Cultura en Viu

Sala d'Exposicions

EXPOSICIÓ «DESCARTADAS»

Exposició Descartadas

Del 30 de gener al 20 d'abril de 2023 
De dilluns a divendres de 10:00 a 19:00 h 
Sala d’Exposicions UAB 
La presentació de l'exposició és el dimecres 1 de març, a les 13.30 h. 

 

«Descartades» és un recull de quinze retrats fotogràfics i material audiovisual sobre la quotidianitat, la situació de pobresa i la vulnerabilitat d’una quinzena de dones adultes salvadorenyes de les comunitats rurals de Tecoluca, localitzades a la regió del riu Lumpa, El Salvador. 

L’exposició fotogràfica és una adaptació del treball periodístic del seu autor, Marc Espín, que entre el 2016 i el 2017 va visitar mig centenar d’habitatges de persones grans en quinze comunitats de Tecoluca per investigar i documentar les seves condicions de vida. La mostra que il·lustra la situació d’abandonament en què es troben les persones majors de 60 anys en El Salvador exposa les carències que pateixen al seu dia a dia: salut, ingressos, desigualtats de gènere, educació, seguretat o habitatges dignes.  

El recorregut fotogràfic està estructurat en tres vinils d’obertura i cinc blocs principals que fan referència a les diverses dimensions de la pobresa (ingressos, salut, hàbitat, educació i violències). «Descartades» és una exposició de quinze retrats fotogràfics, cadascun d’una protagonista diferent d’una comunitat rural salvadorenya. Cada bloc conté un text introductori i cada una de les fotografies presenta un peu d’imatge que recull la història de les dones retratades.  

«Descartades» és un espai de reflexió sobre la percepció de la vellesa, les dificultats que afronten les dones adultes i els desafiaments que existeixen per envellir en un país en vies de desenvolupament.  

 

Organització 

Descartados, ONG per la dignitat de les persones grans 

Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB 

Cultura en Viu 

 

Comissariat 

Marc Espín, professor investigador en formació al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.