Sala de premsa Premsa i mitjans

Els bars restaurants de la UAB, distingits per la Generalitat

Els bars restaurants dels campus de Bellaterra i Sabadell de la UAB han rebut l'acreditació AMED, que concedeix la Generalitat de Catalunya a aquells serveis de restauració que garanteixin que els seus menús incorporin productes típics de la dieta mediterrània dels quals s'ha demostrat els beneficis per a la salut.

24/07/2012

El lliurament dels distintius identificatius es formalitzarà en un acte institucional que tindrà lloc el 26 de juliol, a les 12,30 h, al Rectorat de la UAB, i que comptarà amb la presència del vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Manel Sabés, i del director general de l'Agència Catalana de Salut Pública, Antoni Mateu.

El Departament de Salut de la Generalitat i de la Fundació Dieta Mediterrània certifiquen l'acreditació dels establiments. Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identifica com a establiments AMED. Per aconseguir-ho els establiments han de complir una sèrie de requisits, com ara: garantir que un 25% de l'oferta de primers plats siguin verdures, hortalisses o llegums; presència en la carta d'algun producte integral; que un 50% de l'oferta de segons plats sigui peix o carn magre; que en l'oferta de postres làctiques hi figuri l'opció de baix contingut en greix; o l'ús de l'oli d'oliva per amanir. A més, es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d'oci actiu al seu voltant, ja que el projecte AMED també va associat a un concepte de vida saludable.

L'acreditació AMED és un programa que forma part de l'estratègia PAAS (Promoció de l'Activitat Física i l'Alimentació Saludable) liderada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Han obtingut l'acreditació més de 200 establiments de 67 municipis diferents. A nivell universitari, compten amb aquesta distinció, a més de la UAB, la UdG i la URV. L'AMED és una acreditació molt estricta i cada vegada més sol·licitada pels serveis i negocis de restauració. Per tant, aquesta distinció garanteix una oferta de menús saludables en els menjadors universitaris de la UAB.