en Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física (UAB-INEFC). Cap del Laboratori de Psicologia de l’Esport UAB. Coordinador del Grup Consolidat de Recerca SGR en Estil de Vida, Esport i Salut (2005-2020).

team

Antoni Castelló Tarrida

Psicologia
Perfil Portal Recerca UABToni.Castello@uab.cat

Doctor en Filosofía I Lletres (Psicología). Profesor titular del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació i coordinador del programa de doctoral de psicologia de la UAB. És membre del Grup de recerca de processos Comunicatius Complexos en Situacions Contextualitzades.

team

Andrés Chamarro Lusar

Psicologia
Perfil Portal Recerca UABAndres.Chamarro@uab.cat

Profesor agregat laboral del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de la UAB. Membre del Grup d'Investigació en Estrès i Salut - GIES.

Pilar Cid

María Pilar Cid Leal

Documentació
Perfil Portal Recerca UABPilar.Cid@uab.cat

Doctora en Ciències de la Comunicació. Professora Titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), imparteix matèries en diverses titulacions i facultats. Des de 1990 ha participat en dotze projectes de R+D finançats. Publica regularment treballs sobre Documentació, Traducció i Innovació docent. És membre de el grup Tradumàtica i codirectora de la revista digital Tradumàtica, especialitzada en tecnologies de la traducció. Línies d'investigació actuals: Documentació aplicada a la Traducció i Recuperació i accés a la informació.

team

Ramón Cladellas Pros

Psicologia
Perfil Portal Recerca UABRamon.Cladellas@uab.cat

Profesor agregat laboral del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de la UAB.

team

Montserrat Farell Ferrer

Economia
Perfil Portal Recerca UABMontse.Farell@uab.cat

Professora titular del Departament d’Economia i d’Història Econòmica de la UAB.

Emilio Fernández Peña

Emilio Fernández Peña

Comunicació
Perfil Portal Recerca UABEmilio.Fernandez@uab.cat

Doctor en Comunicació per la Universitat del País Basc amb premi extraordinari  (2001). Director del Centre d'Estudis Olímpics de la UAB des de 2009. Ha col·laborat en l'àmbit de xarxes socials amb el Comitè Olímpic Internacional (COI) i treballat en el disseny de l'exposició sobre televisió del Museu Olímpic del COI a Lausana (2014). Forma part del grup de treball internacional que disenya l'oferta educativa de la nova International Olympic Academy (Grècia). És assidu professor convidat a la University of Southern Califòrnia, a Los Ángeles.

Carlos Guallarte

Carlos Guallarte Nuez

Economia
Perfil Portal Recerca UABCarlos.Guallarte@uab.cat

Professor titular del Departament d’Empresa i director del programa Universitat-Empresa de la UAB.

Jose Maria Losilla

José Maria Losilla Vidal

Psicologia
Perfil Portal Recerca UABJosepMaria.Losilla@uab.cat

Doctor en Psicologia. Especialista en avaluació de la qualitat i anàlisi de dades. Professor de Metodologia d’Investigació (Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut, UAB). Membre del grup de recerca en Estil de vida, Esport i Salut, de la Xarxa d'Innovació de Noves Tecnologies en Salut Mental (TECSAM). Investigador principal d’un projecte finançat d’I+D+I sobre síntesi de l’evidència científica d’intervencions complexes.

VIrginia Luzon

Virginia Luzón Fernández

Comunicació
Perfil a Portal Recerca UAB - Virginia.Luzon@uab.cat

Doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat. És membre de l’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB. La seva àrea d’expertesa en l’àmbit de l’esport és la imatge de les dones esportistes en el món audiovisual. Ha participat en diversos projectes de recerca per encàrrec d’institucions públiques. 

Fernando Morales

Luis Fernando Morales Morante

Comunicació
Perfil a Portal Recerca UAB - Fernando.Morales@uab.cat

Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010) i Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Lima - Perú. Professor Lector del Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual de la UAB. Les seves principals línies d'investigació se centren en la narrativa i llenguatges audiovisuals, estudis culturals, els valors corporatius i el muntatge audiovisual. Ha escrit 4 llibres i més de 40 articles indexats peer review.

