Un concert de Tekhné commemora l'aniversari de dues facultats

Orquestra Simfònica Tekhné

Peces de Beethoven, Borodin, Mahler i Adri Mena podran sentir-se al concert de Tekhné el 19 de desembre per celebrar els aniversaris de la Facultat de Filosofia i Lletres i de Traducció i Interpretació. L'acte s’emmarca dins de la commemoració dels 50 anys de la UAB. 

05/12/2017

El 19 de desembre, l'Orquestra Simfònica Tekhné oferirà un concert per commemorar el cinquantè aniversari de la Facultat de Filosofia i Lletres i el vint-i-cinquè aniversari de la Facultat de Traducció i Interpretació. La Simfonia n.7 de Ludwig van Beethoven serà la peça principal del recital. Tindrà lloc a les 19 h, a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. Per assistir-hi, cal omplir prèviament el següent formulari.

Després de la simfonia de Beethoven, l'orquestra interpretarà "En les estepes de l'Àsia central", d'Aleksandr Borodin, i la peça "Scherzo" de la Simfonia n. 1 (Titan) de Gustav Mahler. A més, estrenarà l'obra "Le hot coffee suite" d'Adri Mena. El concert serà dirigit per Gerard Pastor.

Orquestra autogestionada

La simfònica Tekhné és una formació orquestral amb una plantilla de més de seixanta músics destinada a donar continuïtat als estudiants de grau mig de les escoles de música que no s'hi dediquen professionalment. Alhora és una plataforma de llançament per als estudiants dels primers cursos de grau superior i per a directors joves que poden accedir a la direcció de l'orquestra de manera rotatòria.

L'orquestra està gestionada pels músics mateixos, que en són socis i n'escullen els òrgans de govern. De la mateixa manera, els músics s'organitzen de forma assembleària en diferents comissions que assumeixen les tasques diàries de gestió. A Europa, hi ha orquestres joves d'aquest tipus, però el projecte de la Tekhné és únic i innovador a l'Estat i ha esdevingut una referència en el món amateur o semiprofessional.

Més informació: Facultat de Filosofia i Lletres
Facultat de Traducció i Interpretació

 

Notícies relacionades

Castellers2018

La Festa Major torna a omplir el campus

El campus s'ha tornat a omplir de paradetes, actuacions musicals i activitats culturals, solidàries i esportives el dijous, 8 de novembre, amb la Festa Major, que enguany s'ha fet amb el lema #UABrefugi: l'Autònoma acull. Llegir més

Totes les notícies