Sala de premsa

Reunió de cloenda del projecte internacional Happy Bones, de promoció de l'activitat física

Projecte Happy Bones de promoció de l'activitat física

Amb participants de Turquia, Bulgària, Romania i Itàlia, s'han celebrat a Casa Convalescència una classe magistral i la reunió de cloenda del projecte, una iniciativa per la prevenció de l'osteoporosi en dones de 50 a 65 anys a través d'un estil de vida actiu.

02/12/2022

El projecte HAPPY BONES vol promoure l’activitat física en dones d'entre 50 a 65 anys, oferint un protocol innovador per implicar-les en una activitat física moderada i, com a conseqüència, reforçar els seus recursos personals i millorar el seu benestar. El projecte col·laboratiu està co-finançat pel programa Erasmus+ de la UE i impulsat per un consorci format per les següents entitats: Università degli Studi di Roma Foro Italico (Itàlia), Bulgarian Sports Development Association (Bulgaria), Istituto Europeo per lo Sviluppo Socio Economico (Itàlia), Alexandru Ioan Cuza University of Iasi (Romania), Gazi University (Turquia) i la Fundació Salut i Envelliment.

Els dies 1 i 2 de desembre es van dur a terme a Casa Convalescència, respectivament, una classe magistral, amb assistència de prop de 90 persones, i la reunió de cloenda del projecte, en la que van participar representants de les entitats del consorci, procedents de Turquia, Itàlia, Bulgaria i Romania, a més de membres de la pròpia fundació.

El projecte que ara es tanca ha culminat amb la publicació de dos manuals, un d'entrenament dirigit a professionals de la salut i l'esport, i un d'aplicació d'aquest entrenament, per tal que els professionals puguin consultar els protocols i passos a seguir en el moment de dirigir sessions d'entrenament amb el públic objectiu, així com d'un recull de material promocional i informatiu. Tots els materials es troben disponibles i descarregables en format PDF a la web del projecte, en italià, turc, búlgar, romanès i català.