Sala d'Exposicions

Imatge Exposició Muñecas

Muñecas
Fotografies de Sergio Sabini Celio

“Muñecas” és una exposició de fotografies de l’uruguaià Sergio Sabini per a denunciar la violència de gènere.
El fotògraf utilitza els retrats de nines trencades o maltractades per a denunciar la violència masclista. Més enllà de la història particular de cada nina, hi ha un destí dramàtic. La mateixa paraula “nina” és objecte d’aquesta denúncia en forma de fotografies.

El nexe entre la denúncia i la fotografia són textos o relats de víctimes, així com un llistat de feminicidis i assassinats a dones. Totes les fotografies s’han realizat al Mercat dels Encants, una mostra que apunta a la pròpia societat actual, on la dona segueix sent víctima del maltractament.

Sergio Sabini (1951, Montevideo) es va establir a Barcelona l’any 1973 ​​on ha treballat en l'àrea de les ciències empresarials, compartint-ho amb dues aficions, que s’han anat convertint en professió: la fotografia i la ceramologia.
Com a fotògraf, els seus treballs mostren un marcat interès pels problemes de la societat, la natura, i també (en una veta més artística), per la fotografia de músics de jazz. Ha exposat a La Casa Elizalde en diverses ocasions, a l'INEFC i al Teatre Municipal de Palafrugell i va participar en la trobada internacional artístic col·lectiu DrapArt (Montevideo, 2016).

Actualment crea i treballa sobre múltiples projectes fotogràfics i també diversos estudis sobre terrisseria.

Inauguració: Dijous 7 de març
  • A les 16h, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació.
Taula rodona: "La violència contra les dones a debat" amb l'artista Sergio Sabini Celio, Margarita Arboix (Rectora de la UAB), Joana Gallego (professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB), Claudia Gianneti (historiadora i comissària d'exposicions) i Laura Avilés (magistrada i vocal Asociación Mujeres Juezas de España)
  • A les 17.30h, a la Sala d'Exposicions, inauguració/presentació de l'exposició.

Del 7 de març al 5 d'abril de 2019.
Horari: Dilluns a dijous de 10 a 19 h / Divendres de 10 a 17 h.

Sala d’Exposicions UAB (Edifici de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, Plaça Cívica).