La UAB celebra la Festa Major 2018

FMUAB18

Després d’un any d’espera, la UAB celebra la seva coneguda Festa Major! Una festa plena d’activitats i actuacions musicals que convida a la participació i és corresponsable amb els estudiants, amb la gestió integral mediambiental i lliure de discriminacions i agressions sexuals.

07/11/2018

Per fi, després d’un any, arriba la festa més esperada per tota la comunitat universitària: la Festa Major de la UAB. En aquesta jornada, el campus de l’Autònoma s’ha omplert d’estudiants, que han gaudit d’actuacions musicals, han pogut participar a tota mena d’activitats i beure i menjar a les paradetes dels estudiants.

Enguany, la festa, que en les seves últimes edicions s’ha convertit en un espai de sensibilització pel seu impacte, ha girat entorn el lema #UABrefugi: l’Autònoma acull per conscienciar sobre aquesta crisi global que, segons dades d’ACNUR, implica 65,6 milions de persones, la meitat de les quals són menors. Seguint la temàtica del lema s’han organitzat diferents activitats com el Refugee Scape Room, que pretenia explorar algunes de les realitats que viuen els/les immigrants, sol·licitants d'asil o refugiats/des durant el seu procés migratori.

Aquesta Festa Major convida a la participació, és corresponsable amb els estudiants, amb la gestió integral mediambiental i lliure de discriminacions i agressions sexuals. Per primera vegada, la FMUAB ha comptat amb un Punt Lila, dinamitzat per l’Observatori per la Igualtat, davant de la Facultat de Traducció i Interpretació, on s’ha proporcionat informació sobre el protocol d’abordatge i intervenció contra les agressions masclistes de la universitat.

A més del Punt Lila, en aquesta edició, la festa també ha incorporat, en el mateix espai, un stand d’Infosalut, dinamitzat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS), amb informació sobre salut, sexualitat i consums; una font d’aigua (L’aigua hidrata la festa) amb diferents sortides davant de la Facultat d’Educació i, com en altres edicions de la festa, punts on els assistents que portaven begudes en recipients de vidre han pogut canviar-los per envasos de plàstic (El vidre talla la festa).

Les activitats de l’FMUAB18

La vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno, ha donat el tret de sortida a l’FM presentant el pregó, que ha estat a càrrec de dos estudiants refugiats procedents del Líban que la UAB ha acollit per continuar els seus estudis amb el programa d’acollida de la Generalitat de Catalunya.

Després de l’entrega del premi al guanyador del Concurs del Cartell de l’FMUAB18, la Plaça Cívica s’ha convertit en un espai lúdic amb una masterclass de zumba, una classe oberta de swing i l’exhibició de covers a càrrec del col·lectiu Korean Club, entre d’altres activitats. Posteriorment, s’han proclamat l’hereu i la pubilla de la UAB. 

A partir de les 13 h i fins les 17 h, a la mateixa Plaça Cívica, ha tingut lloc la tradicional Fira d’Entitats, on els assistents han pogut visitar stands amb informació sobre els col·lectius, serveis i projectes de la UAB i participar a la gimcana de l’FMUAB18. Les persones que han participat en deu activitats proposades als stands s’han emportat una samarreta amb el lema de la festa d’aquest any.  

Amb motiu del 50è aniversari de la UAB, els Ganàpies, la colla castellera de la universitat, ha aconseguit reunir a les 13 colles universitàries del territori (en total més de 700 persones) a l’Eix Central de l’Autònoma amb la macrodiada #FemlaMacro, que ha estat tot un èxit. Tant Ganàpies com Arreplegats de la ZU han aconseguit fer castells de 7 pisos.

A la Plaça del Coneixement, els assistents han gaudit de les actuacions d’onze grups amb diferents estils musicals que van guanyar el Premi Autònoma Actua del concurs organitzat per Cultura en Viu. A més a més, envoltant aquest espai, hi havia 46 paradetes d’estudiants i col·lectius de la UAB (que van rebre prèviament una formació sobre estratègies de dispensació de begudes), on els assistents han pogut beure, menjar i participar als jocs organitzats per cadascuna.   

La festa ha finalitzat amb una espectacular “Batalla de Galls i Gallines” a la Plaça Cívica que ha organitzat un grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació.

Una festa amb el segell Q

El passat dilluns 5 de novembre la Festa Major de la UAB va rebre el distintiu Q de Festa! que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquest és el primer cop que una festa universitària obté aquest distintiu, ja que fins ara s’havia atorgat a locals, festes majors i festivals de música. Amb aquest segell de qualitat, la Festa Major de la UAB passa a convertir-se en un referent de les festes universitàries per la cura que té de valors com la salut, benestar, medi ambient, solidaritat o igualtat de gènere, entre d'altres.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies