Marina Subirats, doctora 'honoris causa' per la URV

Marina Subirats
Foto: URV.

La Universitat Rovira i Virgili va aprovar el nomenament com a doctores honoris causa de dues professores de la UAB: Pilar Benejam i Marina Subirats. El 30 d'abril va tenir lloc l'acte d'investidura de Subirats, catedràtica emèrita de sociologia, que va ser apadrinada pel professor i exrector de la URV Joan Martí.

30/04/2021

Marina Subirats, catedràtica emèrita de sociologia de la UAB, va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili en una cerimònia que va tenir lloc el 30 d'abril a Tarragona, amb un aforament restringit degut a les mesures de seguretat preses per fer front a la pandèmia de COVID-19. El padrí de Subirats va ser el catedràtic emèrit de filologia catalana i exrector de la URV Joan Martí, qui havia proposar el doctorat honoris causa amb el suport de l'Observatori de la Igualtat de la Universitat.

Subirats es va doctorar en filosofia i lletres a la UB i es va diplomar en sociologia a l'École des Hautes Études de París. Ha estat investigadora a l'Institut d'Aménagement et urbanisme de la Région Parisienne, al Laboratoire de Sociologie Industrielle i al Centre d'Études des Mouvements Sociaux. Ha estat també investigadora de la Fundació Jaume Bofill, directora de l'Institut de la Dona del Ministeri d'Assumptes Socials, regidora d'educació de l'Ajuntament de Barcelona, membre del Consell Escolar d'Estat o vicepresidenta de la Federació Espanyola de Sociologia, entre altres responsabilitats. Actualment, presideix el Consell Econòmic i Social de Barcelona. Va ser investida doctora honoris causa també per la Universitat de Valladolid.

El nomenament de Subirats va ser aprovat juntament amb el de Pilar Benejam, catedràtica jubilada del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials de la UAB, que ja va ser investida com a doctora honoris causa de la URV en una cerimònia el desembre de 2019.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat