Sala de premsa Premsa i mitjans

La Facultat de Filosofia i Lletres commemora la fi de la Primera Guerra Mundial

Inauguració de l'exposició sobre la Primera Guerra Mundial
Entre les activitats proposades hi ha l'exposició "Imatges per al record. La Gran Guerra en postals (1914-1918)", dues conferències impartides pels professors Francisco Veiga i Martí Marín, i la projecció de dues pel·lícules. Es desenvoluparan entre el 12 i el 27 de novembre.

06/11/2018

Entre els dies 12 i 27 de novembre, la Facultat de Filosofia i Lletres organitza, amb la col·laboració del Departament d’Història Moderna i Contemporània, Cultura en Viu i la Biblioteca d'Humanitats, un seguit d’activitat per commemorar el centenari de l’alto al foc entre l’exèrcit alemany i les tropes aliades que van protagonitzar la Primera Guerra Mundial.

La Primera Guerra Mundial o Gran Guerra va finalitzar l'11 de novembre de 1918 amb un balanç d'entre nou i deu milions de víctimes mortals, aproximadament vint milions de ferits i la desaparició de quatre imperis (l’austrohongarès, el rus, l’alemany i l’otomà) que va suposar l’aparició de nous estats i el canvi de les fronteres d’Europa. La primera activitat organitzada a la UAB per remembrar aquesta data tan important per a la història mundial és l’exposició “Imatges per al record. La Gran Guerra en postals (1914-1918)”, produïda per la Fundació Caixa Sabadell, que es podrà veure a partir del dia 12 de novembre al vestíbul de la Facultat de Filosofia i Lletres. El dia 12, a les 13 h, va tenir lloc la inauguració de la mostra, que va comptar amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix.

A més, s’oferirà les conferències “Viure en guerra, sobreviure a la guerra: entre l'entusiasme i el rebuig, una perspectiva antimilitarista", de Martí Marín, director del Centre d'Estudis sobre Dictadures i Democràcies de la UAB,  i "1918-1923. Els altres finals de la Gran Guerra", de Francisco Veiga, catedràtic d'història contemporània de la UAB. Tindran lloc els dies 13 i 19 de novembre, respectivament. D'altra banda, seran projectades dues pel·lícules relacionades amb la Gran Guerra: Joyeux Noël, de Christian Cairon, el dia 20 de novembre; i Un long dimanche de fiançailles, de Jean-Pietrre Jeunet, el 27 de novembre. Totes dues tindran una presentació a càrrec del professor Martí Marín.

Més informació: Facultat de Filosofia i Lletres