Entrevistes

AntonioArguesoINE

"El nou cens millorarà la qualitat de la informació sobre la població més desfavorida"

El nou cens poblacional a Espanya al 2021 no es basarà, per primera vegada, en enquestes, sinó en registres administratius i es farà amb una metodologia novedosa que incorporarà Big Data, ha explicat en aquesta entrevista Antonio Argüeso, sotsdirector d'Estadítiques de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), que ha participat en un seminari organizat pel CED-UAB.

 

EstudiantsMillorsNotes2020

"Per treure bones notes, és crucial ser constant en l'esforç i la dedicació"

Entrevistem al noi i la noia que han tret les notes més altes per accedir a la UAB: Martí Solà Bertran, que ha obtingut un 13,960, i cursarà Física + Matemàtiques; i Karla Martínez Añón, amb un 13,900, que farà Bioquímica. En un futur, tots dos voldrien dedicar-se a fer recerca en els seus àmbits d'estudi, però ara, de moment, es mostren molt il.lusionats per començar la seva estada a la UAB.

imatge_jocs_florals

Els Jocs Florals de la UAB ja tenen guanyadors

Una desena d'estudiants de la UAB han guanyat les diferents modalitats dels Jocs Florals de la UAB, que s'organitzen des de vàries facultats. Tot i el confinament, hi ha hagut molta participació. Entrevistem al guanyador en la categoria de poesia en castellà per a estrangers, Santo Astorino, i a la guanyadora en la categoria de traducció anglès-castellà, Alba Navajas.

EntrevYayoHerrero

"Hem d'aprendre a viure bé amb menys"

Hem parlat amb l'activista Yayo Herrero, que ha vingut a la UAB per parlar d'ecofeminisme i emergència climàtica. Considerada una de les activistes més influents en l'àmbit ecofeminista a nivell europeu, parla de la crisi que està vivint l'actual civilització.

GingerLerner

"És necessària una altra manera de fer justícia”

La jutgessa nord-americana Ginger Lerner-Wren considera que cal humanitzar la justícia i fer-la més empàtica perquè el sistema funcioni. La que fou pionera en crear el primer Tribunal de Salut Mental dels Estats Units, ha vingut a Barcelona per participar a les jornades Justa-Ment, co-organitzades pel Core de Salut Mental de la UAB.

3Q Anne Cheng
UdN-TV

"El nom Confuci és una invenció dels missioners jesuïtes"

Entrevista a la sinòloga francesa Anne Cheng, doctora honoris causa per la UAB a proposta de la Facultat de Traducció i Interpretació.