Sala de premsa

Voluntariat de la FAS tanca el curs amb un acte virtual

ACte Cloenda Voluntariat

El passat dimecres 10 de Juny voluntariat de la FAS es va trobar virtualment per compartir la seva experiència i on es va fer un divertit i emotiu tancament d’aquest curs.

12/06/2020

Cada curs, la FAS celebra un acte de tancament de curs. Enguany, per la situació sanitària actual s’ha plantejat diferent i s’ha dut a terme una trobada virtual exclusiva pel voluntariat i per estudiants en beca que aquest curs s’ha vinculat a la Fundació. Hi van assistir gairebé 80 persones.

A través de la plataforma Zoom, l’acte va començar amb una breu rebuda per part de Sara Martínez, coordinadora de voluntariat de la Fundació que va agrair a les assistents la tasca duta a terme aquest curs. Va explicar les principals accions dutes a terme i va remarcar que tot i la situació actual de crisi pel coronavirus “entre totes hem fet possible que el voluntariat no s’aturi”.

A partir d’aquí, va començar el torn de representants de cada programa de voluntariat. La Marina Oliva, voluntària del CROMA 2.0 a l’escola Fontetes de Cerdanyola del Vallès explicava que gràcies a aquest tipus de programes “es poden crear espais que siguin còmodes i on es puguin desenvolupar relacions d’una manera horitzontal i assertiva.” En aquesta línia, Paula Fernández,  del programa de Salut també remarcava el caràcter d’horitzontalitat i proximitat que tenen aquests voluntariats i explicava que “es muy positivo poder hablar de temas que socialmente están entendidos como tabús de una forma muy diferente a la que nos explican en las escuelas”, a més, afegia que “las cosas se pueden entender desde perspectivas muy diferentes y si se hacen desde el respeto, todas pueden ser válidas”.

Mariama Sillah del programa de Justícia explicava com “el voluntariat suposa poder crear algun tipus d’impacte a la societat en general, encara que sigui petit” i afegia que a nivell personal “el voluntariat m’ha ajudat a treure prejudicis, ja que cada persona té la seva història i tots tenim el dret de reescriure la nostra història”. En les respectives intervencions es va demanar que cadascun dels programes triessin una banda sonora que resumís l’experiència.  En aquest sentit, Set Simón, representant del programa de suport a estudiants del PIUNE, va escollir Creuant tempestes de Doctor Prats, ja que com diu “resumeix bastant la voluntat d’acompanyament, ajuda i èxit que té aquest programa”. D’altra banda, Carmen Laura del programa Let’s go, va afegir la cançó Tus muletas de Fondo Flamenco com a metàfora del suport que es fa per part dels voluntaris a les persones usuàries. S’ha creat una llista al canal de youtube, la “BSO del teu voluntariat”. També van intervenir, la Irene Ovalle del programa de justícia, la Clàudia Fernández del sociosanitari i la Lourdes Mora de medi ambient.

A continuació, es van organitzar diverses dinàmiques interactives per totes les persones participants: des d’un concurs de preguntes, fins a un núvol de paraules o un mapa interactiu de conceptes i valoració del voluntariat. D’aquesta manera, les persones participants van poder participar d’una forma més directa a l’acte i valorar el seu pas per un dels programes de voluntariat.

Per acabar, es va projectar un vídeo on diferents persones beneficiàries dels programes donaven les gràcies al voluntariat i explicaven quin ha estat l’impacte d’aquesta participació. Des del personal de la Vall d’Hebron, fins a infants del programa CROMA van fer d’aquest vídeo un emotiu final per l’acte.