Sala de premsa

La Fundació Salut i Envelliment UAB participa en la creació d'una aplicació mòbil per prevenir la pèrdua de memòria en les persones grans

LONG-REMI

L’eina ha estat desenvolupada pel Grup de Recerca Soft Computing (SoCo) de l'IDEAI de la Universitat Politècnica de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació i l’Instituto Politécnico de Coimbra (Portugal).

28/09/2021

L'aplicació per a terminals mòbils, en el desenvolupament de la qual ha contribuït la Fundació, va destinada a ajudar a les persones amb deteriorament cognitiu. Basada en la metodologia de reminiscència ja testada en projectes anteriors com el projecte REMI, utilitza recursos audiovisuals com fotografies o vídeos per estimular els records de les persones amb deteriorament cognitiu i, d’aquesta manera, mitigar els efectes que aquesta patologia té sobre la gent gran.

L’aplicació fa servir algoritmes de reconeixement facial i d’identificació de patrons per reconèixer les expressions facials de l’usuari a través de la càmera frontal del dispositiu i aprendre les seves reaccions, per mostrar al pacient aquells recursos que puguin activar nous records i noves sinapsis. Per tal de testejar-la es farà una sèrie de proves pilot amb pacients en tres centres de Barcelona: el Casal de Gent Gran del Baix Guinardó, l’Hospital de Dia del Parc Sanitari Pere Virgili i l’Associació Nous Horitzons. Es preveu que estigui disponible per al públic a finals d'any.

El projecte, anomenat LONG-REMI, està finançat a través de la Fundación CSIC en el marc del programa “Programa para una Sociedad Longeva PSL-POCTEP", així com a través de fons europeus FEDER.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies