Torna STARTUP LAB UAB, concurs de projectes emprenedors de caire social i sostenible

Creativitat i treball en grup

El Programa UAB-Emprèn i l'Escola d'Enginyeria impulsen la quarta edició d'aquesta iniciativa adreçada a l'alumnat i que vol accelerar projectes emprenedors de base tecnològica que resolguin reptes socials, ambientals i de salut al Campus. Les inscripcions estan obertes fins el 6 de febrer.

19/12/2018

Poden participar-hi estudiants de la UAB de totes les titulacions, que hauran de desenvolupar una idea que afronti, des de les TIC, algun dels desafiaments que proposa l’organització del concurs. Es tracta de quatre reptes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que també es treballen als esdeveniments d'ideació UAB Reptes:

  • Assolir la igualtat de gènere i l’apoderament de totes les dones.
  • Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, així com l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.
  • Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
  • Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Les persones participants treballaran en equips multidisciplinaris de dos o tres membres segons la naturalesa dels seus projectes. Al llarg de dos mesos hauran de desenvolupar, a més del model de negoci, el prototip de tecnologia. Per això rebran el suport de professorat de diferents àmbits de la UAB, que els assessoraran i els cediran hardware, software i espais. També rebran formació i mentoratge per part del Programa UAB-Emprèn, incloent l’intercanvi d’experiències amb persones emprenedores i actors rellevants del sector.
 
Els projectes es presentaran el 25 d’abril en el marc de la #MEMEnginy2019, on un jurat expert triarà un projecte guanyador per cada repte/categoria. Aquests guanyaran sis mesos d’assessorament, espai i formació a UAB-Emprèn; accés als Fablabs de la UAB per millorar el prototip i un premi Waynabox (un viatge sorpresa de cap de setmana per a cada membre de l'equip).
 
En aquesta edició també hi participaran els equips guanyadors de UAB Reptes 2018 i UAB Reptes 2019, que s’incorporaran a STARTUP LAB UAB per tal de desenvolupar el seu prototip i rebre formació juntament amb els equips de nova inscripció –no cal haver participat a UAB Reptes prèviament per inscriure’s–.
 
La inscripció es pot realitzar fins el 6 de febrer a través d’aquest formulari.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies