Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

Lliga de Debat Universitària

Edició 2024

Lliga de debat de la UAB

Bases de participació. Edició 2024
La Lliga de debat universitari de la UAB té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, que hauran de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat.
 
Participants
La participació en la competició està oberta a totes les persones que estudien a la UAB i que estiguin matriculades en el present curs acadèmic 2023/2024
La competició es realitzarà per equips, que hauran d'estar formats per un mínim de 2 estudiants i un màxim de 6. La composició dels equips haurà de ser paritària. 
Haureu de triar un nom que us identifiqui com a equip. Tots els membres de l'equip caldrà que facin la inscripció indicant el nom de l'equip que formeu part. 
Cada estudiant només pot formar part d’un equip. S’admetran com a màxim 12 equips participants.
L’equip ha de designar una persona portaveu, que desenvoluparà funcions de capità o capitana i que serà l’interlocutor/a amb el cap de jutges i l’organització de la competició.

 
Inscripció
Els/les estudiants interessats/des cal que omplin el formulari d'inscripció. El termini d'inscripció finalitza el 2 de febrer de 2024.
La inscripció és individual i cal que tots els membres de l’equip la realitzin. En el formulari, però, cal indicar els membres de l’equip i qui de vosaltres adquireix el rol de portaveu.

Preparació dels debats:
Per tal de preparar-vos per la vostra participació us oferim una formació específica els dies 13 i 14 de febrer de les 13h a les 15h. Aquesta formació serà en línia

Al canal de Youtube de la Unitat de Dinamització Comunitària disposeu dels vídeos de competicions d’edicions anteriors que us ajudaran a preparar les vostres intervencions.
 
Reconeixement Acadèmic
Els/les estudiants de grau de la UAB que participin tenen l’opció de reconèixer la seva participació en la Lliga de Debat Universitari amb 2 crèdits ECTS.
Per obtenir el reconeixement acadèmic cal que:

  1. Participar en les dues sessions de formació.
  2. Realitzar un mínim de dues intervencions orals durant la competició en qualsevol dels torns del debat. 
  3. Realitzar un mínim de dues intervencions orals durant la competició en debats diferents en qualsevol dels torns de debat. 

Procediment de la competició
La competició consistirà en participar com a mínim en 3 debats de cada equip que hi participi i es realitzarà presencialment a la Sala Teatre de la UAB.

El sistema de competició dependrà del nombre d’equips inscrits i s’especificarà al Reglament de l'XV Lliga de Debat Universitari de la UAB Edició 2024. En cas que hi participin els 12 equips la fase eliminatòria tindria lloc els dies 26, 27 i 28 de febrer. I la final el dijous dia 29 de febrer.
 
La llengua
La llengua vehicular del debat serà el català.
 
Dates
La competició es desenvoluparà entre el 26 al 29 de febrer.

Tema
El tema del debat serà: Cal ser tolerants amb els intolerants?

L’equip guanyador
L'equip campió representarà la UAB en la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats (entre els dies 24 i 26 d'abril, a la Universitat Jaume I, de Castelló)

L’organització podrà valorar la participació entre els equips participants en l’edició 2024 en altres competicions de caràcter interuniversitari com a representants de la UAB. L’organització es reserva el dret d’ampliar la composició de l’equip que participi en les competicions interuniversitàries amb membres d’altres equips que hagin participat en l’edició 2024.

La persona millor oradora

En la fase classificatòria els jurats valoraran la persona millor oradora de cada debat. El participant més valorat pels jurats en aquesta fase obtindrà el premi de millor persona oradora, obtenint com a premi un e-book.

La Lliga de Debat més enllà de la UAB
Podreu gaudir dels debats a Twitter @sumataldebatUAB i el blog Suma't al Debat de la UAB i la cara més divertida als stories de l’Instagram @comunitatuab.
Seguiu-nos, etiqueteu-nos a les xarxes i sumeu-vos al debat de la UAB!