Sala de premsa Premsa i mitjans

Nous premis pels TFG que promouen la transformació social

Premis TFG Transformació social 2021

Un any més, la UAB premiarà aquells TFG que hagin fet estudiants de la universitat i que per a la seva temàtica promouen el canvi social.

19/07/2021

La UAB premiarà els TFG del curs 2020-2021 que hagin tractat temàtiques vinculades a la transformació social. A través de tres convocatòries, una pels treballs amb perspectiva de gènere, una altra pels que abordin qüestions al voltant el desenvolupament sostenible i la justícia global i una tercera pels realitzats amb metodologia d’Aprenentatge Servei. Estan obertes des de l’1 de juliol fins el 29 d’octubre del 2021.

Treballs de Fi de Grau sobre desenvolupament sostenible i justícia global

Es convoca la 5ena edició del Premi de Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global. Aquesta iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca com una contribució de la UAB a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible i vol promoure l’interès per la recerca entorn el desenvolupament sostenible i la justícia global. Els treballs que optin a aquest premi poden tractar temàtiques com el canvi climàtic, els drets humans, la ciutadania, la cultura de pau, l’economia social, les migracions, la salut comunitària, la gestió dels residus...  Amb una dotació total de 1000 euros, cadascun dels millors treballs de fi de grau de cada àmbit de coneixement rebrà la quantitat de 250€.

Bases i formularis: https://www.uab.cat/web/cooperacio-i-epjg/premis-tfg-1345770120725.html

Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere

L’Observatori per a la Igualtat, amb col·laboració amb l’Institut Català de les Dones convoca aquests premis per sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació a partir de fomentar el seu interès en la recerca. Poden optar a aquests premis els treballs que apliquin la perspectiva de gènere en l’abordament del fenomen objecte de la seva investigació. S’entén la perspectiva de gènere com una aproximació crítica a qualsevol fenomen que desvetlla, visibilitza, analitza o afronta les desigualtats de gènere i LGBTI, incloent aquelles institucions socials i culturals que les sustenten. El premi consistirà en un Diploma per a cadascuna de les persones autores dels treballs guardonats per a cada grau i la publicació dels Treballs al web  de l’Observatori.

Bases i formularis: https://www.uab.cat/web/l-observatori/premis-1345699078441.html

Treballs de Fi de Grau amb metodologia d’ApS

L’Oficina ApS (Aprenentatge Servei), gestionada per la Fundació Autònoma Solidària, premiarà els millors Treballs de Fi de Grau que abordin necessitats i reptes de la societat civil, en col·laboració amb entitats socials i ambientals o centres i institucions públiques, en el marc del compromís social de la Universitat amb el seu entorn. Aquest Premi vol reconèixer els treballs que s’hagin realitzat amb metodologia ApS per tal d’oferir un servei real a la comunitat. Les persones interessades han d’enviar un vídeo breu que justifiqui “Com enriqueix la meva mirada professional, el fet d’haver realitzat un TFG en ApS”. La dotació és també de 1000 euros que es repartiran entre els quatre millors de cada àmbit.

Bases i formularis: https://pagines.uab.cat/aps/ca/content/convocat%C3%B2ria-2020-2021

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS