Jornades d'Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya

Jornades d'Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya



Jornades d'Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya

Dijous 15 de novembre. Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB
Divendres 16 de novembre. Masia la Muntada (Sant Llorenç Savall)

 

El 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’Any Català del Turisme Cultural, així com el de la celebració del 50è aniversari de la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona, una institució pública i capdavantera que impulsa l’Observatori del Turisme i el Patrimoni, una xarxa de recerca i innovació formada per grups d’investigació de la UAB i l’Esfera UAB, com ara l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera.

En aquest marc tan propici s’ha desenvolupat la proposta que us presentem: les Jornades d’Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya, des de la UAB i en col·laboració amb diverses entitats, cellers i empreses del sector. A través de presentacions per part d’experts, de la perspectiva de l’administració pública i del testimoni d’empreses i projectes de recerca o difusió, les jornades tenen com a objectiu visibilitzar la relació existent entre enoturisme i patrimoni cultural.

El patrimoni cultural tangible i intangible caracteritza cadascun dels diferents paisatges vitícoles, les zones de producció, les denominacions d'origen i els seus vins, i és element essencial a l’hora d’assolir la diferenciació i la qualitat en el producte enoturístic que ofereix Catalunya. Des dels àmbits de la viticultura, l’arqueologia, la història, la innovació o la recuperació de la memòria històrica i del paisatge, entre d’altres, es treballa en la valorització del patrimoni cultural i la seva inclusió en el discurs enoturístic. Aquestes disciplines donen forma al programa de les jornades, que en l’aspecte territorial cedeix protagonisme al Vallès com a destinació enoturística, tant per la localització geogràfica de la nostra universitat, com per la bona feina de la comarca per posar en valor la seva tradició vitivinícola i patrimonial.