Sala d'Exposicions

Imatge Expo Art Apart web

ART APART
Una reflexió entorn la col·lecció d’objectes d’art de la UAB


L'exposició ART APART, comissariada pels alumnes del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic amb la col·laboració de la Unitat de Cultura en Viu, posa a disposició del visitant diverses obres provinents del fons d’art que la UAB ha anat consolidant al llarg dels seus cinquanta anys de trajectòria.

La mostra s’articula a partir de cinc àmbits en els que obres d’artistes reconeguts en el panorama artístic català com Perejaume, Robert Llimós o Josep María Subirachs s’obren al públic en convivència amb altres produccions que han passat desapercebudes al llarg del temps sovint degut a l’absència de la marca d’artista, la seva forma d’ingrés i/o la seva dubtosa qualitat.

La voluntat de l’exposició és reivindicar la importància d’aquestes creacions més desafortunades i considerades fora del circuit artístic a partir d’un interessant discurs que estableix paral·lelismes amb el Kitsch o el Camp.

D’aquesta forma i per primer cop la col·lecció d’art de l’Autònoma adquireix un sentit propi i es converteix en objecte de debat, suscitant reflexions entorn la importància del col·leccionisme institucional i la validesa de l’art, tot qüestionant els paràmetres que els regeixen.

Un recorregut museogràfic a mig fer per una col·lecció inconclusa i actualment en construcció que allunyant-se dels prejudicis i estigmes que condicionen l’art aconseguirà fer aflorar en els visitants pensaments molt interessants.

Inauguració: Dimarts 19 de juny, a les 16h.
Del 4 de juny al 20 de juliol  i del 3 al 21 de setembre 2018
Horari: dilluns a divendres de 10h a 17.30h.

Sala d’Exposicions de la UAB (Edifici de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, Plaça Cívica).