La UAB, primera universitat que obté el segell Q de Festa! per la seva festa major

QdeFestaActeLliurament

La Festa Major de la UAB és la primera festa d'una universitat catalana que rep el distintiu Q de festa! que atorga la Generalitat de Catalunya a les festes que compleixen uns criteris de salut, benestar i qualitat. La FMUAB, que fa més de 30 anys que se celebra, passa a convertir-se així en un referent en les festes de les universitats per la cura que té d'aquests aspectes.

05/11/2018

Amb aquest segell de qualitat, la Festa Major de la UAB passa a convertir-se en un referent de les festes universitàries per la cura que té de valors com la salut, benestar, mediambient, solidaritat o igualtat de gènere, entre d'altres.

La UAB ha rebut avui, per la seva festa major, el distintiu Q de Festa! que atorga l'Agència de Salut Pública de Catalunya (UAB), en un acte celebrat al campus de Bellaterra. Aquest és el primer cop que una festa universitària obté aquest distintiu, ja que fins ara s’havia atorgat a locals, festes majors i festivals de música. Actualment a Catalunya hi ha 64 espais distingits amb el segell Q de Festa!, d'entre els quals s'hi troba el Primavera Sound, el Sonar o la Festa Major de Tarragona.


En l'acte hi ha participat la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el subdirector general de Drogodependències, Joan Colom, i la vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat de la UAB, Sara Moreno. 

Abans d'iniciar l'acte de lliurament de la distinció, la vicerectora Sara Moreno ha fet una menció especial i ha tingut unes paraules de record per a Paco Muñoz, tècnic de l'Oficina de Medi Ambient de la UAB que ens va deixar fa uns mesos, que va destacar per la seva implicació i enorme tasca que va duu a terme per contribuir a fer una Festa Major de la UAB saludable i sostenible.

A continuació, Joan Colom ha destacat la importància d'atorgar aquest distintiu per primera vegada a una festa d'una universitat: "Té un valor incalculable aquesta distinció que us lliurem perquè va adreçada  a un públic que, per a nosaltres, és clau i primordial: el públic universitari, una població d'entre 18 i 29 anys, fonamental per al futur de la nostra societat".

Després, la vicerectora Sara Moreno ha detallat les diferents novetats que incorpora la FMUAB d'enguany que s'inscriuen en l'àmbit dels criteris de salut, benestar i qualitat que estan dins el segell Q de Festa!.

A continuació, la rectora ha agraït, i alhora ha felicitat, a totes les persones de la UAB que any rera any s'impliquen en l'organització de la seva Festa Major: "No és gens fàcil moure tantes persones en tant poques hores en un lloc concret", "per això" -ha continuat- "és un gran orgull com a UAB que tinguem aquesta Festa Major, perquè és un exemple de solidaritat, participació, respecte al medi ambient, implicació de voluntariat, etc.". La rectora també ha presentat el lema de la FMUAB 2018: #UABrefugi: l'Autònoma acull

“Q de festa!” és una iniciativa de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública, que reconeix els espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial.

La FMUAB ja tenia algunes característiques que la feien mereixedora del distintiu, però enguany n'ha afegit algunes altres per tal d'acomplir amb tots els criteris del distintiu. 

El distintiu a la FMUAB li ha estat concedit perquè comptarà amb un estand informatiu sobre drogues i reducció de riscos a càrrec del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària. Aquest punt, que a més amplia horari, disposarà d'accés gratuït a aigua fresca i posarà a disposició aliments, taps per a les orelles. A més es donarà informació detallada i actualitzada sobre els mitjans de transport públic més propers.

També disposarà, per primera vegada, d'un punt lila d’atenció a les violències sexuals, que dinamitzarà l'Observatori per a la Igualtat de la UAB. A més, enguany els estudiants responsables de cada una de la cinquantena de paradetes han realitzat una formació sobre estratègies de dispensació de begudes. Com a novetat, cada paradeta, per primera vegada, oferirà almenys un còctel saludable sense alcohol. El curs s’ha fet en el marc de la formació que la UAB fa als paradistes en matèria de salut, seguretat, emergències i medi ambient.


 

Notícies relacionades

Totes les notícies