Estrenes de producció pròpia de les Aules de Dansa, Música i Teatre a la UAB

Imatge estrenes sala teatre

Comença el període d'estrenes de les Aules de Dansa, Música i Teatre, que tindrà inici aquest any amb la funció del Grup Estable de Teatre, que representarà l'obra "Party Time", del dramaturg britànic Harold Pinter, el 29 d'abril. Totes les estrenes es penjaran al canal Youtube de Cultura en Viu.

26/04/2021

Aquest mes d'abril comença la temporada d'estrenes de producció pròpia dels grups estables i tallers artístics de la UAB. A diferència d'altres anys, aquestes estrenes tindran lloc de forma virtual a causa de les restriccions de la pandèmia i seran gravades amb l'equip de UAB Campus Media. La primera estrena que es durà a terme és l'obra del Grup Estable de Teatre de la UAB, que es gravarà a la Sala Teatre UAB dijous 29 d'abril sense públic i es difondrà de forma online a través de YouTube. La resta d'espectacles estan encara pendents de confirmació pel que fa a la possibilitat de presencialitat del públic.

L'obra de teatre del Grup Estable de Teatre, dirigit per Ricard Gázquez, serà la representació de "Party Time", del dramaturg Harold Pinter. L'obra es va estrenar originalment el 1991 i explica la història d'un grup de persones influents de l'alta societat londinenca que celebra una festa en un club selecte.

Per la seva banda, el Taller "Interpretació Teatral: de la sala d'assaig a escena", dirigit per Arnau Vidal, estrenarà al maig l'obra "El Viatge", d'Eric Lane, que mostra el viatge de maduresa de tres noies en forma de road movie americana. Independentment, el Taller de Teatre per a majors de 50 anys, dirigit per Marta Sorribas, estrenarà al juny una adaptació teatral de Joan Yago de la novel·la clàssica "El Fantasma de Canterville", d'Oscar Wilde. L'obra estarà ambientada en els anys 50 i donarà una visió alternativa al text original de Wilde.

Pel que fa a l'Aula de Dansa, al maig tindrà lloc la coreografia del Taller de Dansa Contemporània (nivell mig), que aquest any ha estat titulada "Between Us". L'espectacle està dirigit per Laia Santanach i busca mostrar els contrastos entre la individualitat i el grup. Aquesta nova proposta de dansa pretén posar sobre la taula la figura del grup com a engranatge per agafar aire, un engranatge que crea una estela on poder veure el mirall entre nosaltres.

A més, l'Aula de Música prepara com cada any el Concert de Primavera de la UAB. Aquest concert del Cor i Cor de Cambra, dirigits per Poire Vallvé, i de l'Orquestra, dirigida per Jesús Badia, tindrà lloc al juny. Els primers tocaran un repertori variat que abasta des de peces de jazz d'autors com Bob Chilcott a composicions de Cristòfor Taltabull. L'Orquestra, per la seva banda, farà un homenatge a Astor Piazzolla així com la interpretació d'una peça de Gabriel Fauré. Els dos grups interpretaran conjuntament l'Ave Maria de Johannes Brahms.

L'equip de Cultura en Viu informarà sobre les novetats, dates d'estrena concretes i format dels espectacles a través les xarxes socials. Per a més informació no dubtis en consultar mitjançant el mail cultura.enviu@uab.cat.