Sala de premsa

Més de 200 persones grans ja han participat del projecte REMI des de finals de juny 2023

Grups REMI

Un total de 205 persones grans han participat ja de les activitats socioculturals gratuïtes que la Fundació Salut i Envelliment UAB ha posat en marxa des de finals de juny dins del projecte REMI. La participació en aquestes activitats ha estat molt ben valorada per les persones participants, amb una valoració mitjana de 4,85 dins d’una escala de 1 a 5. Les activitats s’han dut a terme en 10 casals de gent gran de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament i amb el finançament de la convocatòria Catalunya 2022 de la Fundació La Caixa.

20/07/2023

El projecte REMI proposa a les persones grans que viuen en la comunitat un conjunt variat d’activitats grupals a fi de lluitar contra la soledat no volguda i promoure l’envelliment actiu. Aquestes activitats es basen en la Teràpia de la Reminiscència i, enguany, proposen estimular la memòria a partir de fets coneguts de la dècada dels anys 70. Per fer-ho, s’utilitzen imatges, fragments de vídeos o objectes i es demana a les persones participants que comparteixin experiències passades que estiguin relacionades. D’aquesta manera, evocant i compartint records, s’estimula l’activitat mental, es promouen les relacions socials i es millora el benestar d’aquestes persones.

Després de l’estiu, el projecte REMI augmentarà la seva proposta d’activitats organitzades. Es preveu la realització de 40 grups de l’Experiència REMI: Retornant als anys 70. Aquesta experiència inclou quatre sessions setmanals, en la qual es faran tallers, itineraris i cinefòrums de reminiscència basats en aquesta dècada. Així es passaran vídeos amb fragments d’actuacions musicals de Nino Bravo, Cecilia, Joan Manel Serrat, etc. Tanmateix imatges, objectes i fragments de vídeo sobre la moda, com els texans acampanats, les soles de plataforma, etc.; els anuncis publicitaris, com els de les “muñecas Famosa”, dels Donuts “¡Anda, la Cartera!...; els jocs populars infantils, com les bales, el jo-jo o les nines de drap... ; les sèries de TV com “Cuéntame como pasó”, els Roper o pel·lícules de l’època; i molt més. En total, s’espera superar les mil persones grans participants en aquestes activitats.

El projecte REMI aspira també a impulsar el voluntariat de les persones grans, com a col·laboradores en la producció de continguts de les activitats i en la dinamització de les diferents sessions.