Sala de premsa

Presentat el llibre 'Sénior, la vida que no cesa' del Dr. Manel Domínguez

Presentació Llibre Senior

L’acte, que va tenir lloc a Casa Convalescència, va ser organitzat per la Fundació Salut i Envelliment i UAB Idiomes Barcelona, juntament amb la llibreria Bolibloc, i va comptar amb la col·laboració de la Universitat a l’Abast de la UAB i un col·loqui amb el Dr. Antoni Salvà.

18/05/2023

"Els nostres alumnes sènior d’anglès i francès i els alumnes de la Universitat a l’Abast ens demostren cada dia a les classes que aquestes ments s’han d’aprofitar més”. -  Pascal Shaw, director d'UAB Idiomes Barcelona

 

"Sénior, la vida que no cesa", del Dr. Manel DomínguezDoctor en Comunicació Social i Professor Emèrit de la Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats de la Universitat Abad Oliva CEU (UAOCEU), és un assaig que proposa diferents visions sobre la longevitat, estructurades en 40 diàlegs, i que suggereix camins per l’apoderament de les persones sènior.

A l'inici de la presentació, Pascal Shaw, director d'UAB Idiomes Barcelona, va agrair la presència a la Fundació UAB i a totes les entitats i persones col·laboradores, i a l'autor, Dr. Manel Domínguez, per reflexionar tot seguit sobre algunes idees en relació als sèniors, com ara l’edat de la jubilació, fent servir qualificatius com "experiència" i "maduresa plena" per referir-se als sèniors.

Seguidament va prendre la paraula Sara Domènech, investigadora de la Fundació Salut i Envelliment UAB i que ha col·laborat en la redacció del llibre amb el Dr. Domínguez, a qui va presentar, a més d'agrair la presència entre el públic assistent dels voluntaris sèniors que participen en els estudis de la FSiE.. 

En la seva ponència, el Dr. Domínguez va parlar de l’envelliment des d’una mirada holística, social, polièdrica i humanista, dedicant el llibre a les dones i homes sèniors, a qui l’edatisme marca amb l’empremta de la indiferència. Segons Domínguez, la revolució sènior ja ha començat, i ofereix en aquest assaig una nova perspectiva de l’ecosistema intergeneracional. Una obra que parla de l’edatisme, -la discriminació per motius d’edat-, com d'una pandèmia que penetra en tots els àmbits de la societat, i que es refereix al terme jubilar-se com un verb vell, tot manifestant que l’edat no té límits. Una altra qüestió de la que es fa ressó el llibre és la de la invisibilització, posant com a exemple la figura de la dona sènior i vídua, que per a la societat tal com la coneixem, malauradament no existeix. Segons el Dr. Domínguez, els sèniors han de passar de ser invisibles a ser essencials.

Finalment, el diàleg entre el Dr. Antoni Salvà, metge geriatra i director de la Fundació Salut i Envelliment UAB, i l’autor del llibre, moderat per la Sara Domènech, es va centrar en els temes tractats en l'assaig o en els mitjans de comunicació, com ara l’augment de l’esperança de vida, l’edatisme, la jubilació o el cohousing.

Arribar als cent anys ja no és una excepció. Els estils de vida com l’exercici físic continuat, l’alimentació saludable, l’estimulació cognitiva i el manteniment de bones xarxes socials, son la base per un envelliment saludable.

Dr Antoni Salvà, Director de la Fundació Salut i Envelliment UAB

L’acte va finalitzar amb un torn de preguntes i amb la signatura personalitzada d'exemplars a les persones assistents.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies