Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Les inscripcions als tallers de formació artística del segon semestre comencen l'1 de febrer

20 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El dimecres 1 de febrer comencen les inscripcions per als tallers i cursos de formació artística i els Grups Estables de la UAB. Les diferents activitats semestrals impulsades per Cultura en Viu, que formen part de quatre Aules de formació i creació (Música, Teatre, Dansa i Escriptura), ofereixen l’oportunitat d’iniciar o continuar amb l’aprenentatge d’una disciplina artística de la mà de professionals del sector. Totes les propostes compten amb preus reduïts per a membres de la comunitat universitària i reconeixement acadèmic de crèdits ECTS. El període d’inscripció durarà fins a exhaurir les places disponibles o fins al 24 de febrer.  

Formació Artística del curs 2022-2023

Des de Cultura en Viu volem que el campus de la UAB sigui un espai de formació i creació artístiques constant. Cada semestre del calendari acadèmic, el nostre servei de promoció d’activitats culturals presenta cursos i tallers d’iniciació o de nivell mitjà de teatre, dansa, música i escriptura.  La proposta per al segon semestre d'aquest curs és: Escriptura Creativa de Nivell Avançat, Taller Intensiu d'Escriptura, Iniciació a les Danses Urbanes, Tècnica de Veu, Iniciació a la Interpretació Teatral en Anglès, Teatre i Emergència Climàtica, el Cor, l’Orquestra i l’activitat de ‘Viu la Cultura’.  

El curs d’Iniciació a les Danses Urbanes és una proposta dirigida per la professora Rosa Lechón, des del 7 de març fins a l’11 de maig, que experimenta amb els diferents estils de dansa de la cultura hip-hop (popping, locking, entre d’altres) i busca perfeccionar la coordinació, l’equilibri, el ritme i la memòria coreogràfica dels alumnes. 

El taller d’Escriptura Creativa avançada és una activitat impartida pel professor Jordi Gol, des del 2 de març fins al 27 d’abril, que busca aprofundir en diverses tècniques d’escriptura enfocades a la narrativa de ficció, a través de l'anàlisi d’obres reconegudes de literatura universal. Aquesta proposta és la continuació del taller que es va impartir al primer semestre en què es van oferir les tècniques narratives necessàries per millorar l’expressió i l’estil literari en la redacció de relats breus i microrelats.  

A més, al Campus de Sabadell de la UAB s’impartirà un taller Intensiu d’Escriptura dirigit pel professor Jordi Gol, des del 8 de març fins al 17 de maig, que proporciona les eines necessàries per millorar l’expressió i l’estil literari per elaborar relats breus i microrelats. Aquest taller no es pot convalidar per cap crèdit ECTS.  

El taller de Tècnica de Veu és una activitat impartida pel professor Óliver Carrasco, des del 28 de febrer fins al 30 de maig, que ofereix coneixements teòrics i pràctics per desenvolupar, potenciar i cuidar la veu. Setmanalment, els alumnes coneixeran els elements/principis que regeixen la producció de la veu, indagaran en les tècniques per aconseguir una relaxació adequada, una òptima tècnica respiratòria i una emissió vocal natural que permeti cantar amb una bona projecció i sense esforç. 

El taller d’Iniciació a la Interpretació Teatral en Anglès és una proposta de Sophie Heydel, des de l’1 de març fins al 24 de maig, que està enfocada a la millora de la pronunciació, del llenguatge i de la memòria en llengua anglesa d’una manera dinàmica amb propostes relacionades amb la interpretació teatral.  

El taller de Teatre i Emergència Climàtica és una activitat d’interpretació i escenificació teatral dirigida per la professora Míriam Escurriola, des del 2 de març fins al 4 de maig, que té com a objectiu principal reflexionar i adaptar el teatre a la creació de la petjada ecològica zero, és a dir, replantejar des de la simplicitat i la consciència tot el procés de creació d’una peça escènica, sigui contingut, forma o els recursos tècnics i artístics utilitzats. Aquest taller permetrà als alumnes inscrits adquirir un ventall de mètodes, idees i tècniques que es poden emprar per a la creació d’una obra. 

Els diferents cursos i tallers artístics esmentats tenen places limitades i es poden convalidar per un crèdit ECTS.  Recorda que no es poden convalidar més de sis crèdits ECTS de les activitats de formació artística per grau acadèmic.  

Per un altre costat, els membres de la comunitat universitària també poden formar part d’una de les agrupacions musicals que participen en concerts i actuacions que s’organitzen dins i fora del campus universitari, com són el Cor i l’Orquestra de la UAB. Els membres d’ambdues agrupacions inverteixen una dedicació regular, ja que participen en assajos i concerts que se celebren al llarg del curs acadèmic. La participació en el Cor i l’Orquestra de la Universitat es poden convalidar per dos crèdits i mig i tres crèdits ECTS respectivament cada semestre.  

Finalment, encara ets a temps per sol·licitar el carnet cultural i gaudir de la programació cultural de dansa, música i teatre, de caràcter professional i amateur de la Sala Teatre, i de les projeccions puntuals i cicles programats a la Sala Cinema. Una activitat que ofereix als estudiants la possibilitat de convalidar dos crèdits ECTS si assisteixen a un nombre determinat d’activitats i presenten una ressenya final sobre alguna d’elles. Els alumnes es podran inscriure a l’activitat ‘Viu la Cultura’ fins al mes de març. 

Si voleu més informació sobre la nostra activitat, els tallers artístics o la programació cultural pots contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat o les nostres xarxes socials. Pots trobar els detalls de cada taller de formació i del Cor i l’Orquestra (horaris, preus, descripció, reconeixement acadèmic, etc.) al nostre portal web a l’apartat de formació artística.  

Dins de