La Xarxa Vives premia un llibre coeditat pel Servei de Publicacions de la UAB

El Brodat de la Creació

La Xarxa Vives d'Universitats ha creat els premis Joan Lluís Vives per reconèixer el paper de les edicions universitàries en la transferència de coneixement. A la primera edició, ha estat distingida una obra coeditada pel Servei de Publicacions de la UAB.

11/07/2019


La Xarxa Vives d'Universitats ha escollit el llibre El Brodat de la Creació de la catedral de Girona, coeditat pel Servei de Publicacions de la UAB, com a millor coedició interxarxa, en la seva primera convocatòria dels Premis Joan Lluís Vives a l'edició universitària.

El llibre és obra de Carles Mancho (editor) i s'inclou dins la col·lecció Memoria Artium, que publiquen conjuntament el Servei de Publicacions de la UAB, Publicacions i Edicions de la UB, el Servei de Publicacions de la UdG, Edicions i Publicacions de la UdL, Iniciativa Digital Politècnica de la UPC, Publicacions de la URV, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

El Brodat de la Creació de la catedral de Girona és una de les grans obres universals de l'edat mitjana. La coincidència en el temps de la restauració més acurada que s'ha fet fins ara de la peça, de la publicació d'un treball de recerca sobre el brodat i de la millora del coneixement de diferents aspectes de la seu gironina han motivat l'aparició d'aquest volum.

Quatre categories

Els premis Joan Lluís Vives a l'edició universitària tenen com a objectiu donar a conéixer el paper de l'edició universitària en la transferència del coneixement en català i el valor i la qualitat de la tasca que desenvolupen les editorials universitàries de les institucions que formen part de la Xarxa Vives. S'agrupen en quatre categories: millor edició, millor coedició interxarxa, millor llibre de ciències naturals i aplicades, i millor llibre de ciències socials, arts i humanitats.

Els guardons es lliuraran el 12 de juliol, en el marc de l'acte de cloenda del curs acadèmic 2018-2019 de la UIC, juntament amb l'entrega de les medalles d'honor d'enguany de la Xarxa Vives d'Universitats.

Més informació: Servei de publicacions

 

Notícies relacionades

Maria Prats i Bengonya Sáez

El Mínor en Estudis de Gènere, distingit per la Generalitat

El Mínor en Estudis de Gènere -un itinerari de matèries específic de la UAB- ha estat distingit amb una menció M. Encarna Sanahuja Yll -que s'atorga per primera vegada, en el marc dels Premis Jaume Vicens Vives- per reconèixer l'excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària.

Totes les notícies