Jornada de reflexió sobre l’alimentació al Campus

Jornada ARAG

La jornada sobre alimentació que es farà a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia e la UAB conforma l’activitat final del projecte “Generació d’un procés interdisciplinari de reflexió, docència i debat sobre Sobirania Alimentària al Campus de la UAB”, que se celebrarà el dimarts, 3 de desembre, a la sala de juntes d'aquesta facultat.

25/11/2019

El proper dimarts, 3 de desembre, tindrà lloc la jornada de reflexió i activitat final del projecte “Generació d’un procés interdisciplinari de reflexió, docència i debat sobre Sobirania Alimentària al Campus de la UAB” que presentarà experiències i projectes per a una alimentació sostenible a les universitats i consistirà a debatre sobre l’organització del sistema agroalimentari que ens envolta i analitzar com altres universitats estan introduint aquest debat a la vida acadèmica.

La sessió s’iniciarà a les 12 hores, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, on es compartiran les experiències de ponents com José Luis Cruz, membre de "Red Natura 200, alimentando el CAMPUS" -Grup operatiu per fomentar la transició cap a la sostenibilitat de menjadors universitaris madrilenys- ; Diego Gómez, membre de la Comissió de Consum Responsable i impulsor del Mercat Ecològic de la Universitat Politècnica de València; Mariona Espinet, del Grup de Recerca en Educació per a la Sostenibilitat, Escola i Comunitat de la UAB; i un membre del Grup de Recerca d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització de la UAB. 

Aquesta activitat està inspirada en un article publicat a la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Cultura titulat “La universidad, mucho por labrar y por cosechar”. A més, és una jornada emmarcada en el projecte titulat “Generació d’un procés interdisciplinari de reflexió, docència i debat sobre Sobirania Alimentària al Campus de la UAB”, un projecte docent transversal dut a terme pel professorat i l’alumnat de diferents graus del Campus com Ciències Ambientals, Ciències de l'Educació, Geografia, Sociologia o Veterinària. Concretament l’actuació dels docents ha consistit a realitzar una sèrie de sortides amb els estudiants, des de cada assignatura, i a partir de les quals fer diferents treballs de curs i debats a l'aula on els alumnes exposessin les seves conclusions. Ha estat finançat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i té com a objectiu generar un debat sobre l’organització del sistema agroalimentari que ens envolta i com s'aborda aquesta temàtica des de la Universitat.

Més informació: Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització

 

Notícies relacionades

CarloComarde

Una metodologia per a un nou paradigma en la previsió de la mortalitat, al CED

L'investigador Carlo Giovanni Camardade, de l’Institut National d’Etudes Démographiques (Paris), oferirà una conferència el dijous, 23 de gener, a la seu del CED, en la qual presentarà una metodologia per a un nou paradigma en la previsió de la mortalitat (entre l'estadística pura i els models demogràfics tradicionals). Ho il.lustrarà amb dades de mortalitat de dones de Dinamarca i d’homes dels Estats Units. 

Bojos per la Terra 2020

L’ICTA-UAB estrena el seu programa “Bojos per la Terra”

Uns 300 joves catalans han iniciat aquest cap de setmana una aventura única com a participants de la 8a edició del programa “Bojos per la ciència”, impulsat per La Fundació Catalunya La Pedrera. D’aquests, 21 participaran al curs Bojos per la Terra, una nova proposta de l'ICTA-UAB.

Totes les notícies