La Fundació Alícia visita la UAB per millorar els hàbits alimentaris

La Fundació Alícia, que encapçala el cuiner Ferran Adrià, visitarà la UAB entre el 10 i el 13 d'abril amb el seu autobús itinerant. El vehicle acull una exposició interactiva multimèdia i ofereix diferents tallers divulgatius amb l'objectiu de promoure una alimentació saludable i sostenible.
28/03/2012
El Bus Alícia estarà els dies 10, 11 i 12 a la rambla nord del campus, a l'alçada de la Biblioteca d'Humanitats, i el 13 es desplaçarà a l'edifici blanc de la Vila Universitària, on oferirà tallers específics per als estudiants de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera. L'horari de visita serà de 10,30 a 14 h i de 15 a 19,30 h, i l'accés serà gratuït. Per als tallers, restringits a grups de fins a 15 persones, caldrà inscriure's prèviament escrivint al correu electrònic taparicio@alegria-activity.com o trucant al telèfon 902 109 350.
L'espai expositiu té 50 metres quadrats, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i amb possibilitat de visita guiada. A través de jocs i materials audiovisuals interactius, s'informa sobre quatre àmbits diferents: producte, ingredient, aliment i nutrient.
D'altra banda, es duran a terme vuit sessions de tallers pràctics, d'entre 45 i 60 minuts de duració, a càrrec de nutricionistes, monitors especialitzats, tecnòlegs dels aliments i cuiners experts vinculats amb la Fundació. Mitjançant una aula de cuina totalment equipada, s'ensenyarà, entre altres, a elaborar plats amb porcions sobrants d'aliments o a cuinar àpats ràpids i equilibrats.
El Bus Alícia està recorrent durant el 2012 diferents localitats de Catalunya. El següent destí serà Mollet del Vallès, on romandrà entre el 17 i el 21 d'abril, per posteriorment visitar altres poblacions vallesanes com Martorell, Ripollet, Sant Cugat, Cerdanyola i Terrassa.
La Fundació Alícia va néixer l'any 2003 impulsada per Ferran Adrià amb la col·laboració del reconegut cardiòleg Valentí Fuster. Amb seu al complex Món Sant Benet de Sant Fruitós del Bages, es dedica a la recerca aplicada en gastronomia, a la promoció de bons hàbits alimentaris i a la valorització del patrimoni alimentari català.
Més informació:
Bus Alícia