Jornada de reflexió sobre l’alimentació al Campus

Jornada ARAG

La jornada sobre alimentació que es farà a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia e la UAB conforma l’activitat final del projecte “Generació d’un procés interdisciplinari de reflexió, docència i debat sobre Sobirania Alimentària al Campus de la UAB”, que se celebrarà el dimarts, 3 de desembre, a la sala de juntes d'aquesta facultat.

25/11/2019

El proper dimarts, 3 de desembre, tindrà lloc la jornada de reflexió i activitat final del projecte “Generació d’un procés interdisciplinari de reflexió, docència i debat sobre Sobirania Alimentària al Campus de la UAB” que presentarà experiències i projectes per a una alimentació sostenible a les universitats i consistirà a debatre sobre l’organització del sistema agroalimentari que ens envolta i analitzar com altres universitats estan introduint aquest debat a la vida acadèmica.

La sessió s’iniciarà a les 12 hores, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, on es compartiran les experiències de ponents com José Luis Cruz, membre de "Red Natura 200, alimentando el CAMPUS" -Grup operatiu per fomentar la transició cap a la sostenibilitat de menjadors universitaris madrilenys- ; Diego Gómez, membre de la Comissió de Consum Responsable i impulsor del Mercat Ecològic de la Universitat Politècnica de València; Mariona Espinet, del Grup de Recerca en Educació per a la Sostenibilitat, Escola i Comunitat de la UAB; i un membre del Grup de Recerca d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització de la UAB. 

Aquesta activitat està inspirada en un article publicat a la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Cultura titulat “La universidad, mucho por labrar y por cosechar”. A més, és una jornada emmarcada en el projecte titulat “Generació d’un procés interdisciplinari de reflexió, docència i debat sobre Sobirania Alimentària al Campus de la UAB”, un projecte docent transversal dut a terme pel professorat i l’alumnat de diferents graus del Campus com Ciències Ambientals, Ciències de l'Educació, Geografia, Sociologia o Veterinària. Concretament l’actuació dels docents ha consistit a realitzar una sèrie de sortides amb els estudiants, des de cada assignatura, i a partir de les quals fer diferents treballs de curs i debats a l'aula on els alumnes exposessin les seves conclusions. Ha estat finançat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i té com a objectiu generar un debat sobre l’organització del sistema agroalimentari que ens envolta i com s'aborda aquesta temàtica des de la Universitat.

Més informació: Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització

 

Notícies relacionades

Totes les notícies