Actualitat

Fundamentos de la simulación en salud: diseño y debriefing

18 professors de la Facultat de Medicina es formen en simulació clínica mitjançant el Curs de "Fundamentos de la simulación en salud: Diseño y Debriefing"

El programa impartit  està desenvolupat per el propi Center for Medical Simulation de l'Hospital Virtual i el Harvard-MIT División of Health Sciences and Technology i ha tingut lloc a les instal·lacions de simulació clínica de la Unitat Docent Vall d'Hebron de la Facultat de Medicina dins la primera quinzena de setembre.

Dolor nociceptiu

La sensibilitat al dolor per un estímul extern nociu està preservada en totes les fases de l'Alzheimer en ratolins

Un estudi de la UAB ha demostrat en ratolins model d’Alzheimer que la sensibilitat al dolor per un estímul extern nociu està preservada en totes les fases de la malaltia, fins a la més avançada, i que hi ha diferències en la reacció sensorial i emocional de mascles i femelles. Els resultats validen el model animal amb què s’ha fet l’estudi per investigar els comportaments i mecanismes implicats en la reacció al dolor de persones amb demència i possibles tractaments.

VacunacioMassiva

Vacuna't sense cita prèvia al campus de la UAB

La UAB compta amb un punt vacunació contra la COVID-19, situat al cinema de la Plaça Cívica. Les persones que s'hi adrecin no caldrà que ho facin amb cita prèvia. Hi pot accedir qualsevol persona major de 12 anys no vacunada o pendent de segona dosi.

Plaques de creixement / placas de crecimiento

Una teràpia gènica cura en rates la malaltia de Morquio A

Un equip de recerca de la UAB ha generat el primer model de rata que desenvolupa els greus símptomes que experimenten els pacients amb la malaltia, amb greus alteracions en l’esquelet i els cartílags. L’equip ha desenvolupat una teràpia gènica que cura completament els animals amb una única injecció intravenosa del vector viral. La recerca s'ha publicat a Nature Communications.

Avisos

Desadscripció de la Unitat Docent Parc Salut Mar

[16/09/2021 - 04/02/2022]

Atesa la desadscripció de la UAB amb el Parc Salut Mar, us informem que la nostra Unitat docent, fins ara en aquestes instal.lacions, ha deixat de ser operativa.

Segons la informació que requeriu, us podeu adreçar:

  • Al departament corresponent
  • A la Unitat Docent hospitalària corresponent
  • Al Deganat de la Facultat de Medicina (dg.medicina@uab.cat)
  • A l'Administració de la Facultat de Medicina (ad.medicina@uab.cat)

Atenció presencial a la Gestió Acadèmica

[14/06/2021]

A partir del 14 de juny l'horari d'atenció presencial a la Gestió Acadèmica serà de dilluns a divendres de 10h a 13:30h.

Atenció únicament amb cita prèvia per aquells tràmits que requereixin indispensablement de la presència de les persones interessades. La resta de tràmits es resoldran a través de correu electrònic: ga.medicina@uab.cat

Veure més avisos

Twitter

Més informació UAB