Quatre estudiants sirianes i kurdes es formen a la UAB en prevenció d'extremismes

Surt la resolució de les beques Prevenció d'Extremismes Violents

Quatre joves activistes sirianes i kurdes estan cursant aquest curs a la UAB un màster (tres d'elles) i una altra, un doctorat, gràcies a les beques que han obtingut en el marc del Programa d’Acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que afavoreix que persones en situació de cerca de refugi puguin cursar estudis universitaris i exercir el seu activisme.

14/01/2021

Les beques s'han adreçat a dones de la comunitat refugiada o desplaçada que, per la seva trajectòria personal, activista i professional, han estat identificades com a agents clau per a la transferència de coneixement en prevenció d’extremismes violents. 

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) va anunciar el passat juny l’obertura d’una nova convocatòria de beques destinada a finançar quatre posicions d’estudis superiors especialitzats en el camp de la prevenció extremismes violents (Beques PEV).

La convocatòria, finançada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Universitat Autònoma de Barcelona, estava destinada a dones de la comunitat refugiada o desplaçada que, per la seva trajectòria personal, activista i professional, han estat identificades com a agents clau per a la transferència de coneixement en prevenció d’extremismes violents. Finalment s’ha resolt que les beneficiàries són quatre joves activistes sirianes i kurdes: tres d'elles cursaran un màster i una d'elles, un doctorat. En concret, cursaran un Màster en Relacions Internacioanals, Seguretat i Desenvolupament; un Màster en Ciència Política; un Màster en Seguretat Humana i Dret Global; i un Doctorat en Ecologia Terrestre.

Al llarg del curs acadèmic, les estudiants a més de seguir el seu itinerari formatiu, compartiran el seu coneixement professional, acadèmic i activista en diverses activitats de sensibilització i mobilització dirigits a la comunitat universitària i organitzades amb el suport de la FAS. 

Aquesta convocatòria de beques s’emmarca dins del Programa d’Acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que té l’objectiu de contribuir a la millora de les pràctiques universitàries a favor dels drets de les persones en cerca de refugi.

 El Programa d’Acollida treballa per promoure l’accés a l’educació superior d’estudiants en situació de refugi. També promou el coneixement de les causes estructurals dels desplaçaments forçats i facilita eines d’acció a través d’accions d’incidència, divulgació i sensibilització.   

La iniciativa ha estat possible també gràcies a la col·laboració de coordinadors i departaments de gestió acadèmica del Màster en Ciència Política; del Màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament; del Doctorat en Seguretat Humana i Dret Global; i del Doctorat en Ecologia Terrestre.

 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat
 

Notícies relacionades

Totes les notícies