Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

El món casteller

moncasteller

Iniciació al món casteller

Les actuacions castelleres són una pràctica de la cultura popular molt arrelada a les universitats catalanes. La colla castellera de la UAB, els Ganàpies, té gairebé 30 anys d’experiència.

El funcionament d’un castell, les normes bàsiques de seguretat i l’imaginari casteller són alguns dels continguts que podreu conèixer si participeu en aquesta activitat, però, sobretot, formareu part d’un dels col·lectius més arrelats a la nostra comunitat universitària.

A continuació trobareu l’estructura d’aquesta activitat amb reconeixement acadèmic:

1. Dues sessions presencials amb el contingut següent:
a)     Funcionament, reconeixement acadèmic i estructura de l’activitat
b)     Seguretat i coneixements bàsics sobre el funcionament dels castells
c)     Història del món casteller i les colles universitàries.
 
2. Pràctica castellera: Participació en els assaigs de la colla castellera, tant als genèrics, el dimarts i el dijous, entre les 13 h i les 15 h, com als extraordinaris, on es tracten tècniques concretes o s’assaja per alguna diada i participació en almenys dues diades en representació de la UAB, així com en la diada del 14 de desembre que tindrà lloc al campus de la UAB.
 
Termini d’inscripció: fins al 23 d’octubre del 2023. Formulari d'inscripció
Sessions presencials inicials: 24 i 31 d’octubre, de les 15.30 h a l’Hotel d’entitats. Termini de pràctica castellera: fins al 21 de desembre de 2023.

La participació en aquesta activitat es pot reconèixer amb 2 crèdits ECTS. Per tal d’obtenir el certificat de reconeixement acadèmic, cal que el participant hagi assistit a les dues sessions teòriques, a dues diades fora de la UAB, la diada d’hivern de la UAB i a un mínim del 80% de les hores de pràctica castellera.

Activitat gratuïta

Aquesta activitat només es pot realitzar una vegada. Activitat organitzada cooperativament entre la unitat de Dinamització Comunitària i la colla castellera Ganàpies.