Signats els acords per a la implantació del teletreball a la UAB
El 6 d’octubre es van signar els acords per desenvolupar la implantació del teletreball a la UAB, en compliment del que disposa la normativa vigent en matèria de treball a distància, horaris i desconnexió digital.

La UAB, per primera vegada, disposa d'una normativa interna per a preservar el dret a la desconnexió digital del personal i que determina els horaris dels serveis.
Els quatre acords signats el passat 6 d'octubre són el resultat de la negociació entre l'Equip de Govern, la Junta de Personal Funcionari i el Comitè d'Empresa del PAS de la UAB i tenen per objectiu regular la implantació del teletreball a la UAB, així com ampliar la flexibilitat de l'horari partit i regular la desconnexió digital.
Els acords signats són els següents:
- Acord per al desenvolupament del teletreball del personal d'administració i serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona: desenvolupa allò disposat a l'Acord marc de la mesa d’universitats públiques catalanes en matèria de teletreball. Es tracta d'un acord que estableix un marc comú a totes les universitats públiques que el van signar i que es van comprometre a aplicar-lo, per la qual cosa era necessari fer una adaptació a la realitat de la UAB.
- Addenda a l'Acord per al desenvolupament del Teletreball del Personal d'Administració i Serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona: regula els horaris de presència mínima dels diferents serveis de la Universitat i el percentatge de presencialitat en funció del nombre de persones treballadores a cada unitat o servei.
- Acord entre l'Equip de Govern, la Junta de Personal Funcionari i el Comitè d'Empresa del personal de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la flexibilització de la jornada partida: estableix un únic horari de gener a juny i de setembre a desembre, a més de l'horari intensiu de juliol i agost.
- Normativa interna per a preservar el dret a la desconnexió digital del personal d'administració i serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona: estableix les mesures i recomanacions per complir el dret a la desconnexió digital regulat a la legislació vigent.
Teletreball a la UAB
L'any 2013 la UAB va implantar un programa de teletreball i tot el personal d'administració i serveis tenia la possibilitat d’acollir-s’hi sempre que complís els requisits establerts a la convocatòria.
El teletreball és una modalitat de prestació de serveis en què la persona treballadora desenvolupa part de la seva jornada de treball setmanal de forma no presencial, habitualment mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació.
Els objectius principals del programa són facilitar la conciliació de la vida laboral i personal del PAS; orientar el treball cap els resultats, mitjançant la direcció per objectius, d'acord amb criteris de productivitat i eficiència dels processos, i, per últim, avançar cap a una cultura de treball basada en la confiança, compromís, flexibilitat, autonomia, iniciativa i responsabilitat personals.
A banda dels avantatges per a la persona empleada i per a l'Administració, cal destacar els avantatges principals per a la societat, com són, l'expansió de l'administració electrònica i del potencial de les tecnologies de la comunicació i de la informació, l'oportunitat d'inserció de persones amb necessitats especials (problemes de mobilitat, conciliació, etc.) i, a llarg termini, millores mediambientals com la disminució de la contaminació atmosfèrica i acústica, i l'estalvi en el consum d'energia.
Més informació:
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Treball digne i creixement econòmic