Treball de fi de grau

El Treball Fi de Grau (TFG) és l'única assignatura obligatòria del quart curs als set Graus de la Facultat de Biociències. Té adjudicats 6 ECTS i la normativa que el regula és comú a tots els Graus. Es definiex com un treball autònom i individual on l'estudiant demostra el grau de maduresa adquirit al llarg dels seus estudis.

TFE (http://tfe.uab.cat) és l'eina per a gestionar la comunicació i el seguiment dels Treballs de Fi de Grau. Disposeu d'un manual sobre el seu ús.
(Si no hi podeu accedir o no us funciona correctament, contacteu amb el CAS a cas@uab.cat)

Els requisits per poder-se matricular del TFG són:

- Haver superat un mínim de 2/3 dels crèdits totals del pla d'estudis (equivalent a 160 crèdits)
- Tenir superades totes les assignatures del primer curs

Preguntes Freqüents TFG

La gestió del TFG està a càrrec de les següents figures:


- El/la responsable d'assignatura a cada Grau

  • Noel Xamena (Grau Biologia)
  • Maria Plana (Grau Bioquímica)
  • Maria Plana (Grau Biotecnologia)
  • Anselm Rodrigo (Grau Biologia Ambiental)
  • Vicente Martínez (Grau Ciències Biomèdiques)
  • Jordi Surralles (Grau Genètica)
  • Montserrat Llagostera (Grau Microbiologia)


- La Comissió de Facultat del TFG, formada pels set responsables anteriors
- Els professors tutors
- La comissió d'avaluació de cada titulació

Normativa i Calendari

Normativa TFG

Calendari TFG Curs 2022/23   (NOU!!)


Oferta i sol·licitud

Llista Propostes TFG curs 22-23, les podeu consultar en aquest enllaç.

Accedeix al formulari d'inscripció del TFG. (Disponible del 12 al 18 de setembre de 2022)

Nota: Recorda indicar la nova adreça de correu electrònic @autonoma.cat al camp del formulari "Correu electrònic institucional(e-campus.uab.cat)".

 

Mesura extraordinària: Programa de Mobilitat    
 

Resolució assignació provisional TFG

Resolució assignació provisional TFG Biologia 2022/23

Resolució assignació provisional TFG Biologia Ambiental 2022/23

Resolució assignació provisional TFG Microbiologia 2022/23

Resolució assignació provisional TFG Ciències Biomèdiques 2022/23

Resolució assignació provisional TFG Genètica 2022/23

Resolució assignació provisional TFG Bioquímica 2022/23

Resolució assignació provisional TFG Biotecnologia 2022/23

Les resolucions s'han realitzat tenint en compte l'expedient dels estudiants i la seva baremació. Per a qualsevol reclamació poseu-vos en contacte amb el coordinador del TFG de la vostra titulació mitjançant un correu electrònic.

Per a més informació respecte a les resolucions, consulteu el vostre Campus Virtual.

Resolució assignació definitiva TFG

Resolució assignació definitiva TFG Biologia 2022/23

Resolució assignació definitiva TFG Biologia Ambiental 2022/23

Resolució assignació definitiva TFG Microbiologia 2022/23

Resolució assignació definitiva TFG Ciències Biomèdiques 2022/23

Resolució assignació definitiva TFG Genètica 2022/23

Resolució assignació definitiva TFG Bioquímica 2022/23

Resolució assignació definitiva TFG Biotecnologia 2022/23

Les resolucions s'han realitzat tenint en compte l'expedient dels estudiants i la seva baremació. Per a qualsevol reclamació poseu-vos en contacte amb el coordinador del TFG de la vostra titulació mitjançant un correu electrònic.

Per a més informació respecte a les resolucions, consulteu el vostre Campus Virtual.

Recursos per la presentació del TFG


Publicació dels Treballs Fi de Grau (Dipòsit Digital de Documents)

La UAB disposa del Dipòsit Digital de Documents (DDD) que és el repositori que recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la Universitat.

El DDD inclou una col·lecció específica per als Treballs de Fi de Grau (TFG) per tal de donar compliment a la Política institucional d'accés obert de la UAB (Acord del Consell de Govern de 25 d'abril de 2012). També hi podeu trobar els TFG corresponents a les titulacions de la Facultat de Biociències.


 

Vols donar un valor afegit al teu TFG? 

Fes un TFG en ApS!

Si vols que el teu treball tingui una aplicació real, si tens inquietuds o  participes en algun espai, moviment o entitat pública de caire ambiental, sanitari o social, aquesta pot ser una bona modalitat de TFG per a tu! L’Aprenentatge Servei o ApS és una metodologia d’aprenentatge en la qual l’estudiant, alhora que aprèn, fa un servei a la comunitat. En aquesta modalitat de TFG, la proposta de projecte partirà de les necessitats reals d’una entitat ambiental, sanitària o social amb la qual et coordinaràs per desenvolupar el projecte (sempre sota la supervisió del tutor/a acadèmic/a). Tens dues opcions:

a) Busca i proposa una entitat directament a un/a tutor/a de la Facultat. També pots omplir aquest formulari per tal que t’orientin des de l’Oficina ApS. Pensa que pots fer propostes per al teu poble, comarca, barri o ciutat. I si ja formes part d’alguna institució en la que creus que pot ser interessant fer el TFG, anima’t.

 

b) Pregunta a la representant ApS de la teva facultat (anna.soler@uab.cat) quins tutors/es incorporen l’ApS en les seves propostes. Al llistat de propostes de TFG també s’indiquen les que són en modalitat ApS: l'oferta augmenta cada any!

 

Per a més informació entra a la web http://pagines.uab.cat/aps/ca o escriu a aprenentatge.servei@uab.cat. També et convidem a mirar aquest vídeo-resum de 5 minuts per saber més dels TFGs en ApS.

 

Premis als millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global

La Fundació Autònoma Solidària convoca anualment un Premi per Treballs de Final de Grau destinat a reconèixer els mèrits dels millors treballs escrits en l’àmbit del Desenvolupament Sostenible i de la Justícia Global per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Aquesta convocatòria té per objectiu promoure l’interès per la recerca entorn del desenvolupament sostenible i de la justícia global, tot assumint el compromís de la Universitat davant dels desafiaments del món actual i el seu paper clau en la generació de coneixement crític i en la formació d’una ciutadania activa i preparada per a promoure el canvi social.

Les temàtiques objecte d’aquesta convocatòria són: el medi natural i la biodiversitat; el canvi climàtic, energia, aigua i residus; l’economia social i el cooperativisme; els drets humans, la governança i la democràcia participativa; els conflictes i la construcció de pau; les migracions i la interculturalitat; la participació i els moviments socials; i la salut comunitària.

Per a més informació sobre els requisits o el termini de presentació de sol·licituds, visita aquesta pàgina web.

 

Premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere

Aquests premis tenen com a objectiu sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i fomentar la no discriminació. Es vol, així,  incorporar la perspectiva de gènere en la docència i promoure el gènere com a motiu d’interès en la recerca i en l’estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La convocatòria parteix del conveni que va signar l'Institut Català de la Dona amb la Facultat de Dret de la UAB per convocar un premi al millor treball amb perspectiva de gènere realitzat el curs 2014-2015 en el marc de cadascuna de les titulacions que imparteix la Facultat.  A partir del curs 2015-2016, l'Observatori per a la Igualtat de la UAB fa extensible aquesta iniciativa a totes les Facultats de la universitat. A partir del curs 2018-2019, la convocatòria rep una subvenció de 1.000€ per part de l'Institut Català de la Dona. 

Per a més informació sobre els requisits o el termini de presentació de sol·licituds, visita aquesta pàgina web.

 

Hi ha diversos premis per TFGs destacats en matèria de perspectiva de gènere, desenvolupament sostenible i justícia global o ciències biològiques. Consulta les bases dels premis i, si el teu TFG encaixa, presenta-t'hi!

Premis als Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global

Premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere de la UAB

Premi Mercè Durfort de la Societat Catalana de Biologia al millor TFG en Ciències Biològiques 2023

 Cronograma