Sala de premsa

Participació en el projecte transfronterer Optimage

Projecte Optimage

La Fundació Salut i Envelliment col·labora en el projecte transfronterer Optimage, on onze territoris d'Espanya, França i Andorra hi participen, amb l'objectiu de prevenir la iatrogènia farmacològica en les persones grans d'amdues bandes dels Pirineus, i promoure l'intercanvi de bones pràctiques i la formació d'experts en la comunitat i l'atenció especialitzada.

11/03/2022

La Fundació Salut i Envelliment és una de les entitats que participen en el projecte transfronterer Optimage, que té per objectiu prevenir la iatrogènia farmacològica en les persones grans d'ambdues bandes dels Pirineus. El projecte abarca onze territoris de França (Alta Garona, Arieja, Alts Pirineus, Pirineus Orientals), Espanya (Navarra i Catalunya: l'Alt Urgell, Badalona, el Baix Ebre, Reus i el Ripollès), i Andorra.

Es crearà una xarxa d'experts en la comunitat i l'atenció especialitzada, i es promourà l'intercanvi de bones pràctiques i la formació sobre optimització terapèutica en les persones grans.

Aquest projecte es basa en la Xarxa Transfronterera d'Envelliment i Prevenció de la Dependència (RTVDP) d'APTITUDE i en la Xarxa de Docència i Innovació en Farmàcia (REIPO).

Amb l'Hospital Universitari de Tolosa (Alta Garona) com a soci principal, el projecte Optimage està finançat fins a un 65% pel FEDER en el marc del POCTEFA (Programa Europeu de Cooperació Transfronterera).