Francesc Muñoz

Francesc Muñoz Ramírez

Urbanisme
Perfil a Portal Recerca UAB - Franc.Munoz@uab.cat

Doctor en Geografia Urbana (2004) i professor titular del Departament de Geografia de la UAB. També imparteix classes d’arquitectura i planificació urbana en programes europeus. La seva experiència professional inclou la investigació i la consultoria en diversos camps, com ara la demografia urbana i la planificació estratègica, i assessorament específic en projectes culturals i urbans.  Ha publicat nombrosos articles en revistes d’arquitectura i estudis urbans i ha participat en grups de treball.

team

Pere Ortín Ángel

Economia
Perfil a Portal Recerca UAB - Pere.Ortin@uab.cat

Catedràtic del Departament d’Empresa i coordinador del Màster Interuniversitari en Gestió, Organització i Economia de l'Empresa (MMOBE)

team

Susana Pallarés Parejo

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Susana.Pallares@uab.cat

Professora titular del Departament de Psicologia Social de la UAB.

Judith Panades

Judith Panadés Martí

Economia
Perfil a Portal Recerca UAB - Judith.Panadez@uab.cat

Doctora en Economía i Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora titular del Departament d’Economia i d’Història Economica. Coordinadora del Master Universitari de Gestió Esportiva.

Eva Parrado

Eva Parrado Romero

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Eva.Parrado@uab.cat

Doctora en Psicologia i Màster en Psicologia de l’activitat física i l’esport. Membre del grup de recerca consolidat Estil de vida, esport i salut i de l’equip NAT (Nature-Activity-Therapy), centrat en nous enfocaments terapèutics, combinant la teràpia cognitiu-conductual amb activitats esportives i de lleure a l’entorn natural. Ha participat, des de l’any 2005, en un total de 12 projectes de recerca competitius de caràcter interdisciplinari en els àmbits de la psicologia, la psicofisiologia animal i la enginyeria electrònica, aplicats a la salut.

team

José Manuel Pérez Tornero

Periodisme
Perfil a Portal Recerca UAB - JosepManuel.Perez@uab.cat

Doctor en Ciències de la Comunicació i Llicenciat en Filología Hispánica. Catedràtic del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la UAB I Director del Gabinete Comunicación y Educación. Escollit l'any 2020 President del Consell d'Administració de Radio Televisión Española.

Maria Prat

Maria Prat Grau

Educació
Perfil a Portal Recerca UAB - Maria.Prat@uab.cat

Doctora en Pedagogia i Llicenciada en Educació Física. Ha estat investigadora principal de diferents projectes competitius nacionals i internacionals (com a participant) sobre la temàtica de valors en l’activitat física i l’esport, gènere i diversitat, en l’àmbit de l’educació. Actualment participa en recerques sobre valors en l’esport en edat escolar, el bullying i la perspectiva de gènere en els mitjans de comunicació i la formació de professorat. Forma part del grup de recerca interuniversitari (GISEAFE)

Natividad Ramajo

Natividad Ramajo Hernández

Comunicació
Perfil a Portal Recerca UAB - Natividad.Ramajo@uab.cat

Professora titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat a la UAB. Graduada en Ciències de la Informació, Màster en Comunicació Interactiva, Multimèdia i Telecomunicacions i doctora en Ciències de la Informació per la UAB. La seva recerca se centra en la representació del gènere en els mitjans en línia, la imatge dels adolescents a la televisió en horaris de màxima audiència, polítiques sobre multimèdia i les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

Yago Ramis

Yago Ramis Laloux

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Yago.Ramis@uab.cat

Doctor i Màster en Recerca en Psicologia de la Salut i de l’Esport i Llicenciat en Psicologia per la UAB. És coordinador del Grup de Recerca en Ciències Socials en l'Esport (GRECSE) i del Grup d’Estudis de Psicologia de l’Esport (GEPE) i Vicepresident de Recerca de la European Federation of Sport Psychology (FEPSAC). Les seves àrees d’expertesa inclouen la psicologia de l’esport i específicament el paper dels agents i els entorns socials en l'acompanyament d'esportistes d'iniciació i al llarg de la carrera. Ha participat en diversos projectes de recerca a nivell nacional i internacional, ha dirigit 8 tesis doctorals, promogut convenis de col·laboració amb entitats esportives i ha publicat més de 50 articles en les principals revistes acadèmiques de l’àmbit de la psicologia de l’esport. Actualment dirigeix la Xarxa Temàtica en Carreres Duals Saludables en l'Esport Espanyol HEDUCA(R) i codirigeix el projecte I+D HENAC - Entorns Saludables al llarg de la Carrera Esportiva (PID2022-138242OB-I00).

Antoni Sanz Ruiz

Antoni Sanz Ruíz

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Antonio.Sanz@uab.cat

Doctor en Psicologia i Màster en Psicologia l’Aprenentatge Humà. Membre del grup de recerca consolidat GIES (Grup d'Investigació en Estrès i Salut) i coordinador de l’equip NAT (Nature-Activity-Therapy), centrat en nous enfocaments terapèutics, combinant la teràpia cognitiu-conductual amb activitats esportives i de lleure a l’entorn natural. Ha participat, des de l’any 1992, en investigació bàsica i aplicada en els àmbits de la psicologia i la psicofisiologia humana aplicats a la salut i l'esport.

team

Carles Sola Belda

Economia
Perfil a Portal Recerca UAB - Carles.Sola@uab.cat

Professor titular del Departament d’Empresa de la UAB. Actualment Associate Professor of Management en City University of New York-College of Staten Island.

team

Santiago Tejedor Calvo

Periodisme
Perfil a Portal Recerca UAB - Santiado.Tejedor@uab.cat

Doctor en Periodisme i Ciències de la Comunicació per la UAB. Professor titular del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la UAB i mimbre de l’equip de direcció del Gabinete Comunicación y Educación. 

Miquel Torregrossa

Miquel Torregrossa Álvarez

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Miquel.Torregrossa@uab.cat

Doctor en Psicologia i Màster en Psicologia de l'Esport. Investigador sènior i coordinador del Grup d'Estudis de Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport, GEPE. Té una àmplia experiència en la recerca i transferència en psicologia de l'esport i de l'exercici, amb un interès especial en carrera esportiva, transicions de carrera i carrera dual. Ha participat en més de 26 projectes, dels quals destaca la coordinació de 2 projectes I+D nacionals i la coordinació de 5 projectes Erasmus+ Sport a nivell nacional. Ha dirigit 19 tesis doctorals en psicologia i ciències de l'esport. Ha publicat més de 100 articles en revistes indexades i més de 20 llibres i capítols. Actualment codirigeix el projecte I+D HENAC - Entorns Saludables al llarg de la Carrera Esportiva (PID2022-138242OB-I00).

Anna Tous

Anna Tous Rovirosa

Periodisme
Perfil a Portal Recerca UAB - Anna.Tous@uab.cat

Llicenciada i Doctora en Periodisme per la UAB, i professora del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació. Membre de l'Institut de Recera de l'Esport. La seva àrea d'expertesa se centra en l'anàlisi de la ficció televisiva catalana, espanyola, europea i dels Estats Units. Beneficiària d’una Beca José Castillejo per a investigar Ficció Esportiva a la East Anglia University (Regne Unit

team

Francesc Trillas Jané

Economia
Perfil a Portal Recerca UAB - Francesc.Trillas@uab.cat

Llicenciat en Filosofia i Lletres (Història) i Ciències Econòmiques, i Màster en Economia Aplicada per la UAB. Doctor en Economia per l'Institut Universitari Europeu de Florència. Amb posterioritat al Doctorat, Research Fellow de la London Business School. Des de 2002, profesor de la UAB, on en l'actualitat és Professor Agregat al Departament d'Economia Aplicada. A l'any 2008 va ser Visiting Scholar a la Universitat de Califòrnia (Berkeley). En els darrers anys ha impartit una assignatura sobre Economia del Futbol al programa Study Abroad de la FUAB, i des de fa 3 anys ha co-impartit una assignatura sobre Economia de l'Esport al Màster de Gestió Esportiva del Cruyff Institute i la UAB.

team

Ana Ullod Pujol

Comunicació
Perfil a Portal Recerca UAB - Ana.Ullod@uab.cat

Professora titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB.

Carme Viladrich

Carme Viladrich Segués

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Carme.Viladrich@uab.cat

Professora titular del Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut de la UAB i coordinadora del Grup d’estudis de Psicologia de l’Activitat Física i l'Esport (GEPE).

Jaume Vives

Jaume Vives Brosa

Psicologia
Perfil a Portal Recerca UAB - Jaume.Vives@uab.cat

Doctor en psicologia i professor de l’àrea de metodologia de les CC del comportament de la Universitat Autònoma de Barcelona. Participa com a especialista en mètodes de recerca en diversos projectes de recerca relacionats amb salut de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut Català d’Oncologia, i el seu àmbit d’expertesa se centra, sobretot, en l’avaluació de la qualitat d’estudis no experimentals, revisions sistemàtiques i metanàlis