Cultura en Viu

Sala d'Exposicions

COM AL CEL, A LA TERRA

Del 2 de juny al 28 de juliol i del 5 de setembre al 7 d'octubre de 2022
Sala d’Exposicions UAB 
De dilluns a divendres de 10:00 a 18:00h

 

As Above, so Below / Com al Cel a la Terra vol cercar una connexió entre la Universitat Autònoma de Barcelona i els seus estudiants. És una lectura poètica que cerca relacions i significats ocults entre les escultures del campus a través d'un recorregut per aquestes. Tanmateix, es tracta d'una exposició d'escultures sense escultures pròpiament dites. Hem treballat amb esbossos, materials preparatoris, fotografies i altres objectes per substituir l'absència de les obres escultòriques que formen part del recorregut. 

Aquesta exposició busca construir vincles entre el llenguatge escultòric dels artistes presents dins el campus amb els valors de la universitat i la vida dels estudiants. Aquesta tasca no hauria estat possible sense la col·laboració de dos escultors importants del microclima català, Sergi Aguilar i Pep Duran, que ens han prestat materials referents a les seves obres al campus i que ens han ajudat a teixir aquests vincles de significat. És per això que dividim l'exposició en tres àmbits - Cel, Terra i Unió - i tanquem amb un annex dedicat a la vida quotidiana al campus a través de les escultures i com aquestes interactuen i són viscudes pels estudiants i la comunitat universitària del campus. Volem apropar el patrimoni de la UAB al dia a dia d'aquesta. Allò que normalment passa desapercebut pot esdevenir un emblema dels valors reals de l'acadèmia.

A partir d'aquesta relectura neix un llenguatge que evidencia les virtuts associades a la universitat, tant en el seu vessant més intel·lectual com en la seva quotidianitat més terrenal. Us convidem a redescobrir el patrimoni escultòric que amaga el campus de Bellaterra.

Organització
Màster Oficial en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic.
Mòdul: Crítica, Comissariat i Difusió de l'Art
Departament d'Art i de Musicologia. Facultat de Filosofia i Lletres. UAB
Coordinació màster: Rafael Cornudella

Producció: Cultura en Viu

Professor coordinador: Jaume Vidal Aguilera 

Realització/comissariat: 
Àngels Adrover Adrover
David Aguilera Loscos
Alba Alarcos Veiga
Carlos Gil-Vernet Vallès
Ariadna Guirao Valés
Ada Monleón López
Irene Ruiz Cardoso
Lorena Spelucin Silva
Novoa
Ariadna Tripiana Roig