La UAB reordena els seus estudis de Medicina

Facultat de Medicina de Bellaterra

La UAB reordena els estudis de Medicina i incorpora a la seva oferta formativa les 60 places que, fins ara, s’impartien conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra a la Unitat Docent Parc de Salut Mar.

26/03/2021

La UAB reordena els estudis de Medicina i incorpora a la seva oferta formativa les 60 places que, fins ara, s’impartien conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra a la Unitat Docent Parc de Salut Mar. Aquestes places -30 per al curs 2021-2022- s’afegiran a les 320 que actualment s’imparteixen a la Unitat Docent de Ciències Mèdiques Bàsiques, al campus de Bellaterra, i a les unitats docents hospitalàries dels hospitals de Sant Pau i de la Vall d’Hebron, a Barcelona, de l’Hospital Germans Tries i Pujol, a Badalona, i de l’Hospital Parc Taulí, a Sabadell.

Les 350 places de Medicina de la UAB per al curs 2021-2022 configuren una oferta capdavantera, amb una alta qualitat docent centrada en metodologies actives, com la simulació i l’estudi de casos, i que potencia les pràctiques clíniques als hospitals de referència.

Medicina UAB, a més de destacar per l’alta qualitat docent, permet la integració en un entorn de recerca competitiu i facilita l’accés de l’alumnat als darrers avenços científics. La UAB compta amb grans hospitals i centres assistencials de medicina primària del seu entorn, la qual cosa permet l’adquisició de coneixements mèdics tan generalistes com especialitzats, tots amb una actualització constant. Als nostres estudis s’ensenyen els valors de la professió mèdica i s’adquireixen les competències transversals necessàries per a un bon exercici professional, com la comunicació, el treball en equip i l’empatia. A més, des de fa més de dues dècades, els nostres estudiants obtenen qualificacions altament competitives a les proves MIR.

La UAB imparteix estudis de Medicina des del curs 1968-1969, i l’any 2019 va celebrar el cinquantè aniversari de la Facultat. El curs 2009-2010, la Facultat de Medicina es va convertir en la primera de l'Estat a impartir conjuntament docència en Infermeria i Medicina, i el curs 2010-2011 es va ampliar l'oferta docent amb la primera promoció del grau en Fisioteràpia.

L’oferta innovadora i capdavantera del grau en Medicina de la UAB va obtenir l’acreditació d’Excel·lència de l’Agència de Qualitat de Catalunya l’any 2018. A l’informe es destacava, entre altres elements positius, la qualitat del professorat, l’alt nivell de formació de l’alumnat i la qualitat del programa formatiu. En aquesta línia, els estudis de Medicina UAB continuen en constant revisió i millora per seguir oferint als estudiants una formació d’alt nivell que els permeti incorporar a la professió els resultats del seu aprenentatge.

Més informació: https://www.uab.cat/medicina/

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat